دونالد ترمپ رئیس جمهوری ایالات متحده دیروز دوشنبه، ۲۰ اپریل در حساب تویترش از تصمیم خود به امضای فرمان اجرایی تعلیق مهاجرت به امریکا خبر داد.
او دلیلش را گسترش ویروس کرونا و نیاز به محافظت از اشتغال شهروندان کشورش خواند.
ترمپ گفت که برنامۀ مهاجرت به امریکا را موقتاً متوقف میکند.
هنوز روشن نیست که این فرمان رئیس جمهور ترمپ چه زمانی اجرایی میشود و چه مدتی را در بر خواهد گرفت. پیش از این هم، ترمپ به خاطر جلوگیری از گسترش ویروس کرونا در کشورش مسافرت به چین و اروپا را متوقف ساخته بود.
به گزارش خبرگزاریهای غربی، از آغاز شیوع ویروس کرونا تا کنون در ایالات متحده که از آن حدود دو ماه میگذرد، روند صدور ویزه از جمله ویزۀ مهاجرت به آن کشور متوقف شده است.
با گسترش این ویروس و وضع محدودیتها در ایالتهای مختلف امریکا، حداقل ۲۲ میلیون نفر وظایف شانرا از دست داده و بیکار شده اند.
ادارۀ ترمپ در حال حاضر، تلاش دارد تا محدودیتهای وضع شده را به تدریج رفع کند. اما بیم آن میرود که رفع محدودیتها ممکن تلاشها برای مبارزه با ویروس کرونا را به خطر بیندازد.
انتونی فاوسی مقام ارشد صحت عامه ایالات متحده به شبکۀ "ایبیسی" گفته است اگر گسترش ویروس کرونا کنترول نشود، پیشرفت واقعی در بخش اقتصادی صورت نخواهد گرفت.
بر اساس آمار صفحۀ اینترنتی ورلدو میترز، در حال حاضر ۷۹۲،۹۳۸ نفر در سرتاسر امریکا به ویروس کرونا مبتلا اند و ۴۲،۵۱۸ تن دیگر جان باخته اند.
اداره رئیس جمهور ترمپ در حالی تلاش دارد تا با اتخاذ برخی از اقدامات، اقتصاد کشورش را که بر اثر شیوع ویروس کرونا متضرر شده به حالت عادی برگرداند که دیروز ۲۰ اپریل، قیمت نفت تا ۳۰۰ درصد نسبت به روز جمعه سقوط کرد و حتی در جریان روز تا منفی ۳۷ دالر هم سیر نزولی داشت. چنین چیزی سابقه نداشته است.
به این معنا که تولید کنندههای نفت در امریکا به خاطر نداشتن جای برای ذخیره از مشتریان خواستند تا بدون پرداخت پول، نفت حصول کنند.
از سوی دیگر، کشورهای اروپایی هم در حال رفع تدریجی محدودیتها پس از آن شدند که ایتالیا، اسپانیا و جرمنی از کاهش تلفات ناشی از ویروس کرونا در این کشورها خبر دادند.
اما آگاهان صحی ابراز نگرانی کرده اند که رفع محدودیتها به گونۀ سریع میتواند وضعیت را دوباره خراب کند؛ زیرا به گفته آنها شمار مرگ و میر در اروپا به نزدیک ۱۰۰،۰۰۰ تن رسیده که به مراتب بیشتر از ایالات متحده است.
در تحولات دیگر اقتصادی، صادرات کوریای جنوبی دیروز ۲۰ اپریل ۲۷ درصد کاهش و واردات آن ۱۹ درصد کاهش یافت. این نشان میدهد که ویروس همهگیر کرونا باعث ایجاد اختلال در تولید و عرضه جهانی شده است.
براساس آمار پوهنتون جانز هاپکینز، تا کنون حدود دو نیم میلیون نفر به ویروس کرونا در جهان مبتلا شده اند. این در حالی است که حدود ۱۷۰،۰۰۰ نفر دیگر جان باخته اند. آمار همچنین نشان میدهد که بیش از ۶۵۰،۰۰۰ مبتلا شفا یافته اند.
آگاهان صحی بدین باور اند که شمار مبتلایان و مرگ و میر از ویروس کرونا به مراتب بیشتر از آن است که ثبت شده است.
سازمان صحی جهان به تازگی هشدار داده که ویروس کرونا احتمالاً وارد مرجله جدیدی خواهد شد که در آن کشورهای در حال توسعه با سیستم صحی ضعیف هدف قرار خواهند گرفت.
به گفته این سازمان، بدترین وضعیت ناشی از ویروس کرونا هنوز در راه است.