حکومت افغانستان میگوید ادامه خشونت از سوی گروه طالبان امیدواری به صلح در این کشور را کاهش میدهد.
صدیق صدیقی، سخنگوی رئیس جمهور افغانستان روز یکشنبه (۲۲ سرطان) در حساب توییترش نوشت:
"تشدید خشونت توسط طالبان، حملات این گروه به شهرها و نیروهای امنیتی، بمبگذاری در کنار جادهها برای هدف قراردادن غیرنظامیان و مقامات دولتی، منجر به زیان رسیدن به امیدهای صلح پایدار در کشور و مذاکرات بین افغانها شده است و به امیدهای افغانها و جامعه بینالمللی برای شروع مذاکرات صدمه میزند."
دواخان مینهپال معاون، سخنگوی رئیس جمهور افغانستان، این گفتهها را تکرار کرد. "زمانی فرا رسیده است که طالبان دیگر به خشونتها پایان دهند و برای برقراری صلح واقعی کار کنند."
سخنگویان ریاست جمهوری در حالی از ادامه خشونتها در کشور نگرانی میکنند که پیش از این رئیس جمهور نیز گفته که ادامه جنگ از سوی طالبان تاثیر ناگواری به روند صلح به همراه خواهد داشت.
اما طالبان میگویند حملات این گروه در مقایسه به گذشته در شهرهای بزرگ و مرکزهای نظامی کاهش یافته است.
سهیل شاهین، سخنگوی این گروه روز یکشنبه به رادیو آزادی گفت که هدف این کار تاکید برحل تنشهای افغانستان است: "هدف این است که مسئله افغانستان از راه مذاکرات صلح بین افغانها حل شود، اما با این همه اداره کابل یکبار به یک نام و بار دیگر به نام دیگر بهانه میکند و گفتوگوها را با تاخیر مواجه میکند. این در حالی است که نخستین راه حل مسئله افغانستان این است که مذاکرات بین افغانان آغاز شود."
ارگ همچنین بمبگذاری کنار جادهای را مانع رسیدن به صلح و آغاز گفتوگوی بین افغانان میخواند، چیزی که فقط کابل و شماری از ولایات تقریباً هر روز شاهد آن است و این رخدادها بیشتر غیرنظامیان را آماج قرار داده است.
وزارت امور داخله افغانستان اخیراً به صحبت در باره انفجارهای اخیر بمب مقناطیسی و کنار جادهای در کابل و تلفات ناشی از آنها تمایلی نشان نمیدهد.
این در حالی است که دیروز شنبه نیز یک وسیله نقلیه متعلق به وزارت دفاع در نزدیک دیوار وزارت فواید عامه آماج انفجار بمب جاگذاری شده قرار گرفت که دو تن در این رویداد زخمی شدند.
از سوی دیگر، برخی از تحلیلگران، که از نزدیک روند صلح را نظارت میکنند، بر لزوم ایجاد اعتماد بین دو طرف تأکید میکنند.
عبدالباقی امین، رئیس مرکز روابط استراتژیک قاصد، به رادیو آزادی گفت که باید پیش از آغاز مذاکرات بین افغانان، یک گروه تماس تشکیل شود تا به بهبود روابط و پایان دادن به اوضاع کنونی بیاعتمادی کار کند.
او افزود: "مهم است که مذاکرات بین افغانان در اسرع وقت آغاز شود تا مشکلات بین افغانها از راه گفتوگو حل شود، اما برای انجام این کار و بهبود تفاهم بین گروههای متخاصم، فکر میکنم به تشکیل یک گروپ نیاز است."
دولت افغانستان امیدوار بود که این جنگ پس از توافق امریکا و طالبان در دوحه کاهش یابد، اما با پایان آتشبس سهروزه برای عید قربان که امیدهایی را از آغاز مذاکرات و پایان جنگ پدید آورد، نبردها میان دو طرف دوباره شدت گرفته است.
تقریباً هر روز، حکومت افغانستان در خبرنامههای خود مردم را از تلفات آگاه میکند. طالبان نیز مسئولیت برخی از حملات را بر عهده گرفتهاند، اما چه کسی مسئول بیشتر قتلها و بمبگذاریهای هدفمند اخیر در کابل است؟