لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۲۳ ميزان ۱۴۰۴ کابل ۰۹:۲۶

افغانستان

منابع: هنوز دو مشکل در برابر آغاز گفت‌وگوهای بین‌افغانان وجود دارند

دیدار زلمی خلیل‌زاد، نماینده ویژه ایالات متحده با نمایندهای گروه طالبان در دفتر این گروه در قطر، ۴ مارچ ۲۰۲۰.
دیدار زلمی خلیل‌زاد، نماینده ویژه ایالات متحده با نمایندهای گروه طالبان در دفتر این گروه در قطر، ۴ مارچ ۲۰۲۰.

منابع آگاه در حکومت افغانستان می‌گویند که هنوز هم دو مشکل اصلی در برابر آغاز گفت‌وگوهای بین‌افغانان وجود دارند.

این منابع که به دلیل حساسیت موضوع نمی‌خواهند از آن‌ها نام برده شود، به رادیو آزادی می‌گویند که شش نفر زندانیان بحث‌ برانگیز از نیروهای امنیتی افغانستان اند که "حملات سبز بر آبی" (حمله سربازان افغان به شماری از نیروهای خارجی) انجام داده‌اند. استرالیا و فرانسه خواسته اند که این افراد نباید رها شوند. دوم تا زمانی‌که نیروهای امنیتی افغانستان که نزد طالبان زندانی اند رها نشوند، زندانیان طالب نیز‌ رها نخواهند شد.

منابع در مورد هویت این شش تن به رادیو آزادی جزئیات ندادند، اما فهرست ۴۰۰ زندانی طالبان که از سوی یک منبع امنیتی حکومت افغانستان در دسترس رادیو آزادی قرار گرفته و یک منبع دیگر امنیتی آن‌را تایید کرده است، نشان می‌دهد که حکمت‌الله، شکرالله، محمد داوود، عبدالصبور و نقیب‌الله که بر نیروهای خارجی حمله کرده و آن‌ها را کشته اند، شامل این فهرست اند.

این منابع همچنان گفته اند که پنج کشور 'قطر، جرمنی، ناروی، ازبیکستان، اندونزیا‌' کمیته‌ حمایت از روند صلح‌ افغانستان را زیر نام "دوستان صلح" تشکیل داده‌اند و سازمان ملل‌متحد نیز عضو این کمیته است.

منابع همچنان می‌گویند که اکثریت مطلق اعضای هیئت‌ مذاکره کننده‌ی طالبان‌ فارغ مدرسه حقانیه‌ اند.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

منابع گفته‌اند که پاکستان بار دیگر حملات هوایی را در کابل اجرا کرد

افغانستان - دود غلیظ به روز چهارشنبه در کابل به هوا بلند شد
افغانستان - دود غلیظ به روز چهارشنبه در کابل به هوا بلند شد

گزارش‌ شده است که پاکستان بار دیگر حملات هوایی را بر اهدافی در کابل، پایتخت افغانستان انجام داده است.

خبرگزاری فرانس پرس به نقل از منبع امنیتی پاکستان گزارش داده است که این کشور به روز چهارشنبه «حملات دقیق» را در کابل اجرا کرد.

تا هنوز در مورد تلفات احتمالی این حمله چیزی نگفته نشده است.

این در حالی است که امروز دود غلیظی در کابل، پایتخت افغانستان به هوا بلند شد.

خبرگزاری دی‌پی‌ای جرمنی به نقل از منابع استخبارات پاکستان گزارش داده است که این دود ناشی از حملۀ پهپاد از سوی اسلام آباد بوده است.

اما ذبیح الله مجاهد، سخنگوی طالبان اعلام کرد که این دود به دلیل آتش‌سوزی در یک تانکر نفت بوده است.

این در حالی است که چند ساعت پس از حملات پاکستان بر ولسوالی اسپین بولدک ولایت قندهار، آتش بس بین افغانستان و پاکستان امروز اعلام شد.

ذبیح الله مجاهد، سخنگوی طالبان و وزارت خارجۀ پاکستان اعلام کردند که سر از شام امروز آتش‌بس میان دو طرف برقرار شد.

وزارت خارجۀ پاکستان گفته است که آتش‌بس دو روزه خواهد بود.

درگیری مرزی میان دو طرف پس از آن آغاز شد که پاکستان اخیراً حملات هوایی را در کابل و شرق افغانستان اجرا کرد. پاکستان گفته است که هدفش رهبران تحریک طالبان پاکستان بوده است.

طالبان و پاکستان پس از درگیری‌های مرزی بر آتش‌بس توافق کردند

یکتن از نیروهای طالبان در سپین بولدک کندهار
یکتن از نیروهای طالبان در سپین بولدک کندهار

حکومت طالبان و وزارت خارجه پاکستان از برقراری آتش‌بس میان دو طرف خبر دادند.

ذبیح الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان با نشر اعلامیه‌ای در شبکه‌های اجتماعی گفت که براساس درخواست پاکستان از ساعت پنج و نیم عصر به وقت افغانستان، آتش بس میان دو طرف برقرار شد.

وزارت خارجه پاکستان در اعلامیه‌ای گفت که این آتش‌بس برای ۴۸ ساعت برقرار شده است.

اما مجاهد می‌گوید که به تمامی نیروهای طالبان هدایت داده شده تا زمانی که حملات پاکستان از سرگرفته نشده، آتشبس را مراعات کنند.

درگیری‌های مرزی میان نیروهای طالبان و پاکستانی ۱۱ اکتوبر آغاز شد و دو طرف از تلفات سنگین همدیگر ادعا کردند.

این درگیریها واکنشی‌های بین المللی را نیز در پی داشت.

اتحادیه ژورنالستان آزاد افغانستان : دو خبرنگار افغان در درگیری مرزی میان طالبان و پاکستان کشته و زخمی شدند

اتحادیه ژورنالستان آزاد افغانستان از کشته شدن یک خبرنگار و زخمی شدن دیگری در درگیری‌های مرزی میان طالبان و پاکستان خبر داد.

این اتحادیه روز چهارشنبه ۱۵ اکتوبر در اعلامیه‌ای گفته است که نیروهای پاکستانی در عملیات‌های هوایی و زمینی، خبرنگاران تلویزیون ملی پکتیا، عبدالغفور عابد و تواب آرمان را عمداً هدف قرار دادند که در نتیجهٔ آن، عبدالغفور عابد کشته و تواب آرمان زخمی شد.

به گفتهٔ اتحادیه، این خبرنگاران برای تهیه گزارش دربارهٔ وضعیت منطقه و گفت‌وگو با مردم به محل رفته بودند.

همزمان، مستغفر گربز، سخنگوی والی خوست گفته است که این دو خبرنگار در ولسوالی زازی میدان مصروف تهیه گزارش بودند که هدف قرار گرفتند.

اتحادیه ژورنالستان آزاد افغانستان این رویداد را نقض آشکار اصول خبرنگاری، ارزش‌های انسانی و آزادی بیان خوانده و خواستار تحقیق سازمان‌های بین‌المللی حمایت‌کننده خبرنگاران در این زمینه شده است.

دود غلیظ در آسمان کابل؛ مجاهد: تانکر تیل در کابل منفجر شد

 آرشیف
آرشیف

یک انفجار نیرومند چهارشنبه ۱۵ اکتوبر شهر کابل را تکان داد.

تصاویر که در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده است، دود غلیظ را در آسمان شهر کابل نشان میدهد.

هنوز روشن نیست که این آتشسوزی در کدام ساحۀ شهر کابل به وقوع پیوسته است.

برخی از کاربران شبکه های اجتماعی نگرانی شان را در مورد احتمال وقوع حملۀ دیگر از سوی پاکستان ابراز کرده اند.

اما ذبیح الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان می‌گوید که در مربوطات شهر کابل یک تانکر تیل منفجر شده که در نتیجه آن آتش‌سوزی رخ داده است.

مجاهد در شبکه ایکس، توییتر سابق از مردم خواسته که تشویش نکنند.

پاکستان در یازدهم اکتوبر حملات را در کابل و پکتیکا انجام داد که باعث درگیریهای مرزی میان نیروهای طالبان و پاکستانی شد.

ریچارد بنیت در واکنش به درگیری‌های مرزی از طالبان افغان و پاکستان خواست غیرنظامیان را محافظت کنند

ریچارد بنیت، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر افغانستان
ریچارد بنیت، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر افغانستان

ریچارد بنیت، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر افغانستان، در واکنش به درگیریهای مرزی اخیر میان نیروهای طالبان و پاکستانی، خواستار خویشتن‌داری دو طرف شده است.

بنیت چهارشنبه، ۱۵ اکتوبر، در شبکه ایکس توییتر سابق همچنان از دو طرف خواست که از غیرنظامیان محافظت کنند.

او نوشت که از گزارش‌های متعدد در مورد تلفات غیرنظامیان و همچنان بیجاشدن ناشی از این درگیری‌ها عمیقاً نگران است.

پیش از این، حکومت طالبان گفت که در حملات صبح چهارشنبه نیروهای پاکستانی بر ولسوالی سپین بولدک کندهار، حداقل ۱۲غیرنظامی کشته شدند.

طالبان: شرکت‌های روسی آماده‌اند در پروژه انتقال آب از دریای پنجشیر به کابل سرمایه‌گذاری کنند

آرشیف
آرشیف

وزارت آب و انرژی حکومت طالبان می‌گوید که روسیه آمادگی خود را برای سرمایه‌گذاری در پروژه‌های آب و انرژی افغانستان اعلام کرده است.

در اعلامیه‌ای که از سوی این وزارت، چهارشنبه ۱۵ اکتوبر، نشر شد آمده است که نماینده سفارت روسیه در کابل و مسئولان سه شرکت معتبر روسی در دیدار با عبدالهادی یعقوب، معین انرژی وزارت آب و انرژی طالبان برای سهم گیری در اجرای پروژه انتقال آب از دریای پنجشیر به کابل ابراز آمادگی کردند.

پیش از این حکومت طالبان گفته بود که اجرای عملی این پروژه سه سال زمان می‌برد و از طریق آن برای حدود دو میلیون ساکن کابل آب آشامیدنی فراهم خواهد شد.

ساکنان کابل از کمبود شدید آب در ساحات مختلف این شهر شکایت دارند.

روسیه یگانه کشوری در جهان است که با گذشت بیش از چهارسال حکومت طالبان را به رسمیت شناخته است.

مجاهد: حد اقل ۱۲ فرد ملکی در حملات امروز پاکستان در سپین بولدک کشته شدند

نیروهای طالبان در نزدیک مرز با پاکستان
نیروهای طالبان در نزدیک مرز با پاکستان

حد اقل ۱۲ تن در نتیجۀ برخورد میان نیروهای پاکستانی و طالبان در منطقۀ مرزی سپین بودلدک ولایت کندهار افغانستان کشته شده اند.

ذبیح الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان در پیامی روی تویتر نوشته است "صبح امروز بار دیگر نیروهای پاکستانی حملات خود را با سلاح‌های سبک و سنگین بر ولسوالی سپین‌بولدک ولایت کندهار آغاز کردند، که در نتیجه آن، بیش از ۱۲ تن از شهروندان ملکی شهید و بیش از ۱۰۰ تن زخمی شدند".

مجاهد همچنان افزوده است که نیروهای طالبان سپس حملات متقابل انجام دادند.

در این حال خبرگزاری فرانس پریس به نقل از مقامهای طالبان در سپین بولدک، شمار کشته شده های این درگیری را ۱۵ نفر گزارش داده است.

تا هنوز مقامهای پاکستانی در بارۀ درگیری های صبح امروز در سپین بولدک چیزی نگفته اند، اما پیش از این اردوی پاکستان گفته بود که مناطقی را در نزدیک منطقۀ قبایلی کُرم هدف قرار داده اند.

پیروزی با تفاوت ۲۰۰ رنز ؛ افغانستان قهرمان سلسله مسابقات ۵۰ آوره در برابر بنگله دیش شد

بازی افغانستان و بنگله دیش - تصویر از آرشیف
بازی افغانستان و بنگله دیش - تصویر از آرشیف

تیم ملی کریکت افغانستان در سومین بازی یک‌روزه بنگلادیش را با تفاوت ۲۰۰ رنز شکست داد.

تیم افغانستان برای حریف ۲۹۴ رنز هدف تعیین کرد ولی تمام بازیکنان بنگلادیش در ۹۴ رنز اوت شدند.

ابراهیم زدران با گرفتن ۹۵ رنز در این پیروزی نقش کلیدی بازی کرد.

همچنان محمد نبی با کسب ۶۲ رنز در ۳۷ توپ، بدون آن که اوت شود، درخشش چشمگیر داشت.

به این ترتیب افغانستان در این سلسلۀ مسابقات ۵۰ آوره ۳ مقابل صفر بنگلا دیش را شکست داد.

در سلسلۀ مسابقات ۲۰ آوره که پیش از این بین دو تیم در امارات متحدۀ عرب برگزار شده بود، بنگلادیش توانسته بود افغانستان را ۳ مقابل صفر شکست دهد

سیاستمدار بریتانیایی که توسط یک افغان به مرگ تهدید شده بود از اخراج "مهاجرین مجرم" حمایت کرد

نایجل فراژ، رهبر حزب ریفورم بریتانیا
نایجل فراژ، رهبر حزب ریفورم بریتانیا

نایجل فراژ، رهبر حزب ریفورم بریتانیا که توسط یک افغان به مرگ تهدید شده بود از سیاست اخراج "مهاجران مجرم" توسط جرمنی حمایت کرد.

فراژ دیروز سه شنبه به خبرنگاران گفت "جرمنی به ما نشان داد که این کار ممکن است".

دیروز یک محکمه در جنوب لندن، فیاض خان، یک مهاجر افغان را به جرم تهدید رهبر حزب ریفورم بریتانیا، در یک ویدیو در تیک تاک، مجرم شناخت و به پنج سال حبس محکوم کرد.

این ویدیوی فیاض خان در ماه اکتوبر سال ۲۰۲۴، یعنی یک سال پیش، نشر شده بود.

نایجل رهبر حزب ریفورم بریتانیا، پس از صدور حکم محکمه، گفت که فرد مجرم پس از رهایی بازهم در جاده های بریتانیا آزادانه گشت و گذار خواهد کرد.

او پیشنهاد کرد که یگانه راه جلوگیری از حضور فیاض خان در جاده های بریتانیا، این است که توافقی برای اخراج مجرمین با افغانستان، صورت گیرد.

پیش از این جرمنی ده ها افغان را که از سوی محاکم مجرم شناخته شده اند به افغانستان فرستاده است.

این اقدام سبب واکنش سازمانهای مدافع از حقوق مهاجران شد که باور دارند زندگی کسانی که دوباره به افغانستان تحت حاکمیت طالبان فرستاده میشوند، در خطر است.

نیروهای طالبان و پاکستان در امتداد خط دیورند در ولسوالی شورابک ولایت کندهار باهم درگیر شدند

نیروهای طالبان
نیروهای طالبان

منابع محلی می‌گویند که نیروهای طالبان و پاکستان در امتداد خط دیورند در ولسوالی شورابک ولایت کندهار باهم درگیر شدند.

این منابع می‌گویند این درگیری حوالی ساعت ۱۰ شب گذشته آغاز شده و تا صبح ادامه داشته است.

شماری از خبرنگاران محلی در کندهار به رادیو آزادی گفته‌اند که مقام‌های مسئول تأیید کرده‌اند در این درگیری به طرف پاکستانی تلفات وارد شده است.

این خبرنگاران افزوده‌اند که هزاران نیروی طالبان که از کندهار به سمت خط دیورند اعزام شده‌اند، هنوز به برنگشتند و وضعیت هنوز هم متشنج است.

تا کنون حکومت طالبان و پاکستان به‌طور رسمی در مورد این درگیری تازه واکنشی نشان نداده‌اند.

این رویداد در حالی اتفاق می‌افتد که در ۱۱ اکتبر سال جاری نیز در امتداد خط دیورند درگیری‌های شدیدی میان طالبان و نیروهای پاکستانی رخ داده بود و هر دو طرف ادعا کردند که خسارات سنگینی به طرف مقابل وارد کرده‌اند.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG