اجساد فرشته کوهستانی حامی حقوق زنان و فعال مدنی و برادرش شهرام کوهستانی دیروز جمعه (۵ جدی) به خاک سپرده شد.
مصطفی یگانهٔ فرزند فرشته میگوید، قاتلان مادرش باید به اعدام مجازات شوند.
مصطفی یازده ساله این سخنان را پس از تشیع جنازهٔ مادرش به رادیو آزادی گفت و افزود: «به خاطریکه برای این وطن مبارزه میکرد به شهادت رسید؟ به همین دلیل. از داکتر صاحب میخواهم کسانی که مادرم را به شهادت رساندهٔ او را اعدام کند.»
اجساد فرشته کوهستانی حامی حقوق زنان و فعال مدنی و برادرش شهرام کوهستانی دیروز جمعه (۵ جدی) به خاک سپرده شد.
به سلسلهٔ قتلهای هدفمند، خانم کوهستانی و برادرش شهرام شام روز پنجشنبه(۴ جدی) در تیراندازی مردان مسلح کشته شدند.
فرشته کوهستانی مدافع حقوق زنان و فعال مدنی کاپیسا هر از گاهی در گردهماییها و نشستها به هدف حمایت از حقوق زنان، صلح و آتش بس سخنرانی میکرد.
جنازههای بانو کوهستانی و برادرش دیروز جمعه به خاک سپرده شد.
نزدیکان، فعالان مدنی و دیگران که در تشیع جنازه اشتراک کرده بودند، گفتند که حکومت در تامین امنیت مردم ناکام است.
فریده کوهستانی یک فعال مدنی به رادیو آزادی گفت، او و عدهٔ دیگری از فعالان مبارزه شان را با فرشته بهگونه مشترک آغاز کرده و به آن دوام میدهند.
بانو کوهستانی افزود: «اگر یک فرشتهٔ از این دنیا رفته باشد، فرشتههای دیگری اند که راه او را به پیش میبرند. با این تهدیدها کسی که راه این مبارزه را در پیش گرفته اند، از آن دست نمیکشند.»
او از حکومت مرکزی و محلی خواست که در تامین امنیت باید مسئولانه عمل کند.
یک روز پیش از تیراندازی بر فرشته و برادرش، یوسف رشید رئیس نهاد انتخابات آزاد و عادلانه افغانستان (فیفا) در تیراندازی در کابل کشته شد.
پیش از آن، رحمتالله نیکزاد رئیس انجمن خبرنگاران آزاد در غزنی، الیاس داعی خبرنگار رادیو آزادی در هلمند، ملاله میوند نطاق تلویزیون انعکاس در ننگرهار و یما سیاووش گرداننده سابق برنامه تلویزیون طلوع در کابل، کشته شدند.
شهرزاد اکبر رئیس کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان در واکنش به این قتلهای هدفمند جامعه جهانی را مخاطب قرار داده که چرا در باره وضعیت جاری افغانستان دست به کار نمیشوند. او نوشته که: «فرشته کوهستانی و برادرش روز (پنجشنبه، ۴ جدی) کشته شد، یک مقام دولتی در کندهار ترور شد و حساب دیگران از ذهن رفته.»
بانو اکبر افزود: «کجاست قدرت نفوذ جامعه جهانی بهشمول کشورهای منطقه و اسلامی که این خشونت را متوقف کرده و آتش بس برقرار کند؟»
او در ادامه تویت خود نوشته که «آیا زندگی ما حساب ندارد؟»
مسئولیت تیراندازی بر جان فرشته و یوسف رشید و تعدادی زیادی از خبرنگاران و فعالان را کسی و یا گروهی به عهده نگرفته است.
اما امرالله صالح معاون اول رئیس جمهور که مسئولیت امنیتی را به دوش دارد دیروز جمعه در تویتی طالبان را مقصر این قتل ها دانست.
او نوشته که: "بمبگذاریهای که مسئولیت آنها را کسی نمیگیرد و ترورهای هدفمند فعالان جامعه مدنی، دو تاکتیک از ۱۱ تاکتیک برنامه ترور طالبان است که در ارتباط با استراتژی خود در مذاکرات صلح دارند، آنها میخواهند اراده سیاسی مردم افغانستان را بشکنند و خواهان امتیازهای ناممکن شوند. واقعیت را آنچنانی که است بایدگفت، ابهام در این زمینه کمک نمیکند."
اما طالبان این اتهامات را رد کرده اند. ذبیحالله مجاهد سخنگوی طالبان در اعلامیه گفته که آنها بر افراد و نهاد بی گناه حمله نمی کنند.