نهادحمایت ازرسانههای آزاد افغانستان(نی)، سال ۲۰۲۰میلادی را برای خبرنگاران افغان یک سال خونین میخواند.
درحالی که سال ۲۰۲۰ میلادی یک سال پرچالش برای جهان خوانده شده است، نهاد حمایت کننده رسانههای آزاد افغانستان(نی) و برخی از نهادهای دیگر این سال را یک سال خونین برای خبرنگاران افغان میدانند.
مجیب خلوتگر رئیس اجرائیوی نهاد حمایت از رسانههای آزاد افغانستان(نی) روزجمعه(۱۲ جدی) به رادیوآزادی گفت که دراین سال میلادی ۱۱ خبرنگار و کارمند رسانه کشته شدند.
آقای خلوتگر افزود: «سال ۲۰۲۰ برای خبرنگاران افغان و کارمندان رسانه، یک سال خونین وخطرناک بود،۱۱ خبرنگار و کارمند رسانه کشته شد و بیش از هشتاد مورد خشونت علیه خبرنگاران وجود داشته است.»
آقای خلوتگر اینرا نیز گفت که دسترسی خبرنگاران بهگونه منظم به اطلاعات محدود شده است.
وی از حکومت میخواهد تا درسال ۲۰۲۱ به حفظ جان خبرنگاران تلاش جدی نماید.
تنها در دوماه اخیرسال ۲۰۲۰ میلادی، یما سیاووش گویند پیشین تلویزیون طلوع نیوز، الیاس داعی خبرنگار رادیو آزادی درهلمند، ملاله میوند گویند تلویزیون انعکاس در ننگرهار و رحمتالله نیکزاد خبرنگار الجزیره درغزنی کشته شدند.
پیش از این حکومت افغانستان گفته بود که قاتلین الیاس داعی و ملاله میوند را بازداشت کرده است و به تازهگی گفته است که قاتلین رحمتالله نیکزاد خبرنگار الجزیره درغزنی را نیز بازداشت کرده است.
ریاست عمومی امنیت ملی افغانستان ادعا میکند، که قاتلین رحمتالله نیکزاد خبرنگار الجزیره و اسوشیتدپرس طالبان اند. که چند قبل در فهرست پنج هزار زندانی طالب از سوی حکومت افغانستان ازبند آزاد شدند. ادعای که طالبان آنرا رد میکنند.
در ویدیو ایکه ازسوی ریاست عمومی امنیت ملی روزگذشته به رسانهها فرستاده شده است حمیدالله نام اعتراف میکند. که رحمتالله نیکزاد را به قتل رسانده است.
او افزود: «نام من حمیدالله و نام پدرم عبدالحبیب است باشنده ولسوالی جغتوی ولایت میدان وردک استم، یک ونیم ماه قبل به وسیله ذکرالله به دلگی قاری عبیدالله رفته بودم، قاری عبیدالله برایم گفت که شما ترور کنید زمانیکه به قریه رحمتالله نیکزاد رفتم یک و نیم ساعت در سرک انتظار بودم زمانیکه از خانه بیرون شد من، ذکرالله و سیمعالله پایین شدیم چند شلیک آنها و هشت شلیک من کردم.»
اما ذبیحالله مجاهد سخنگوی طالبان ادعای ریاست امنیت ملی را رد کرده میگوید، افراد بازداشت شده را نمیشناسد و از آنان بهزور اعتراف گرفته شده است.
پیش ازاین نیز برخی از مقامات حکومت افغانستان گفته بودند. طالبان که ازبند آزاد شده اند دوباره به صفوف جنگ برگشته اند. اما طالبان این ادعا را رد کرده است.
این درحالیست که سازمان خبرنگاران بدون مرز در گزارش سالانه خود که به روزسه شنبه منتشرکرد درآن گفته شده بود که افغانستان از جمله پنج کشوریست که خبرنگاران درآن بیشتر کشته شده اند.
دراین گزارش آمده است که درسال گذشته میلادی درتمام جهان ۴۹ خبرنگارازکشورهای مختلف کشته شده اند.
هرچند حکومت افغانستان تا حال دراین مورد چیزی نگفته است. اما محمداشرف غنی به روز دوشنبه درنشست امنیتی سفارش کرده بود تا عاملین قتل خبرنگاران بازداشت و برای شان جزا داده شود.