صدهزار امضای زنان پانزده ولایت افغانستان برای دادخواهی از حقوق و دستاوردهای آنها در روند صلح افغانستان گرد آوری شده.
نهاد برابری برای صلح و دموکراسی امضای این تعداد زن روستایی و شهری را با نگرانیهای زنان از وضعیت کنونی افغانستان با رهبران زن در سراسر جهان در میان میگذارد و از آنها میخواهد که در روند صلح در کنار زنان افغان باشند.
شیلا قیومی، عضو نهاد برابری برای صلح و دموکراسی در این باره به رادیو آزادی گفت: "این زنان میخواهند تا خواستهها و توقعات خود را با زنان رهبر در سراسر جهان شریک سازند و از این زنها میخواهند تا آنها را در این شرایط حساس تنها نگذارند و حامیشان باشند مانند گذشته."
اما حکومت افغانستان همواره به زنان اطمینان داده که تمامی حقوق و دستاوردهای دو دهه اخیر حفظ خواهد شد و نقش زنان در روند صلح معنیدار خواهد بود.
فریدون خوزون، سخنگوی شورای عالی مصالحه ملی افغانستان به رادیو آزادی گفت که بدون حضور زنان روند صلح نتیجه نمیدهد: "شورای عالی مصالحه ملی همواره تاکید کرده که بدون حضور معنیدار زنان پروسه صلح بیتاثیر است و تلاش کرده تا در تمام فعالیتها در روند صلح نقش و حضورشان پر رنگ و معنیدار باشد."
این در حالی است که یک عضو ارشد مجلس سنای امریکا از خواستش برای احتمال تجدید نظر دولت بایدن در باره خروج نیروهای امریکایی تا ماه می سال روان سخن زده است - هرچند آنتونی بلینکن وزیر خارجهٔ امریکا به تازگی در نامهای که به رئیس جمهور غنی فرستاده از بررسی خروج نیروهای امریکایی از افغانستان تا ماه می به عنوان یکی از گزینهها خبر داده و گفته است که باید برای رسیدن به نتیجه مطلوب روند صلح سرعت داده شود، نامهای که واکنش تند امرالله صالح معاون نخست ریاست جمهوری را نیز در پی داشت و او به روز دوشنبه در گردهمایی در کابل گفت «صلح آمرانه» را نمیپذیرد و محتوای آن نامه را غیرقابل پذیرش خواند.
باب مِنندز، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس سنای آمریکا از حزب دیموکرات روز سهشنبه در نشست خبری گفت که طالبان به تعهدات خود براساس توافق ۲۰۲۰ دوحه عمل نمیکنند - ادعایی که طالبان همواره آن را رد کرده اند.
او افزود: "من خیلی نگران عملی بودن نتایج روند صلح در افغانستان هستم. روشن است که طالبان به همه تعهدات خود عمل نمیکند."
سناتور منندز گفت که اگر گزارشهای اطلاعاتی نشان دهد که طالبان کوتاهی میکنند، باید در خروج نیروهای امریکایی از افغانستان تجدید نظر شود.
براساس توافقنامه صلح امریکا و طالبان، ایالات متحده باید تا اول ماه ثور آینده ۲۵۰۰ سرباز باقی مانده خود را از افغانستان خارج کند، توافقی که ده حوت پارسال در دوحه قطر به امضا رسید.
افزایش خشونتها و قتلهای هدفمند انتقادها را از عدم پایبندی طالبان به توافقنامه صلح با امریکا افزایش داده است.
اما طالبان همواره دست داشتن در قتلهای هدفمند و انفجارها را رد کردهاند.