افغانستان
اتاق تجارت افغانستان از طالبان خواست که به مشکلات تاجران رسیدگی کنند

رییس اتاق تجارت و سرمایه گذاری افغانستان از سید اکبر آقا وزیر تجارت و صنایع طالبان خواسته است تا مشکلات تجاری را حل کند.
محمد یونس مهمند رییس این اتاق امروز (۳۰ آگست) به رادیو آزادی گفت، در دیدار با مسوولان وزارت تجارت و صنعت روی مشکلات مختلف بخش خصوصی صحبت شده است.
آقای مهمند ابراز امیدواری کرد که وزارت تجارت و صنعت گامهای مشخصی را در جهت رفع این چالشها بردارد.
در این نشست روی مشکلات موجود در بندرهای کراچی، تورخم، سپین بولدک، اسلام قلعه و دیگر بندرها، فعالسازی سیستمها و ختم قرار داد "اپتا" صحبت شده و از وزارت صنعت و تجارت خواسته شد تا به این مشکلات رسیدگی کند.
سید اکبر آقا وزیر تجارت و صنایع، پس از شنیدن مشکلات و پیشنهادات اتاق تجارت، وعده سپرد که همه این مشکلات را با کمیسیون اقتصادی در میان بگذارد و با هماهنگی اتاق تجارت افغانستان برای رفع این مشکلات تلاش کند.
تازهترین خبرهای روز را اینجا دنبال کنید
پرچاوی های برق کابل و تعداد دیگر از ولایات افغانستان همچنان ادامه دارد

پرچاوی برق وارداتی ازبکستان در کابل و مناطق دیگر با وجود اعلان مقامات طالبان و گزارش رسانه های ازبکستان٬ هنوز مرفوع نشده است.
برعلاوۀ کابل ، باشندگان ولایت های پکتیا ، خوست ، لوگر، لغمان ، ننگرهار پنجشیر، میدان وردک ، پروان ، کاپیسا ، بغلان و غزنی هم در شب های سرد زمستان از کمبودی برق رنج می برند.
رسانه های ازبکستان روز سه شنبه از قول وزارت انرژی این کشور گزارش دادند که صادرات برق ازبکستان به افغانستان روز چهارشنبه از سرگرفته خواهد شد.
ازبکستان وشرکت افغان برشنا علت این پرچاوی را عوارض تخنیکی عنوان کرده اند.
پیکر عبدالجبار ثابت لوی څارنوال اسبق افغانستان در ننگرهار به خاک سپرده میشود

عبدالجبار ثابت لوی څارنوال سابق افغانستان که روز پنجشنبه دریکی از شفاخانه های پشاور وفات کرد٬ به روز جمعه در ننگرهار به خاک سپرده میشود.
آقای ثابت در سال ۲۰۰۶ کار خود را درحالی آغاز کرد که فساد اداری به گونه گسترده وجود داشت و او توانست برخی از مقامات بلند رتبۀ آغشته به فساد را زندانی کند.
وی بعد از ترک وظیفه ، در سال ۲۰۱۱ اختطاف ویکسال بعد رها شد.
آقای ثابت لیسانسۀ حقوق وعلوم سیاسی از پوهنتون کابل دارد و ماستری را در امریکا تکمیل کرده بود.
خانوادۀ وی می گوید که نماز جنازۀ آقای ثابت به روز جمعه درعیدگاه جلال آباد ادا وسپس جسد وی در ولسوالی سرخرود به خاک سپرده خواهد شد.
سازمان ملل از محدودیت های طالبان انتقاد کرده و از افزایش سوء تغذیه در کشور هشدار داد

برنامه جهانی غذا می گوید میزان سوء تغذیه در افغانستان به بلند ترین حد رسیده است .
فیلیپ کراف سخنگوی این اداره روزپنجشنبه به خبرگزاری اسوشیتد پرس گفت محدودیت های را که طالبان در بد ترین وقت برکار زنان وضع کردند٬ عملیات مدد رسانی را متاثر کرده وبسیاری مردم بعد از صرف غذای یک وقت درفکر چگونگی دریافت غذای وقت دیگر می شوند.
بعد از محدودیت طالبان برکار زنان در موسسات غیردولتی داخلی وخارجی ، بسیاری این موسسات فعالیت خود را در افغانستان متوقف کرده گفتند که بدون سهمگیری زنان نمی توانند کمک های بشری به مردم برسانند.
برنامه غذایی جهان می گوید قبل از اعلان این محدودیت ، کمک های خود را در فصل زمستان افزایش داده بودند و به ۱۵ ملیون نفر کمک توزیع کردند.
تعداد جان باختگان در نتیجهٔ سرما در افغانستان به بیش از ۱۶۰ تن رسیده است

وزارت رسیده گی به حوادث در حکومت طالبان میگوید شمار جان باختگان سرمای شدید وبرفباری ماه جاری به بیش از ۱۶۰ نفر رسیده است.
شفیع الله رحیمی سخنگوی این وزارت شب گذشته به رادیو آزادی گفت که از دهم جنوری تا کنون ۱۶۲ تن جان باخته اند که از جمله ۸۴ تن هفته گذشته وفات کردند.
زمستان امسال سرد ترین زمستان در دو دهه گذشته می باشد که حرارت در برخی مناطق به منفی ۳۴ درجه سانتی گرید پائین آمده است.
این درحالیست که دهها ملیون افغان با مشکلات اقتصادی ومعیشتی روبرو اند.
ازسوی دیگرمحدودیت های اخیر طالبان برکار زنان ، فعالیت بسیاری موسسات مدد رسان را متوقف یا قسمأ تعطیل کرده است.
سازمان ملل: میزان گرسنهگی و سوء تغذیه در افغانستان افزایش یافته است

برنامه جهانی غذا ( دبلیو اف پی ) هشدار داده که میزان سوء تغدیه در افغانستان به طور بی سابقه افزایش یافته است.
فیلیپ کراف سخنگوی برنامه جهانی غذا در کابل گفت که نیمی از جمعیت افغانستان در طول سال گرسنگی شدید را تحمل کرده اند.
پس از اینکه طالبان کار زنان در نهاد های غیر دولتی را ممنوع اعلام کردند، توقف کمک های خارجی به یکبارگی، میلیون ها نفر را در افغانستان به فقر و گرسنگی کشاند.
او افزود که ۷ میلیون کودک و مادر در افغانستان دچار سوء تغذیه اند.
حنا ربانی کهر و ضمیر کابلوف در مورد افغانستان گفتگو کردند

حنا ربانی کهر وزیر دولت در امور خارجه پاکستان با ضمیر کابلوف نماینده ویژه روسیه در امور افغانستان ملاقات کرد.
در این دیدار روز گذشته (چهارشنبه)، مسایل مربوط به صلح و ثبات منطقوی از جمله افغانستان مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
وزارت امور خارجه پاکستان به نقل از حنا ربانی کهر گفته که افغانستان با ثبات همیشه برای آنها مهم بوده است.
به گفتۀ خانم کهر افغانستان پل اقتصادی بین آسیای مرکزی و جنوبی است و پاکستان در تلاش آنست تا به همکاری سایر کشورهای منطقه به این هدف برسد.
عبدالجبار ثابت لوی سارنوال سابق افغانستان درگذشت

بر اساس گزارشها عبدالجبار ثابت، لوی سارنوال سابق افغانستان درگذشت.
شماری از رسانههای داخلی از جمله آژانس خبری پژواک از قول همکاران نزدیک آقای ثابت خبر مرگ او را تایید کرده، گفته اند که او امروز پنجشنبه در شفاخانه "نارت ویست" شهر پیشاور پاکستان درگذشت.
عبدالجبار ثابت از سال ۲۰۰۵ تا ۲۰۰۹ میلادی لوی سارنوال افغانستان بود.
او در مدت کاریاش میخواست به طور جدی دوسیههای فساد مالی برخی از مقامات عالی رتبه را پیگیری کند و به همین دلیل به حیث یک شخصیتی جنجال برانگیز شناخته میشد.
نظامی پیشین افغان از بازداشت پولیس آمریکا آزاد شد

نظامی پیشین افغان که پس از رفتن غیرقانونی به آمریکا بازداشت شده بود، حالا آزاد شده و با برادرش پیوسته است.
براساس گزارش خبرگزاری اسوشیتد پرس، عبدالواسع صافی که از راه مکسیکو بگونه غیرقانونی به آمریکا آمده بود، پس از درخواست پناهندگی، چندین ماه را در بازداشت به سر برد.
آزادی عبدالواسع صافی از توقیفگاه ادن در تگزاس پس از آن صورت گرفت که یک قاضی به درخواست لوی سارنوالان فدرال، اتهام جنایی در ارتباط به مهاجرت غیرقانونی او را حذف کرد.
آقای صافی یکی از افسران استخباراتی نیروهای امنیتی رژیم جمهوری مخلوع بود که پس از خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان در تابستان ۲۰۲۱، کشورش را ترک کرد.
او که میخواست با برادرش در هیوستون آمریکا بپیوندد، در ۲۰۲۲ سفرش را از دوبی به برازیل و از آنجا به مرز مکسیکو و آمریکا آغاز کرد که در سپتامبر همان سال در نزدیکی بندر ایگل در ایالت تگزاس بازداشت شد.
امینه محمد: آنچه را طالبان ایجاد محیط امن برای زنان میدانند، ظلم است

امینه محمد معاون سرمنشی سازمان ملل متحد میگوید که او و هیئت همراهش در سفر آخر شان به افغانستان از تمام امکانات برای ملاقات با مقامهای طالبان استفاده کردند تا آنها را تشویق کنند که محدودیتهای وضع شده بر زنان و دختران را حذف کنند.
خانم محمد در راس یک هیئت، سفر چهار روزهاش به افغانستان را جمعۀ هفته گذشته به پایان رساند.
او دیروز چهارشنبه (25 جنوری) در یک کنفرانس خبری در نیویارک گفت که برعلاوه سرپرست وزارت خارجه، با چهار سرپرست وزیر دیگر و یکی از معاونین رئیس الوزرای طالبان دیدار کرده است که در آن به طور واضح در مورد محدودیتهای وضع شده بر زنان و دختران در افغانستان گفتگو کرده است.
به گفته امینه محمد، تاکید این مقامهای طالبان این بود که به تلاشهای آنها جهت ایجاد محیط امن برای زنان اهمیت زیاد داده نشده است.
اما خانم محمد گفته آنچه را که طالبان ایجاد محیط امن برای زنان می دانند به نظر او ظلم است.
حکومت طالبان تا اکنون در رابطه به این اظهارات معاون سرمنشی سازمان ملل متحد چیزی نگفته است.
پس از تسلط دوباره بر افغانستان، حکومت طالبان بر زنان محدودیت های گسترده وضع کرده و دختران و زنان را از رفتن به مکتب بالاتر از صنف ششم، پوهنتونها، کار در دفاتر غیردولتی خارجی و داخلی و رفتن به امکان عامه منع کرده اند.
اوچا: حکومت طالبان بنابر مشکلات اقتصادی سقوط میکند

حکومت طالبان، اظهارات اداره هماهنگی کمکهای بشری سازمان ملل متحد (اوچا) را رد کرده که گویا حکومت آنها بنابر مشکلات اقتصادی سقوط میکند.
طالبان در یک اعلامیه ادعا کرده اند که حکومتشان ریشه مردمی دارد و نظام آنها متکی به کمکهای خارجی نیست.
ذبیحالله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان دیروز (۵ دلو) در اعلامیهای که به رسانهها ارسال کرد، گفت که بنابر جنگ طولانی، مشکلات اقتصادی تا یک زمان ادامه یافته اما او مدعی شده که آنها دوباره منابع اقتصادی را به گردش میآورند.
دو روز پیشتر از این، اداره هماهنگی کمکهای بشری سازمان مللمتحد (اوچا) گفته بود که افغانستان بنابر بحران بشری بیسابقه، با خطر واقعی سقوط سیستماتیک و فاجعۀ انسانی روبرو است.