سازمان ملل متحد میگوید، افغانها را در زمستان آینده تنها نخواهد گذاشت و به کمک با نیازمندان ادامه خواهد داد.
به اساس گزارش ادارۀ برنامه جهانی غذای سازمان ملل متحد اقتصاد افغانستان با بحران شدید مواجه است و با نزدیک شدن فصل زمستان، گرسنگی بسرعت در حال افزایش است.
این اداره دیروز (دوشنبه ۲۴ عقرب) در توییتی اعلام کرد که کمکهایی غذایی، تنها راه نجات میلیونها خانوادۀ افغان است که در زمستان امسال با گرسنگی شدید مواجه هستند. به گفته برنامه جهانی غذا، آنها نمیتوانند نیازمندان را ناامید کنند.
برنامه جهانی غذا و ادارۀ خوراکه و زراعت سازمان ملل متحد همچنان در اعلامیهای مشترک هشدار داده اند که حدود ۲۳ میلیون افغان در زمستان امسال در معرض خطر جدی عدم مصونیت غذایی قرار خواهند داشت.
به اساس اعلامیه، حدود ۹۵ درصد مردم افغانستان به غذای کافی دسترسی ندارند و از جمله حدود ۹ میلیون افغان با قحطی مواجه هستند.
در این حال، ادارۀ بینالمللی مهاجرت ملل متحد به ادامۀ کمک با افغانهای نیازمند تعهد کرده و دیروز دوشنبه در توییتی گفته، در زمستان پیشرو کمکها و تجهیزات نجات را به میلیونها تن از باشندگان مناطق مرتفع و کوهبند افغانستان که جانهایشان در خطر است، خواهد رسانید.
ادارۀ بینالمللی مهاجرت میگوید، زندگی بطور خاص برای کسانی که آواره شده اند مشکل شده و بازدید تیمهای نجات از مناطقی که دسترسی به آن دشوار است، ادامه دارد.
به گفته ادارۀ بینالمللی مهاجرت سازمان ملل متحد، حدود شش میلیون افغان در اثر درگیریها و سایر مشکلات در داخل افغانستان بیجا شده اند.
جامعه بینالمللی میگوید برای جلوگیری از یک فاجعه بشری در افغانستان باید اقدامات بیشتر انجام شود.
در افغانستان که در زمان حکومت قبلی به کمکهای بینالمللی به شدت متکی بود، با تسلط طالبان، مشکلات اقتصادی و بشری افزایش یافته است.
شماری زیادی از افغانها از وضعیت بد اقتصادیشان شکایت دارند و تعدادی هم این مشکل را در پیامها و تماسهایشان با رادیو آزادی مطرح کرده اند.
علاوه بر کمکهای سازمانهای بینالمللی، شماری از کشورهایی منطقه نیز تاکنون مواد غذایی، تجهیزات طبی و زمستانی را با افغانستان کمک کرده اند و به سلسله این کمکها قرار است ۵۰ هزار تن گندم هند از طریق پاکستان به افغانستان برسد.
سید سلیمان شاه ظهیر، سخنگوی وزارت تجارت و صنعت طالبان گفته که اسلام آباد به دهلی نو اجازه داده تا این کمکها از بندر واگه از طریق زمینی به افغانستان برسد.
عمران خان، صدراعظم پاکستان، ۱۲ نوامبر پس از دیدار با امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه طالبان، در اعلامیهای گفت که "درخواست برادران افغان را برای انتقال کمکهای هند از طریق پاکستان" بررسی خواهد کرد.
به اساس گزارش رسانه ها، این نخستین محمولۀ کمکهای هند پس از به قدرت رسیدن طالبان در افغانستان، خواهد بود.
تا اکنون پاکستان، ایران، قطر، امارات متحده عرب و شمار دیگر از کشورهای آسیای میانه هزاران تُن مواد غذایی، تجهیزات طبی و سایر مواد مورد نیاز را با افغانستان کمک کرده اند.
این در حالیست که بسیاری از سازمانها و نهادهای بینالمللی هشدار داده اند که اگر در زمستان پیشرو با افغانستان کمک نشود، یک فاجعه بشری در این کشور رخ خواهد داد.
آرش همایون