سازمان جهانی صحت میگوید، شیوع بیماری سرخکان در افغانستان رو به افزایش است.
بر اساس ارقام این سازمان، در سال جاری میلادی، حداقل ۴۳ هزار کودک افغان به بیماری سرخکان مبتلا شده اند و از این جمله ۲۱۴ کودک نیز جانهای شان را از دست داده اند.
طبق آمار سازمان جهانی صحت، ۵ درصد از این مرگ و میر را کودکان زیر پنج سال تشکیل میدهند که این رقم نسبت به سال گذشته بسیار بیشتر است.
سازمان جهانی صحت در اواسط ماه مارچ سالجاری، کمپاین واکسیناسیون سرخکان را در افغانستان راه اندازی کرد. اما یک مقام این سازمان گفته، از آنجایی این کمپاین صرف ۱.۲ میلیون کودک افغان را تحت پوشش قرار داده، این کمپاین فقط یک قطره در بحر بوده است.
یک سخنگوی وزارت صحت عامۀ طالبان به روزنامۀ تلگراف چاپ بریتانیا گفته که آنها در حال برنامه ریزی افزایش تلاشهای واکسیناسیون در ماههای آینده هستند.
سهیل شاهین یکی از مقامهای دفتر سیاسی طالبان در قطر، دیروز شنبه در توییتر خود نوشته که او و تیم کاریاش با مارتین گریفیتس معاون سرمنشی سازمان ملل متحد در امور بشری و هماهنگ کننده کمکهای اضطراری، در شهر دوحه پایتخت قطر ملاقات کرده است.
سهیل شاهین نوشته که در این ملاقات در مورد طیف وسیع مسائل، از جمله صحت، آموزش، کمکهای بشردوستانه، فعالیتهای اقتصادی و کرسی افغانستان در سازمان ملل متحد گفتگو شده است.
برنامه جهانی غذا اخیراً در یک گزارش گفته که ۲۳ میلیون افغان مصونیت غذایی ندارند و این بحران در حال عمیقتر شدن است.
در گزارش همچنان گفته شده که ۹۵ درصد مردم افغانستان به مواد غذایی کافی دسترسی ندارند و میزان درآمد و فرصتهای کاری هم در حال کاهش است.
مارتین گریفیتس معاون سرمنشی سازمان ملل متحد، اخیراً در نشست بینالمللی جلب کمکها با افغانستان که به طور مجازی برگزار شده بود، گفت: "بسیاری به ویژه از تصمیم اخیر طالبان در مورد محدود کردن دسترسی دختران به آموزش ناامید شده اند، من کاملاً در این ناامیدی شریک هستم. با این حال به صراحت میخواهم بگویم که لطفاً نگذارید مردم افغانستان دوباره رنج بکشند. آنها به شدت به کمک نیاز دارند و لطفاً کمکها را کاهش ندهید."
در این حال ادارۀ امور پناهندگان سازمان ملل متحد در افغانستان دیروز شنبه در توییتر خود نوشته که سوءتغذیه سیستم ایمنی کودکان افغان را تضعیف میکند و باعث شیوع گسترده بیماری سرخکان در دوران کودکی میشود.
به گفتۀ این اداره، این قاتل دوران کودکی دوباره در افغانستان ظاهر میشود و به گفتۀ شماری از کارشناسان امور صحی، هرگز شیوع بیماری سرخکان مانند این، دیده نشده است.
به نوشتۀ روزنامه تلگراف، این در حالیست که حدود ۹۰ درصد شفاخانههای افغانستان به دلیل محدودیتهای مالی با خطر مسدود شدن مواجه هستند و بسیاری هم قبلاً در های خود را بسته اند.