شماری از باشندگان کابل شکایت دارند که تیراندازیهای شادیانۀ افراد طالبان دیشب آنان را هراسان کرده بود.
آنان میگویند این تیراندازیها تا نیمههای شب ادامه داشت و سبب ایجاد ترس و هراس در میان آنان به ویژه کودکان و بانوان شده بودند.
احمد یک باشنده کابل میگوید این شلیکها فضای ترس و وحشت را در میان خانوادهها ایجاد کرده و حتی کودکان نیز ترسیده بودند: "شب گذشته این شلیکها بسیار ناراحت کننده بود، کودکان خانواده و همه ما ترسیده بودیم و این سبب ایجاد مشکل روانی نزد مردم میشود، ما از طالبان میخواهیم که این گونه عمل را تکرار نکنند."
فیصل: ما زیاد ترسیده بودیم نفهمیدیم که بخاطر برد تیم کریکت بود یا بخاطر خروج امریکاییها
این تیراندازیهای هوایی تا نیمههای سه شنبه شب ادامه داشتند. همزمان با این تیم کریکت کشور نیز در برابر بنگلادش برنده شده بود.
فیصل باشنده دیگر کابل میگوید معلوم نشد که این شلیکها بخاطر کدام یکی از این رویدادها بودند: "ما زیاد ترسیده بودیم نفهمیدیم که بخاطر برد تیم کریکت بود یا بخاطر خروج امریکاییها اما زیاد نگران کننده بود فکر کردیم طالبان با تهدیدی که از سوی جبهه مقاومت روبرو هستند، دوباره جنگ آغاز شد."
تیراندازیهای هوایی به رسم شادیانه از سوی افراد طالبان در شبکههای اجتماعی نیز با واکنش برخی کاربران روبرو شده است.
شماری این کار طالبان را سخت انتقاد کرده اند و شماری هم آنرا با تیراندازیهای هوایی شادیانه در زمان حکومت جمهوری هنگام رویدادهایی چون برد تیم ملی کریکت در بازیهای جهانی مقایسه کرده اند.
این گونه تیراندازیها در گذشته تلفاتی داشته، رادیو آزادی تلاش کرد تا در بارۀ تلفات احتمالی برخاسته از این رویداد از وزارت صحت حکومت طالبان و شفاخانههایی چون شفاخانه وزیر اکبرخان، ایمرجنسی و دیگر شفاخانهها آمار بگیرد اما مسئولان آنها دستیاب نشدند.
اما در رویداد مشابهی پارسال در هفتههای نخست حاکمیت طالبان بر افغانستان، شماری از افراد طالبان در شهرهای کابل، جلال آباد و دیگر شهرها برای تجلیل از تصرف کامل ولایت پنجشیر دست به تیراندازی هوایی زدند که در آن رویداد بر بنیاد آمار شفاخانۀ ایمرجنسی در ولایتهای کابل و ننگرهار ۱۷ تن کشته شدند و ۴۱ تن زخم برداشتند.
حکومت طالبان در اعلامیهیی نهم ماه سنبله را به خاطر بیرون شدن کامل نیروهای خارجی از افغانستان روز بزرگداشت از این رویداد نامید و این روز را در افغانستان رخصتی عمومی اعلام کرد.