لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۴:۳۳

حکومت طالبان: در دو ماه اخیر بیش از یک صد هکتار زمین از بته های نشئه آور پاکسازی شده است


 تصویر آرشیف: یکی از کشتزار های کوکنار در جنوب افغانستان
تصویر آرشیف: یکی از کشتزار های کوکنار در جنوب افغانستان

در حال که فصل کشت کوکنار در مناطق گرم سیر افغانستان تازه آغاز شده، حکومت طالبان ادعا میکند که نظامیان آنان دهها هکتار زمین را در ولایت های مختلف افغانستان از وجود بته های نشئه آور پاکسازی کرده اند.

عبدالنافع تکور سخنگوی وزارت داخله حکومت طالبان میگوید، تلاشها برای مانع شدن از کشت کوکنار و عملیات برای تخریب مزارع بته های نشئه آور ادامه دارد.

" در جریان این عملیات ۳۸ کارخانه تولید مواد مخدر از بین برده شده، ۱۲۸ تُن مواد مخدر مختلف النوع کشف شده، ۱۳۶ هکتار زمین از کشت بته های نشئه آور پاکسازی شده و ۱۷۴ فرد مشکوک و مظنون در پیوند به تمامی این قضایا دستگیر شده اند."

این در حال است که به تازه گی روزا اتونبایوا نماینده سرمنشی ملل متحد برای افغانستان در دیدار با معیین مبارزه با مواد مخدر وزارت داخله حکومت طالبان از ادامه کشت کوکنار در افغانستان ابراز نگرانی کرده است.

در اعلامیه که از سوی یوناما نشر شده، در آن گفته شده که هنوز نیز (۸۵) فیصد تریاک جهان در افغانستان تولید میشود.

روزا اوتونبایوا٬ نماینده سرمنشی سازمان ملل در افغانستان
روزا اوتونبایوا٬ نماینده سرمنشی سازمان ملل در افغانستان

یوناما خواهان تهیه کشت بدیل برای دهقانان شده است.

عواید تولید تریاک در افغانستان از چهار صد میلیون دالر در سالهای گذشته، به بیش از یک میلیارد دالر در سال جاری میلادی افزایش یافته است .

حبیب الرحمن، دهقان در ولسوالی میوند کندهار میگوید، وی خلاف سالهای گذشته امسال بنا به خواست حکومت طالبان بر زمینش کوکنار کشته نکرد، اما حکومت طالبان با وی در بخش تهیۀ کشت بدیل کمک نکرده است.

" ما در زمین خود گندم کشت کردیم، چون تریاک را منع کرده اند، بدیلی هم به ما نداده اند، باید در بدل کوکنار تخم زراعتی یی به ما داده شود که به اندازۀ تریاک عاید داشته باشد. گندم به تنهایی نمیتواند مشکل خانوادۀ ما را حل کند، خدا شاهد است که این گندم خرچ یک ماهۀ ما است."

احسان الله دهقان در مرکز ولایت ارزگان میگوید، خشکسالی سبب شده که آنان بدیل دیگری را بجای کوکنار کشت کرده نتوانند.

"منع کشت کوکنار کار خوبی بود، اما به شرط این که در بدل کوکنار به ما بدیل دیگر میدادند، چون کوکنار را منع کردند و گندم عاید چندانی ندارد. خواست ما هم از حکومت این است که در بدل تریاک یک بدیل دیگر زراعتی به ما بدهد. بدیلی که حاصل خوب بدهد و ما بتوانیم آن را در بازار به فروش برسانیم."

نگرانی سازمان ملل متحد از ادامه تولید تریاک در افغانستان در حال است که بر اساس نتایج سروی این سازمان که در اواسط ماه عقرب امسال نشر شد، عواید تولید تریاک در افغانستان از چهار صد میلیون دالر در سالهای گذشته، به بیش از یک میلیارد دالر در سال جاری میلادی افزایش یافته است .

گزارش: مرسلین ارسلا

XS
SM
MD
LG