افغانستان
رینا امیری: تصامیم طالبان در مورد زنان فاصله شان با جامعه جهانی را افزایش میدهد

رینا امیری نماینده ویژه ایالات متحدۀ آمریکا در امور زنان، دختران و حقوق بشر افغانستان میگوید که طالبان با افزایش محدودیتها بر زنان و دختران افغان، فاصلهشان را با جامعه جهانی افزایش میدهند.
رینا امیری امروز پنجشنبه (۲ فبروری) در توییتر خود همچنان نوشته که طالبان به سیاستهای قبلی دهه ۹۰ که در قدرت بودند، بازگشته اند.
نماینده ویژه ایالات متحده آمریکا در امور زنان، دختران و حقوق بشر در افغانستان این اظهارات را در حالی نموده که انتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا محدودیتهای جدید را بر ویزای طالبان اعلام کرد.
بلینکن دیروز چهارشنبه در اعلامیهای گفت که این محدودیتها روی برخی از اعضای فعلی و سابق طالبان، اعضای گروههای امنیتی غیر دولتی و سایر افرادی که تصور میشود، مسئول یا دخیل در محدودیتهای وضع شده بر زنان و دختران افغان اند، وضع میشود.
در پایان سال ۲۰۲۲ میلادی طالبان زنان را از کار در سازمانها و ادارات غیردولتی منع کردند و پیش از آن نیز دروازههای پوهنتونها را به روی دختران افغان بستند.
طالبان علاوه بر این دروازههای مکاتب متوسطه و لیسههای دختران را بیش از ۵۰۰ روز میشود که مسدود نگهداشته اند.
تازهترین خبرهای روز را اینجا دنبال کنید
سازمان ملل برای صد ها خانواده در ولایت بادغیس کمک های نقدی توزیع کرد

کمشنری عالی سازمان ملل در امور پناهنده گان (UNHCR) می گوید که در یک هفته گذشته به بیش از ۵۷۰ خانواده در ولایت بادغیس کمک نقدی کرده است.
یو. ان. اچ. سی آر به روز شنبه (اول اپریل) در تویتر خود نوشته که این مساعدت های نقدی به خانواده های آواره کمک می کند تا مواد غذایی، پوشاک و سایر مواد ضروری را خریداری کنند.
کمشنری عالی در امور پناهندگان سازمان ملل افزود که، به حمایت از خانواده های آسیب پذیر در سراسر افغانستان، از جمله خانواده های آواره و عودت کننده متعهد است.
این در حالیست که برنامهٔ غذایی جهان هشدار داده که تعداد نیازمندان به مواد غذایی در افغانستان به حدود ۲۹ میلیون تن رسیده است.
برنامهٔ جهانی غذا در مورد کمبود بودجه برای افغانستان هشدار داد

برنامه جهانی غذا سازمان ملل متحد (WFP) می گوید که اگر در ماه اپریل امسال ۹۳ میلیون دالر بودجۀ فوری دریافت نکند، کمک های خود را به میلیون ها انسان آسیب پذیر در افغانستان، متوقف خواهد کرد.
دیوید بیسلی رئیس این اداره به روز شنبه (اول اپریل) گفت که آنها پول کافی برای کمک به افغان های آسیب پذیر ندارند.
به گفته رئیس برنامه جهانی غذا، این اداره به دلیل کبود بودجه، میزان کمک های خود را به افغان ها ۵۰ درصد کاهش داده که چهار میلیون تن را متاثر ساخته است.
به گفتۀ سازمان ملل متحد بیش از ۲۸ میلیون تن در افغانستان به کمک های بشری فوری نیاز دارند.
طالبان در دایکندی یک خبرنگار محلی را لت و کوب کردند

بر اساس گزارش ها٬ طالبان یک خبرنگار محلی را در ولایت دایکندی لت کوب کردند.
منابع محلی در ولایت دایکندی در مرکز افغانستان به رادیو آزادی می گویند که طالبان روز گذشته سیف الله رضایی خبرنگار محلی «رادیو نسیم» را لت کوب و بازداشت کرده اند.
یک همکار این خبرنگار که به دلیل حساسیت موضوع نمی خواهد نامش ذکر شود می گوید که طالبان رضایی را روز گذشته زمانی که میخواست از دفتر کارش به سوی مرکز شهر نیلی برود٬ طالبان آن را در چوک گل بادام متوقف و لت کوب کرده اند.
به گفته این منبع٬ طالبان این خبرنگار را پس از لت کوب به نظارت خانه منتقل کرده اند.
صفحه فیسبوک مربوط به رادیو نسیم نیز این خبر را متنشر کرده و گفته که خبرنگار آنان با وساطت رئیس اطلاعات فرهنگ طالبان آزاد شده است.
مسولان رادیو نسیم در این خبرنامه گفته اند که در کنار محدودیت های اعمال شده از سوی طالبان نگران جان خبرنگاران خود هستند.
آنان گفته اند خبرنگار شان بی گناه لت کوب شده است و باید عاملان آن بازداشت و مورد بازپرس قرار بگیرند.
طالبان در مورد بازداشت این خبرنگار به رادیو آزادی پاسخ نداده اند.
اختطافگران در کاپیسا یک کودک را کشته و جسدش را آتش زدند

منابع مسؤل در ولایت کاپیسا میگویند افراد ناشناس یک کودک ۵ ساله را دراین ولایت پس از ربودن به قتل رسانده و جسدش را آتش زده اند.
عبدالفتاح فایز سخنگوی قوماندانی امنیه طالبان در ولایت کاپیسا به روز یکشنبه به رادیو آزادی گفت : افراد ناشناس روزچهارشنبه ۹ حمل، یک کودک را به نام بلال از نزدیک منزل شان در روستای( قصابان) از مربوطات مرکز کاپیسا ربوده بودند.
وی افزود که حوالی ۲:۳۰ دقیقهی پس از چاشت روز جمعه ۱۱ حمل، جسد سوخته این کودک در منطقهی کاکری از ساحات محمود راقی مرکز کاپیسا پیداشد.
در مورد دلیل و انگیزه این رویداد خشونت بار معلومات درست هنوز به دست نیامده است .
اما آقای فایز میگوید نیروهای امنیتی تحقیقات شانرا آغاز کرده اند تا عاملین آنرا شناسایی ، گرفتار و به پنجهی قانون بسپارند.
حکومت طالبان: تاکنون بیش از یکهزار زندانی افغان از زندان های پاکستان رها شده اند

وزارت امور مهاجرین و عودت کننده گان حکومت طالبان می گوید که تا اکنون بیش از یک هزار تن از پناهجویان افغان از زندان های پاکستان رها شده و به افغانستان انتقال یافته اند.
این وزارت در یک رشته تویت ها به روز پنجشنبه (۳۱ مارچ) گفت که تنها در همین روز، ۱۷ زندانی افغان پس از رهایی از زندان های پاکستان از طریق مرز سپین بولدک به افغانستان منتقل شدند.
در ادامه گفته شده که برای رهایی زندانیان افغان در پاکستان، سفارت افغانستان در اسلام آباد تلاش های زیادی را انجام داده است.
پیش از این گفته شده بود که تا ۱۵۰۰ تن از افغان ها در زندان های پاکستان به ویژه در کراچی در بند بسر می برند.
نمایندهٔ ویژهٔ سازمان ملل خواهان حل مشکلات افغانستان از طریق گفتگو شد

روزا اوتانبایوا نماینده ویژه سازمان ملل متحد برای افغانستان در دیدار با مولوی عبدالکبیر معاون سیاسی ریاست الوزرای حکومت طالبان تاکید کرده که مشکل افغانستان باید از طریق گفتگو و تفاهم حل شود.
بر اساس خبرنامه دفتر رسانه های ریاست الوزرا، اوتنبایوا همچنان گفته که سازمان ملل متحد در این راستا تلاش می کند و به کمک های بشری به افغانستان هم ادامه می دهد.
مولوی عبدالکبیر در این دیدار گفته که حکومت شان تمامی شرط های جامعه بین المللی را تکمیل کرده و باید به رسمیت شناخته شود.
در نزدیک به ۲۰ ماه گذشته، هیچ کشوری حکومت سرپرست طالبان را به رسمیت نشناخته است.
جامعه جهانی بار ها گفته که شرط اصلی اش برای تعامل با طالبان، رعایت حقوق بشر به ویژه حقوق زنان و دختران است زیرا در این مدت، کار، آموزش و فعالیت های اجتماعی بانوان در افغانستان خیلی محدود شده و اینسو طالبان هم هیچگونه برنامۀ را برای رفع این محدودیت ها به اجرا نگذاشته اند.
کمیته حفاظت از ژورنالیستان خواهان از سرگیری نشرات « رادیو صدای بانوان» در بدخشان گردید

کمیتۀ حفاظت از ژورنالیستان گفته است که مقامات حکومت طالبان سرکوب رسانه های محلی را متوقف کنند.
این کمیته امروز جمعه در بیانیه ای از طالبان خواست که بگذارند «رادیو صدای بانوان» در ولایت بدخشان به کارش ادامه دهد.
یک مسئول این رادیو که بنابر حساسیت موضوع خواست نامش افشا شود به رادیو آزادی گفت که به دلیل پخش موسیقی به گونۀ سهوی از سوی همکار فنی آن ها به روز پنجشنبه، نشرات رادیو متوقف شد.
معزالدین احمدی رئیس اطلاعات و فرهنگ حکومت طالبان در بدخشان در صحبت با رادیو آزادی بستن «رادیو صدای بانوان» را تایید کرد و گفت که این رادیو را به گفته وی به دلیل تخطیهای مکرر از قوانین نشراتی حکومت طالبان بستند.
کمیتۀ حفاظت از ژورنالیستان گفته است که رادیو صدای بانوان در سال ۲۰۱۴ ایجاد شده و شش کارمند دارد.
به گفتۀ این کمیته، پس از حاکمیت دوبارۀ طالبان بر افغانستان، رسانه ها و خبرنگاران با سانسور، بازداشت، حملات و محدودیت ها رو به رو شده اند.
طالبان در هلمند از مردم خواسته اند حتمأ در تراویح حضور بیابند

مقامات طالبان در ولایت هلمند به مردم هشدار داده اند که اگر تراویح نکنند با عکس العمل رو به رو خواهند شد.
این هشدار را اداره امر بالمعروف و نهی از منکر طالبان در یک اعلامیه نوشته است.
این اعلامیه که توسط اداره اطلاعات و فرهنگ ولایت هلمند هم نشر شده به تمام امامان مساجد خبر میدهد که مردم محل خود را به حضور در نماز تراویح وادار کنند.
امارات متحده عربی ۳۸ تُن مواد غذایی به افغانستان فرستاده است

امارات متحدۀ عربی از فرستادن ۳۸ تُن مواد غذایی و صحی به افغانستان خبر داده است.
در بیانیه حکومت امارات متحدۀ عربی آمده است که این مواد امروز برای رسیدگی به هزاران خانوادۀ نیازمندِ متاثر شده از زلزله ها در شمالشرق افغانستان فرستاده شد.
بر اساس آمار رسمی، در نتیجۀ زلزلۀ اخیر در افغانستان دستکم ۱۰ تن جان باختند و ۶۰ نفر دیگر زخمی شدند.
حدود بیست زندانی افغان از ایران آزاد و به حکومت طالبان تسلیم داده شدند

ایران، حدود بیست زندانی دیگر افغانستان را به حکومت طالبان سپرد.
ریاست اطلاعات و فرهنگ حکومت طالبان در ولایت نیمروز در بیانیه ای گفته است که این زندانیان به مقامات طالبان در شهر زرنج سپرده شدند، اما مشخصاً گفته نشده است که چه وقت؟
به گفتۀ این ریاست، شهروندان افغانستان از زندان زاهدان آزاد شده اند.
در هفته های اخیر، ده ها زندانی دیگر افغان نیز از زندان های ایران آزاد و به افغانستان منتقل شده اند.