افغانستان
در نتیجه لغزش کوه٬ راه های مواصلاتی ۵ ولسوالی بدخشان مسدود گردید

راه های مواصلاتی ۵ ولسوالی بدخشان بر اثر لغزش کوه بسته شده است.
خبرگزاری باختر تحت کنترل طالبان به روز پنجشنبه گزارش داد که لغزش کوه در منطقۀ پلچک چوبی ولسوالی مایمی رخداده است.
مخدوم عبدالله راشدی ولسوال طالبان در ولسوالی مایمی گفته که درنتیجۀ این رویداد راه های مواصلاتی ولسوالی های خواهان ،نسی ،شکی ،مایمی و کوف آب سه روز پیش به روی ترافیک مسدود شد.
او گفته که تاخیر در بازگشایی این راه ها ، مردم را با مشکلات متعدد رو به رو خواهد کرد.
تازهترین خبرهای روز را اینجا دنبال کنید
اداره هواشناسی افغانستان وقوع سیلاب و طوفان را در ۱۸ ولایت پیشبینی کرده است

اداره هواشناسی افغانستان پیشبینی میکند که در برخی ولایت ها، بارندگی شدید، طوفان و سیلاب به وقوع خواهد پیوست.
این اداره تحت کنترل طالبان امروز (۲۸ می) گفت که در دو روز آینده ولایتهای بدخشان، نورستان، کنر، لغمان، بغلان، ننگرهار، کابل، پکتیا، خوست، پکتیکا، زابل، غزنی، میدان وردک، بامیان، دایکندی، پروان، پنجشیر و کاپیسا با بارندگی و سرازیر شدن سیلابها روبرو شده میتوانند.
به باور اداره هواشناسی افغانستان، میزان بارندگی در این ولایتها از ۱۰ تا ۳۰ میلی متر تخمین میشود.
این هشدار در حالی صورت میگیرد که وزارت دولت طالبان در امور رسیدگی به رویدادهای طبیعی هفته گذشته گفت، در نتیجه سیلابهای سه روزه در مناطق مختلف افغانستان، ۱۳ تن جان باخته اند و ۸ تن دیگر زخم برداشتند.
یک زلزله بخش های از ولایت ننگرهار را تکان داد

مرکز تحقیقات زمین شناسی جرمنی از وقوع یک تکان زلزله به مقیاس ۴.۶ درجه ریشتر در ولایت ننگرهار خبر میدهد.
به گفته این اداره، مرکز تکان که حوالی ساعت پنج عصر امروز (۲۸ می) در نزدیکی جلال آباد رخ داد، ۴۸ کیلومتری عمق سطح زمین بوده است.
در مورد زیانهای این تکان تا هنوز چیزی گفته نشده اما گمان نمیرود که زلزله آسیبی به مردم وارد کرده باشد زیرا خیلی نیرومند نبوده.
در ماه جون سال گذشته، زلزلۀ نیرومند در ولایتهای خوست و پکتیا در شرق افغانستان رخ داد که به گفتۀ سازمان ملل متحد، اضافه از یک هزار قربانی گرفت.
یو ان اچ سی آر: کمک های ما با افغان های بیجا شده و عودت کننده ادامه مییابد

کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان میگوید که به حمایت از افغان هایی که بر اثر جنگ بیجا شده اند و عودت کنندگان متعهد است.
کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان، یو ان اچ سی آر، در توییتی امروز یکشنبه نوشت که کمک هایش شامل ارائه آموزشهای معیشتی و ایجاد فرصتها برای زنان است تا بتوانند به خود و خانواده های شان کمک کنند.
یو ان اچ سی آر گفته که با بهبود وضعیت امنیتی در افغانستان، بیش از یک میلیون و سه صد هزار نفر به مناطق اصلی خود بازگشته اند.
تیم ملی فوتبال زیر بیست سال افغانستان از تیم ازبیکستان شکست خورد

تیم ملی فوتبال زیر بیست سال افغانستان ۴ بر صفر از ازبیکستان شکست خورد.
فدراسیون فوتبال افغانستان گزارش داده است که تیم فوتبال زیر ۲۰ سال افغانستان در آخرین رقابتش امروز از تیم ازبیکستان ۴ بر صفر شکست خورد و در میان ۵ تیم اشتراک کننده جایگاه چهارم را بدست آورده است.
تیم ازبیکستان با این پیروزی ده امتیازی شد و عنوان قهرمانی رقابتهای فوتبال زیر بیست سال زون مرکز آسیا را بدست آورد.
این مسابقه امروز در استدیوم زسکا واقع شهر دوشنبه پایتخت تاجیکستان برگزار شده بود.
در بازی های قبلی تیم فوتبال ۲۰ سال افغانستان موفق شد که تیم فوتبال ۲۰ سال ترکمنستان را ۲ بر ۱ شکست بدهد، با تیم تاجیکستان یک بر یک مساوی کرد ولی از تیم های ایران و ازبیکستان شکست خورد.
این مسابقه در چهارچوب رقابتهای قهرمانی فوتبال زیر ۲۰ سال زون مرکز آسیا به میزبانی شهر دوشنبه تاجیکستان برگزار شده است که در این رویداد تیم های افغانستان، تاجیکستان، ترکمنستان، ازبیکستان و ایران حضور دارند.
حکومت طالبان: در یک ماه گذشته بیش از ۴۰ تن در اثر حوادث طبیعی جان باخته اند

وزارت مبارزه با حوادث طبیعی حکومت طالبان میگوید که در یک ماه گذشته بیش از ۴۰ تن در نتیجۀ حوادث طبیعی جان باخته اند.
شفیعالله رحیمی سخنگوی این وزارت کشور در پیام ارسالی به رسانه ها، براساس گزارشهای ادارات ولایتی گفت:
"در یک ماه گذشته در مناطق مختلف کشور بر اثر بارندگی، ژاله، سیلابها، لغزش زمین و سایر حوادث، ۴۲ تن از هموطنان ما شهید، ۴۵ نفر زخمی و ۳۴۱ منزل کاملاً یا قسماً تخریب شده است."
به گفته آقای رحیمی، در اثر این رویدادها، حدود ۲۰ هزار جریب زمین زراعتی و باغها و بیش از ۱۳۵۰ راس مواشی از بین رفته است.
گزارشها: نیروهای طالبان و ایران در ولسوالی کنگ ولایت نیمروز درگیر شده اند

گزارشها میرسانند که نیروهای مرزی طالبان و ایران در ولسوالی مرزی کنگ ولایت نیمروز با هم درگیر شده اند.
خبرگزاری اسوشیتد پرس به نقل از یک گروه داد خواهی ایران موسوم به "حال وش" گزارش داده که درگیری صبح امروز آغاز شده است.
بر اساس گزارش، برخی از ساکنین محل تخلیه شده اند.
ویدیو هایی که تبادل آتش میان دو طرف را نشان میدهند در شبکه های اجتماعی نشر شده اما این ویدیو ها به طور مستقل تایید نشده است.
علت درگیری هنوز مشخص نیست و مقامهای طالبان و ایران در بارۀ این درگیری هنوز چیزی نگفته اند.
این پس از آن است که تنشها بر سر حقابۀ ایران از حوزۀ آبی هیرمند اخیراً افزایش یافته.
ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور ایران هفتۀ گذشته در سفر به ولایت سیستان و بلوچستان هشدار داد که طالبان حقابه ایران را بدهند.
رئیسی گفت که حاکمان افغانستان حرفش را بسیار جدی بگیرند و بعداً گله نکنند که برایشان گفته نشده بود.
یک هزار پناهجوی افغان از امارات متحده عربی به کانادا منتقل میشوند

حکومت کانادا ناوقت روز جمعه در اعلامیهای در وبسایتش گفته است که این کشور با امارات متحدۀ عربی به هدف فراهم کردن تسهیلات برای انتقال امن ۱۰۰۰ افغان به توافق رسیده است که پس از به قدرت رسیدن طالبان در افغانستان، به امارات متحدۀ عربی منتقل شده بودند.
در این اعلامیه آمده است که بر اساس همکاری مشترک کشورهای یاد شده، روز جمعه بیش از ۶۵۰ مهاجر افغان از امارات متحدهٔ عربی به کانادا منتقل شدند.
در اعلامیه به نقل ازشان فریسر، وزیر مهاجرت و تابعیت کانادا گفته شده است که حکومتشان متعهد است تا پایان سال جاری دست کم ۴۰ هزار مهاجر افغان آسیب پذیر را در این کشور اسکان مجدد دهد و تا کنون نزدیک به ۳۲هزار افغان اسکان داده شده اند.
رادیو آزادی خواست در این مورد با پناهجویان افغان که در کمپ ابوظبی در امارات متحدهٔ عربی در انتظار رفتن به کانادا هستند صحبت کند، اما آنها حاضر به صحبت نشدند.
اما شماری از پناهجویان افغان در پاکستان که پروندههای پناهندگی کانادا دارند میگویند که هنوز پیشرفتی در کارشان وجود ندارد و همچنان منتظر رفتن به این کشور هستند.
فردین یکی از این پناهجویان افغان میگوید، دو سال است که منتظر رفتن به این کشور است:
"ما از تصمیم کانادا استقبال میکنیم که مهاجران افغان را از امارات متحدهٔ عربی به کانادا میبرند، در همین حال از حکومت کانادا میخواهیم که به وضعیت مهاجران افغان که در پاکستان هستند توجه کند، زیرا وضعیت اقتصادی اینجا ناامید کننده است و کودکان ما اینجا آیندهٔ درست ندارند."
علاوه بر این کریمه رحیمیار، فعال حقوق زنان که منتظر آغاز این روند در افغانستان است، از تصمیم کانادا استقبال میکند، اما میگوید که این کشور باید به کسانی که در افغانستان هستند و زندگی آنها با تهدید مواجه است، اولویت دهد:
"خواست من این است که علاوه بر امارات متحدۀ عربی، پروسۀ انتقال افغانهایی که در داخل افغانستان هستند و اسامی آنها در لیست است، آغاز شود، آنها با خانوادههایشان انتقال داده شوند، زیرا اینجا وضعیت خراب است، هیچ کار و امنیت وجود ندارد، فعالان مدنی، خبرنگاران، مقامهای نظام پیشین و سربازانی که در معرض تهدید هستند و اسامی آنها در لیست است باید هرچهٔ زودتر فرستاده شوند."
این در حالیست که پس از حاکمیت دوبارهٔ طالبان بر افغانستان، تعداد زیادی از افغانها به مهاجرت روی آوردهاند و اکنون در انتظار رفتن به کشور مقصد خود به ویژه در کشورهای همسایه هستند.
سازمان صحی جهان به مشارکت جهانی برای رفع مشکلات صحی مردم در افغانستان تأکید کرد

نماینده سازمان صحی جهان می گوید، مشارکت جهانی برای کمک در بخش صحت با مردم افغانستان نقش کلیدی دارد.
لاو داپینگ به روز شنبه(۲۶می) در تویتی گفت که سازمان صحی جهان آماده است تا رهبری برای رسیده گی به نیازمندان خدمات صحی در افغانستان را پیش ببرد.
او افزوده که اضافه از ۵۰ شریک این سازمان را برای فراهم کردن کمک های صحی برای مردم افغانستان تشویق کرده است.
بر اساس آمار سازمان صحی جهان، در افغانستان حدود ۱۷.۶ میلیون تن به خدمات صحی نیاز دارند و برای رسیده گی به آنها به بیش از ۱۸۸ میلیون دالر نیاز دارد.
یک نهاد جهانی جامعه مدنی خواهان رهایی مطیع الله ویسا از توقیف طالبان گردید

یک نهاد جامعه مدنی، خواهان رهایی مطیع الله ویسا فعال بخش آموزش از بند طالبان شده است.
اتحادیه بین المللی سازمان ها و فعالان مدنی (CIVIC-US) به روز جمعه(۲۶ می) در تویتر گفت که از بازداشت آقای ویسا دو ماه می گذرد.
این اتحادیه در ادامه گفته که به اعضای خانواده مطیع الله ویسا اجازه داده نشده تا با او که به صورت خودسرانه در۲۷ مارچ از سوی طالبان بازداشت شد، دیدار کنند.
اتحادیه بین المللی سازمان ها و فعالان مدنی خواسته تا صدا ها برای رهایی آقای ویسا نباید خاموش شوند.
این نگرانی و در خواست در حالی مطرح شده که در کنار مطیع الله ویسا، عالیه عزیزی رئیس پیشین زندان زنانه هرات و رسول پارسی استاد پیشین پوهنتون هرات در بازداشت طالبان قرار دارند و از سرنوشت شان هیچ خبری نیست.
یکی از اقارب مطیع الله ویسا که می خواهد بنابر دلایل امنیتی نامی از او گرفته نشود، به رادیو آزادی گفت که در مورد وضعیت آقای ویسا سخت نگران استند.
سازمان عفو بین الملل خواهان بررسی جدی عملکرد طالبان را در برابر زنان افغان شد

دو سازمان حامی حقوق بشر خواسته اند که محدودیت طالبان بر علیه زنان و دختران در افغانستان همچون جنایت علیه بشریت بر رسی شود.
سازمان عفو بین الملل و مدافعان عدالت و حقوق بشر در یک گزارش تازه تحت نام جنگ طالبان علیه زنان گفته اند که محدودیت های جدی طالبان علیه زنان در افغانستان و اقدامات به گفته آنها سرکوب کننده طالبان باید همچون جنایت های احتمالی علیه بشریت بررسی شوند.
در این گزارش از قول رئیس سازمان عفو بین الملل اگنیس کالامارد آمده که گفته است زنان افغان قربانی تبعیض جنسیتی شده اند.