لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۱ قوس ۱۴۰۳ کابل ۱۰:۵۲

واکنش حکومت طالبان به گزارش شورای امنیت ملل متحد


بیرق طالبان
بیرق طالبان

حکومت طالبان گزارش روز جمعه (۹ جون) کمیتهٔ نظارت و بررسی تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد را رد می‌کند که در آن از ادامهٔ روابط طالبان با گروه‌های تروریستی از جمله القاعده و تحریک طالبان پاکستانی خبر داده شده است.

حکومت طالبان در اعلامیه‌ای که روز یک‌شنبه به رسانه‌ها فرستاده، گزارش شورای امنیت را یک‌جانبه، نامتوازن و دور از واقعیت خوانده‌ است.

حکومت طالبان در این اعلامیه موارد اختلاف میان رهبران طالبان، آزادی و فعالیت گروه‌های هراس‌‎افگن در افغانستان، دست داشتن رهبران طالبان در تولید و قاچاق مواد مخدر، انحصار صلاحیت‌ها و نبود همه اقوام در حکومت‌شان را که در گزارش شورای امنیت ذکر شده بود، تبلیغات بی‌بنیاد و بی‌اساس عنوان می‌کند.

طالبان در این اعلامیه بار دیگر تأکید کردند که از خاک افغانستان بر ضد هیچ کشوری استفاده نمی‌شود.

طالبان در حالی گزارش کمیتهٔ نظارت و بررسی محدودیت‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد مبنی عدم قطع روابط‌شان با القاعده و گروه‌های دیگر هراس‌‌افگنی را رد می‌کنند که امریکا به تاریخ ۳۱ جولای سال گذشتهٔ میلادی، ایمن‌الظواهری، رهبر شبکهٔ القاعده را توسط طیارهٔ بی‌سرنشین در منطقۀ شیرپور شهر کابل هدف قرارداد و کشت.

  • "افغانستان به مرکز گسترش هراس‌افگنی بین‌المللی تبدیل شده است"

در همین حال شورای مقاومت ملی برای نجات افغانستان به تازگی ادعا کرده که طالبان می‌خواهند در شمال افغانستان هراس‌افگنان را جابجا کنند.

این شورا که در بیرون از افغانستان فعالیت می‌کند، شب گذشته با نشر اعلامیه‌ای طالبان را متهم کرده که می‌خواهند نیروهای مسلح تحریک طالبان پاکستانی را به نام مهاجران پاکستانی در شمال افغانستان جابجا کنند.

در این اعلامیه در مورد عواقب بد این اقدام هشدار داده شده و آمده است که این اقدام افغانستان را در معرض فاجعهٔ شدید در سطح داخلی و بین‌المللی و با خطر تجزیه مواجه خواهد کرد.

پیش از این علی میثم نظری، مسئول روابط خارجی جبههٔ مقاومت ملی نیز همین ادعاها را مطرح کرده بود، اما نه او و نه شورای مقاومت ملی برای نجات افغانستان هیچ سندی در این باره ارائه نکرده ‌اند.

این ادعاها توسط هیچ نهاد مستقلی هم تأیید نشده است.

شورای مقاومت ملی برای نجات افغانستان همچنان گفته است که افغانستان اکنون به مرکز گسترش هراس‌افگنی بین‌المللی تبدیل شده است.

کمیتهٔ نظارت و بررسی تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد نیز در چهاردهمین گزارش خود نوشته است، نشانه‌هایی وجود دارد که القاعده در حال احیای ظرفیت‌های عملیاتی خود است، طالبان تی‌تی‌پی با حمایت طالبان افغانستان به پاکستان حمله می‌کند و گروه‌های هراس‌افگنی خارجی در مرزهای افغانستان تهدید ایجاد کرده و حملات داعش افزایش یافته و پیچیده تر شده است.

رانا ثناالله، وزیر داخلهٔ پاکستان به تاریخ ۲ جون به بخش اردوی صدای امریکا گفت که حکومت طالبان به آن‌ها گفته است که طالبان پاکستانی را از خط دیورند خارج کرده و به مناطق دیگر افغانستان می‌فرستند، اما پس از اظهارات وی، ذبیح‌الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان به رادیو آزادی گفت که آن‌ها قصد دارند پناهجویان پاکستانی را که در نزدیکی خط دیورند در برخی ولایات مرزی از جمله خوست زندگی می‌کنند، به مناطق دیگر افغانستان منتقل کنند.

اما او نگفته که مهاجران یاد شده به کدام ولایت‌ها منتقل می‌شوند، اما گفته است که این کار را برای کاهش نگرانی جانب پاکستانی و جلوگیری از نزاع انجام می‌دهند.

همزمان با این آصف درانی، نمایندهٔ ویژه تازه پاکستان برای افغانستان می‌گوید که روابط پاکستان با حکومت طالبان خوب است، اما در بخش مبارزه با هراس‌افگنی با آن‌ها سازش نخواهند داشت.

او روز شنبه در گفت‌وگو با یک چینل خصوصی یوتیوب این موضوع را مطرح کرده است.

پس از حاکمیت دوبارۀ طالبان در افغانستان، پاکستان بارها مدعی شده است که طالبان پاکستانی از خاک افغانستان به پاکستان حمله می‌کنند و رهبران طالبان پاکستانی در افغانستان مستقر هستند.

اما حکومت طالبان همواره ادعای مقام های پاکستان مبنی بر حمله از خاک افغانستان به آن کشور را رد کرده است.

XS
SM
MD
LG