لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲ قوس ۱۴۰۳ کابل ۱۲:۰۶

سیلاب زده گان در افغانستان؛ بیشتر از ۱۲۰ هزار نفر به کمک های فوری نیاز دارند


تخریبات ناشی از سیلاب ها در افغانستان
تخریبات ناشی از سیلاب ها در افغانستان

فدراسیون بین المللی صلیب سرخ و جمعیت هلال احمر می‌گوید، مناطق متاثر از سیلاب‌های اخیر در افغانستان به دلیل درگیری‌های طولانی، خشکسالی و بی‌ثباتی مالی نیازمندی به کمک‌های بشردوستانه را بیشتر تجربه کرده اند.

این فدراسیون با نشر گزارشی به روز دوشنبه گفته که سیلاب‌های اخیر ناشی از بارندگی‌های شدید غیرموسومی، این فاجعه را شدت بخشیده است.

در این گزارش آمده است که از ۳۰ جولای به این سو سیلاب‌های ناگهانی منجر به جان باختن ۶۱ تن، زخمی شدن ۲۴ تن و مفقود شدن ۶ نفر شده که از این میان ۳۷ تن تنها در ولایت میدان وردک جان باخته اند.

همچنان گفته شده که این سیلاب‌های ناگهانی ولایت‌های بدخشان، دایکندی، غزنی، هلمند، کابل، کندهار، کاپیسا، خوست، کنر، کندز، لوگر، میدان وردک، ننگرهار، نورستان، پکتیا، پروان، ارزگان و زابل را تحت تاثیر قرار داده و تقریباً ۱۲۶ هزار نفر در این ولایت‌ها تحت‌ها تأثیر این فاجعۀ سیلاب‌های ناگهانی قرار گرفته اند.

در ادامه آمده که ۱۳۶۰ منزل مسکونی به گونۀ کامل یا قسمی تخریب شده و بیش از۱۳۰۲۳ هکتار زمین کشاورزی و حداقل ۱۱۲۸ راس مواشی تلف شده اند.

سیلاب ها خسارات زیادی بیشتر به قریه های فقیر نشین افغانستان وارد کرده است
سیلاب ها خسارات زیادی بیشتر به قریه های فقیر نشین افغانستان وارد کرده است

فدراسیون بین‌المللی صلیب سرخ و جمعیت هلال احمر گفته که افغانستان در سال‌های گذشته از ناحیۀ خشکسالی شدید آسیب پذیر بوده و این درحالیست که معیشت نزدیک به ۸۰ درصد افغان‌ها به زراعت وابسته است و ۵۸ درصد افغان‌ها مشغول زراعت اند.

این فدراسیون افزوده که از این رو مردم افغانستان تا کنون با چالش‌های متعددی از جمله فقر مواجه بوده اند و گزارش‌ها از افغانستان حاکی از افزایش تلفات جانی و تلف شدن مواشی در ده سال گذشته است.

در ادامه آمده که خانواده‌های متضرر از سیلاب‌های اخیر در حال حاضر در همان محلات آسیب دیده زندگی می‌کنند و تعدادی که مجبور به ترک خانه‌هایشان شده، بدون سرپناه مانده اند و تخریب جاده و پل‌ها، دسترسی ساکنان مناطق روستایی را به مراکز دشوار کرده است.

سید گل، باشندۀ ولسوالی دایمیرداد ولایت میدان وردک که از آسیب دیدگان سیلاب‌های دو هفته قبل در این ولایت است و در حال حاضر در زیر خیمه زندگی می‌کند، در صحبت با رادیو آزادی کمک‌های انجام شده را اندک خوانده و خواهان کمک های بیشتر است:

"درقریه حدود 10 تا 15 خانه به طور کلی به اثر سیلاب تخریب شده، یک تعداد خانه‌های دیگر نیمه تخریب شده اند، تمام زمین‌های ما را برده، هیچ چیز نمانده، درخت‌ها و باغ همه تخریب شده، چیزی در ساحه ما باقی نمانده که من فکر نکنم که در اینجا زندگی شود."

در همین حال احمد جاوید نوری، آگاه امور محیط زیست به رادیو آزادی گفت، پیشگیری و آگاهی‌دهی به مردم از جمله غرس درخت‌ها، از بین نبردند چراگاه‌‎ها، اعمار سدهای آب و جلوگیری از ساخت خانه در مناطق آسیب‌پذیر می‌تواند تا حدی از شدت آسیب‌های ناشی از حوادث طبیعی را کاهش دهد:

"باید آگاهی می‌دادند که سیلاب حرکت کرده و مسیر را تخلیه کنید، در این مسیرها اکثر مناطق تخلیه می‌شد، از حوادث جلوگیری نمی‌کرد، اما خسارات و تلفات هنگفت را کاهش می‌داد."

سیلاب زده ها شکایت دارند که در بسیاری از مناطق به آنان کمک صورت نگرفته است
سیلاب زده ها شکایت دارند که در بسیاری از مناطق به آنان کمک صورت نگرفته است

شفیع‌الله رحیمی، سخنگوی وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث حکومت طالبان به سوالات رادیو آزادی در این باره پاسخ نداد، اما چند روز قبل در یک نشست خبری گفته بود که در یک سال گذشته حدود ۷۰۰ نفر در نتیجۀ حوادث طبیعی در افغانستان جان باخته و بیش از ۷۰۰ تن دیگر زخمی شده اند.

به گفتۀ او، در این مدت حدود ۱۰۰ هزار خانواده در اثر حوادث طبیعی در افغانستان بیجا شده و به قربانیان رویدادهای طبیعی به همکاری نهادهای بین‌المللی کمک کرده اند. اما برخی سیلاب زدگان پیش از این به رادیو آزادی گفته بودند که تا به حال هیچ کمکی دریافت نکرده اند.

XS
SM
MD
LG