روزنامه نیویارک تایمز
- روزنامه نیویارک تایمز در یک مطلب خود می نویسد که دو سال بعد از خروج از افغانستان٬ حکومت رئیس جمهور بایدن در برابر درخواست برقراری تماس های بیشتر با طالبان، مقاومت می کند.
روزنامه می افزاید که برخی از مقامات امریکایی که خواستار تماس های بیشتر با طالبان اند به این امید دل بسته اند که طالبان نسبت به سال های ۱۹۹۰ انعطاف پذیر شده اند.
نیویارک تایمز می نویسد٬ وقتی که آخرین سرباز امریکایی به تاریخ سی اگست سال ۲۰۲۱ افغانستان را ترک گفت و این کشور را به طالبان رها کرد٬ جهان برای سرنوشت بدی حقوق بشر در این کشور آمادگی گرفت.
روزنامه در ادامه می نویسد که چنین پیش بینی در حق طالبان درست از آب برآمد.
به گفته ناظران بین المللی٬ زمامداران افراطی طالبان که قدرت را از حکومت قبلی مورد حمایت غرب گرفتند ٬ به قتل های انتقام جویانه ، شکنجه و آدم ربایی متوسل شدند.
طالبان به گفته نویسنده٬ با روی آوردن به افراطی ترین سیاست های تبعیض جنسیتی٬ میلیون ها زن و دختر افغان را از آموزش متوسطه و عالی منع کردند و حتی آرایشگاه ها را نیز مسدود ساختند.
در مطلب آمده که برخی به این باورند که در حالی که افغانستان با بحران بشری عمیق روبرو است، طالبان به خواسته های غرب در مورد حقوق بشر برای به رسمیت شناسی حکومت کنونی خود یا برای بدست آوردن کمک های اقتصادی انعطاف پذیری نشان خواهند داد.
اما روزنامه به گزارش اخیر ملل متحد نیز اشاره می کند که در آن گفته شد که این نظر که گفته می شد طالبان اصلاح شده اند، نادرست ثابت شد.
نیویارک تایمز می افزاید که به همین دلیل مقامات حکومت رئیس جمهور بایدن به رسمیت شناسی حکومت طالبان، تخفیف تحریم ها و آزادسازی میلیاردها دالر سرمایه خارجی افغانستان در امریکا را بعید می بینند.
واشنگتن تایمز
- اما روزنامه واشنگتن تایمز در مطلب خود به مناسبت سالگرد خروج نیروهای امریکا از افغانستان می نویسد که مایک مککال رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان امریکا روز چهارشنبه از شماری مقامات سابق خواست که مصاحبه های خود با کمیته تحقیقاتی را تا هفتم سپتامبر تنظیم کنند.
این کمیته ازسوی کانگرس برای بررسی نحوه خروج امریکا از افغانستان تاسیس شده است.
زلمی خلیلزاد نماینده سابق امریکا برای افغانستان ، راس ویلسن سفیر سابق امریکا درکابل ، وشماری دیگر از مقامات وزارت خارجه به این کمیته توضیحات خواهند داد.
واشنگتن تایمز می نویسد که آقای مککال دریک اعلامیه خود گفته که به آنها معلوم شده است که دربارۀ چون وچرای خروج نیروهای امریکایی از افغانستان اطلاعات مهم نزد این مقامات است .
وی می گوید که درپایان سپردن خفت بار قدرت به طالبان٬ ۱۳ سرباز امریکایی کشته و تا ۴۵ تن دیگر زخمی شدند.
روزنامه واشنگتن تایمز می افزاید که وزارت خارجه گفته دربارۀ این درخواست آقای مککال غور می کند.