محمد یعقوب مجاهد، سرپرست وزارت دفاع حکومت طالبان مدعی است که پس از به قدرت رسیدن طالبان در افغانستان، در تمام حملات صورت گرفته در داخل افغانستان از اتباع خارجی به ویژه اتباع تاجیکستان و پاکستان کار گرفته شده است.
مجاهد در نشستی که به روز یکشنبه در مورد وضعیت امنیتی افغانستان در کابل برگزار شده بود، گفته است، نمیشود گفت که در این کار حکومتهای این کشورها هم دست دارند یا نه:
"در افغانستان حملاتی که بالای مساجد، خانقاها، عالمان دینی و تجمعات مردمی انجام شده در همه آنان از اتباع خارجی بخصوص اتباع تاجیکستان کار گرفته شده است، دهها اتباع تاجیکستانی در نتیجه عملیات نیروهای امنیتی ما کشته شدند و دههای تن دیگر شان بازداشت شدند. همین گونه به درجۀ دوم در تنظیم بسیاری از حملات اتباع پاکستان دخیل بودند، بیشتر از ۲۰ پاکستانی در عملیات نیروهای ما کشته شدند و صدها تن دیگر بازداشت شدند."
محمد یعقوب مجاهد اما جزئیات بیشتر ارائه نکرد که این اتباع خارجی از آدرس کدام گروهها در این حملات دخیل بوده اند.
اما بر اساس یک گزارش تحقیقی بخش تاجیکستان رادیو اروپای آزاد/ رادیو آزادی که در ماه اسد سال ۱۴۰۰ خورشیدی، یعنی حدود دو هفته پیش از سقوط کابل به دست طالبان نشر شد، نشان میدهد که طالبان گروه انصارالله تاجیکستان را در امتداد مرز میان افغانستان و تاجیکستان گماشته اند.
ذبیح الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان در آن زمان ارتباط شان با هر گروه تروریستی را رد کرده بود.
محمد یعقوب مجاهد از این کشورها خواست از آمدن این تفنگداران به افغانستان جلوگیری کنند.
سرپرست وزارت دفاع حکومت طالبان یک بار دیگر تأکید کرد که مطابق توافقنامۀ دوحه به هیچ کس اجازه نمیدهند از خاک افغانستان بر ضد دیگر کشورها استفاده کنند.
محمد یعقوب مجاهد به اظهارات مقامهای حکومت پاکستان که مدعی شده اند تحریک طالبان پاکستان (تی تی پی) پناهگاههای امن در خاک افغانستان دارد، واکنش نشان داد.
او گفت:
"اینکه آنان ادعا میکنند مراکز تی تی پی اینجا موجود است، ما آن را رد میکنیم، اینکه آنان در مورد ما یا افغانستان ادعا میکنند بیجا و بیاساس است، اینکه چرا این کار ا میکنند، این پرسش را آنان باید پاسخ دهند."
سرپرست وزارت دفاع حکومت طالبان در حالی این اظهارات را مطرح میکند که پیش از این مقامهای تاجیکستانی از رفتن تروریستان و قاچاق مواد مخدر از افغانستان به تاجیکستان ابراز نگرانی کرده بودند و حتا از تقویت استحکامات مرزی خود خبر داده بودند.
همچنان به شمول لوی درستیز پاکستان بسیاری از مقامهای بلندپایۀ این کشور مدعی اند که تحریک طالبان پاکستان در افغانستان پناهگاههای امن دارند و از آنجا حملاتی را در پاکستان انجام میدهند.
حکومت پاکستان این ادعا را هم کرده که حملاتی که در این اواخر در این کشور انجام شده، در بیشتر آنان اتباع افغانستان دخیل بودند.
ظاهراً به همین دلیل روابط حکومت طالبان با حکومت پاکستان تیره شده است و به نظر میرسد برای حل این مشکل تلاشها نیز جریان دارد.
روزنامۀ پاکستانی "داون" به تازگی نوشته که انتظار میرود ملا شیرین آخند، والی حکومت طالبان در کندها در اوایل ماه جنوری به اسلام آباد برود و در آنجا با مقامهای استخباراتی و سیاسی پاکستان برای حل مشکلات موجود تلاش کند.
رسانههای پاکستانی به روز یکشنبه نیز نوشته اند که انتظار میرود هفتۀ جاری ملا فضلالرحمن، رهبر حزب جمعیت علمای اسلام پاکستان هم به کابل بیآید و یکی از اهداف مهم سفر او نیز حل مشکلات میان طالبان و حکومت پاکستان عنوان شده است.