لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۱ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۹:۰۰

نگرانی فدراسیون خبرنگاران افغان در تبعید از اخراج اجباری خبرنگاران افغان از ایران


میدان آزادی تهران - عکس از آرشیف جنبه تزئینی دارد
میدان آزادی تهران - عکس از آرشیف جنبه تزئینی دارد

فدراسیون خبرنگاران افغان در تبعید با اشاره به بازداشت چند خبرنگار افغان در ایران، بازداشت و اخراج اجباری خبرنگاران افغان از این کشور را نگران کننده خوانده و خواهان اقدام فوری نهادهای حامی خبرنگاران و جامعۀ بین‌المللی در این راستا شده است.

حشمت الله وجدانی، سخنگوی این فدراسیون به روز سه‌شنبه به رادیو آزادی گفت که امید پویا، مسئول این نهاد در ایران و دو خبرنگار دیگر افغان صبح روز دوشنبه از سوی پولیس ایران بازداشت و در پایان روز دوباره رها شدند:
"امید پویا و دو خبرنگار دیگر از سوی پولیس ایران از خانه‌های شان بازداشت و به زندان فرستاده شده بودند، اگر خبرنگاران افغان به افغانستان فرستاده شوند با تهدید جدی روبه‌رو می‌شوند. فدراسیون از سازمان‌های بین‌المللی به گونۀ جدی می‌خواهد خبرنگارانی که دوسیه‌های مهاجرتی دارند، پرونده‌های شان هرچه زودتر بررسی و به آن کشورها فرستاده شوند."

مسئولان فدراسیون خبرنگاران افغان در تعبید می‌گویند که هویت دو خبرنگار بازداشت شدۀ دیگر را بر اساس تقاضای خودشان فاش نمی‌سازند.

امید پویا، مسئول این فدراسیون در ایران چگونگی بازداشت خود توسط پولیس ایران را این گونه حکایت کرد:
"صبح وقت بود که خانه را محاصره کردند و دروازه را شکستاندن داخل خانه شده ما را بازداشت کردند، به اردوگاه عسکر آباد بردند که از ما بازجویی شد، تحقیق شد، کارت‌ها را نشان دادیم و مشکلات خود را گفتیم، شام دوباره رها شدیم."

او واضح نگفت که دلیل بازداشتش چه بوده، اما اشاره کرد که پس از شدت گرفتن بازداشت و اخراج افغان‌ها از ایران، خبرنگاران نیز با این مشکل روبه‌رو شده اند.

بازداشت خبرنگاران افغان از سوی پولیس ایران شماری از خبرنگاران افغان مقیم این کشور را نگران کرده است.

آنان می‌گویند که اکنون در وضعیت بدی زندگی می‌کنند.

سید بشیر طارق و فریبا عباسی، دو تن از خبرنگاران افغان در ایران به رادیو آزادی گفتند:
"در ایران با مشکلات زیاد روبه‌رو هستیم، از لحاظ اقتصادی، روحی و روانی، از این که ویزا های ما ختم است با خطر دیپورت روبه‌رو استیم."

"با مشکلات زیاد روبه‌رو هستیم، نه تنها توجۀ جهان به ما کمتر است، بلکه مشکلات اقتصادی، بی‌سرنوشتی و اقامتی ما را زمین‌گیر کرده است، وقتی ویزا ما تمام می‌شود، ویزۀ خبرنگاران بیش از سه بار، دوباره (دیگر) قابل تمدید نیست."

فدراسیون خبرنگاران افغان در تبعید از حکومت ایران می‌خواهد که از اخراج اجباری خبرنگاران خودداری کرده و زمینه را برای یک زندگی آسوده الی طی مراحل پرونده‌های پناهندگی‌شان در دیگر کشورها فراهم سازد.

به اساس معلومات مسئول این فدراسیون در ایران، در حال حاضر نزدیک به شصت خبرنگار افغان در تهران و دیگر شهرهای این کشور زندگی دارند که با مشکلات متعددی از جمله نداشتن اسناد اقامت روبه‌رو هستند.

پس از حاکمیت دوبارۀ طالبان در افغانستان، ده‌ها هزار افغان به شمول نیروهای نظامی پیشین، فعالان مدنی، خبرنگاران و دیگر فعالان به علت‌های مختلف از جمله تهدیدات امنیتی، فقر و بیکاری به کشورهای مختلف از جمله ایران و پاکستان مهاجر و پناهنده شدند.

XS
SM
MD
LG