لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۴ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۴:۴۶

بریتانیا درخواست های پناهندگی سربازان پیشین اردوی افغانستان را مجدداً بررسی میکند


تصویر آرشیف: سربازان اردوی پیشین افغانستان
تصویر آرشیف: سربازان اردوی پیشین افغانستان

بر اساس گزارش برخی رسانه‌های بریتانیایی، قرار است درخواست‌های رد شدۀ صدها سرباز نظام پیشین جمهوریت افغانستان که همکار نیروهای بریتانوی بودند، بازنگری شده و احتمالاً به شماری از آنها در بریتانیا پناه داده شود.

از این میان روزنامۀ میل آنلاین به روز دوشنبه گزارش داده که اکنون با توجه به فشارها، حکومت بریتانیا باتغییر نحوۀ ارزیابی، بزودی درخواست حدود ۴۰۰ سرباز افغان را برای استقرار در بریتانیا بررسی مجدد کند.

در ادامه آمده که این بازنگری پس از نشر گزارش تحقیقی مشترک ایندیپندنت، لایت هاوس ریپورتز و اسکای نیوز صورت می‌گیرد.

در این گزارش که چهارماه پیش به نشر رسیده، مستند شده بود که چگونه شماری از سربازان افغان که "شانه به شانه" با نیروهای بریتانیا کار کرده اند، پس از امتناع بریتانیا از کمک به این نیروها، از سوی طالبان شکنجه یا کشته شده اند.

بیرق بریتانیا
بیرق بریتانیا

این روزنامه گفته بود، حدود ۲۰۰ تن از سربازان افغان که به پاکستان فرار کردند، پس از اینکه بریتانیا نتوانست مکان امنی برای زندگی به آنها ارائه دهد، دوباره به افغانستان اخراج شده و در آنجا با تهدید طالبان روبرو اند.

در ادامه آمده بود که از زمان به قدرت رسیدن طالبان در افغانستان در آگست ۲۰۲۱، حداقل شش عضو نیروهای موسوم به "ترپلیز" توسط طالبان به قتل رسیده اند.

حکومت طالبان همواره چنین ادعاها را رد کرده است.

روزنامۀ اندپندیت بریتانیا هم گزارش داده که بسیاری از سربازان افغان که برای انتقال به بریتانیا تحت پالیسی جابجایی و کمک به افغان‌ها به برنامۀ "آر اپ" درخواست داده بودند، یا رد شده اند یا بیش از یک سال است که در انتظار اند.

در این حال یک نظامی پیشین که با نیروهای بریتانیایی در افغانستان وظیفه اجرا کرده و در حال حاضر در ایران بسر می‌برد و نخواست نامش در گزارش گرفته شود، می‌گوید، درخواست‌اش در برنامۀ "آر اپ" برای انتقال رد شده و دیگر اطلاعی در مورد آن ندارد:

"متاسفانه بگویم طی دوسال به بهانه‌های این و آن بسیار سوالاتی را از ما پرسیدند که هر سوال هم حدود دو ماه طول می‌کشید تا سوال دوم را مطرح می‌کردند، خلاصه مطلب چندی پیش ایمیلی را از جانب حکومت بریتانیا دریافت کردم که در آن گفته بود که ما نمی‌توانیم شما را انتقال بدهیم."

بسیاری از سربازان و افسران پیشین اردوی افغانستان به دلیل تهدیدات زیاد یا به ایران و یا هم به پاکستان رفته اند و در آنجا در بی سرنوشتی بسر می برند
بسیاری از سربازان و افسران پیشین اردوی افغانستان به دلیل تهدیدات زیاد یا به ایران و یا هم به پاکستان رفته اند و در آنجا در بی سرنوشتی بسر می برند

از سوی هم جنرال فرید احمدی، فرمانده پیشین نیروهای ویژه در نظام جمهوری مخلوع افغانستان به رادیو آزادی گفت، نظامیان پیشین به ویژه سربازانی که مستقیماً با نیروهای خارجی وظیفه اجرا کرده اند، در معرض خطر اند و باید به آنان توجه جدی شود:

"طی دوسال گذشته صدها تن از نظامیان پیشین شکنجه شده اند تحت تعقیب قرار دارند، کشته شده اند یا در زندان‌های طالبان بسر می‌برند، خصوصاً قوت‌های خاص که تعدادشان به ۳۸ هزار پرسونل می‌رسید و مستقیماً با نیروهای بریتانیایی و امریکایی مشارکت عملیاتی داشتند، خودشان و خانواده‌هایشان تحت تعقیب قرار دارند."

با آنکه طالبان پس از رسیدن به قدرت عفو عمومی اعلام کردند اما سازمان‌های مختلف بین‌المللی از جمله هیئت معاونت ملل متحد در افغانستان (یوناما) نزدیک به ۶ ماه پیش اعلام کرد که که بیش از ۸۰۰ مورد نقض حقوق بشری نظامیان و کارکنان نظام پیشین جمهوریت از سوی طالبان را ثبت کرده که ۲۱۸ مورد آن شامل قتل‌های فراقانونی می‌شود.

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان یافته‌های این گزارش یوناما را رد کرده و گفته بود که آنان پابند به فرمان رهبرشان هستند.

اما پیش از این برخی از خانواده‌های نظامیان پیشین به رادیو آزادی مدعی شده اند که این اعضای خانواده‌هایشان از سوی افراد طالبان به قتل رسیدند و یا هم زندانی شدند و مورد خشونت قرار گرفتند.

XS
SM
MD
LG