لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۱۵ ميزان ۱۴۰۳ کابل ۰۳:۱۹

جهان

وزارت خارجۀ هند، اظهارات رهبر ایران دربارۀ مسلمانان را نادرست خواند

وزارت امور خارجۀ هند سخنان خامنه‌ای را ناپذیرفتنی خواند.
وزارت امور خارجۀ هند سخنان خامنه‌ای را ناپذیرفتنی خواند.

دهلی جدید اظهارات اخیر آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر ایران، را در مورد برخورد هند با مسلمانان رد کرد.

خامنه‌ای روز دوشنبه (۱۶ سپتمبر) در سخنرانی‌اش گفت که اگر از رنج مسلمانان در میانمار، نوار غزه، هند یا جاهای دیگر بی‌خبر بود، نمی‌توان خود را مسلمان نامید.

در واکنش، وزارت امور خارجۀ هند امروز (۱۷ سپتمبر) سخنان خامنه‌ای را ناپذیرفتنی خوانده و در اعلامیه‌ای گفته که این اظهارات بر اساس اطلاعات نادرست استوار است.

اعلامیه می‌افزاید، کشورهایی که از حقوق اقلیت‌ها در سایر ممالک سخن می‌گویند، نخست باید به اقدامات آنها نگاه کنند، اما سخنگوی وزارت امور خارجۀ هند تأکید کرده که دهلی جدید و تهران روابط مستحکم دارند.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

یک مقام اسرائیل: قوای اسرائیلی در حال اتخاذ آمادگی برای دادن پاسخ به حملهٔ راکتی ایران است

تانک ها و تجهیزات اسرائیل که برای مقابله با حماس و حزب الله لبنان مورد استفاده قرار میگیرند.
تانک ها و تجهیزات اسرائیل که برای مقابله با حماس و حزب الله لبنان مورد استفاده قرار میگیرند.

در حالیکه جهان منتظر یک حملۀ "مهم" بالقوه اسرائیل علیه ایران است، روز شنبه(۵ اکتوبر) جنگ ها در داخل و حومۀ شهر بیروت و در سراسر لبنان، ادامه داشت.

یک مقام اسرائیلی که از افشای نامش خودداری کرده، روز شنبه(۵ اکتوبر) به خبرگزاری فرانسپرس گفت که اردوی اسرائیل "در حال آمادگی پاسخ" به حمله بی سابقه و غیرقانونی ایران به افراد ملکی و قلمرو اسرائیل است،که در هفتۀ گذشته صورت گرفت.

اما این مقام نظامی، در مورد مشخصات یا زمان هرگونه پاسخ احتمالی اسرائیل به ایران، معلومات ارائه نکرده است.

بیشتر این راکت های ایران سرنگون شد، تعداد اندک زخمی داشت و خسارت مالی ناچیز وارد کرد.

روزنامه هارتز اسرائیل نیز از قول مقامات نظامی که نام هایشان فاش نشده، گفته که پاسخ اسرائیل "قابل توجه" خواهد بود.

تلاش‌ها به هدف یافتن افراد مفقود شده در سیلاب‌های بوسنیا - هرزگوینا ادامه دارد

تخریبات ناشی از سیلاب ها در بوسنیا
تخریبات ناشی از سیلاب ها در بوسنیا

تلاش تیم های نجات روز شنبه(5 اکتوبر) نیز در جستجوی حدود ۴۰ تنی ادامه داشت که به دنبال سیلاب های مرگبار در بوسنیا- هرزگوینا مفقود الاثر شده اند.

در حالیکه راه های مواصلاتی شماری از قریه ها در بوسنیا- هرزگوینا کاملاً قطع شده، مقامات وادار به اعلام حالت اضطراری در آن کشور شده اند.

نرمین نیکسیچ صدراعظم بوسنیا روزشنبه در یک کنفرانس خبری گفت که منطقه دونجا جابلانیکا، به شدت از این سیلاب ها متضرر شده است.

باران های شدید که اوایل جمعه(۴ اکتوبر) آغاز شد، باعث سیلاب ها و لغزش زمین در مناطق مرکزی و جنوبی این کشور بالکان شده است.

تا حال از چهارده کشته در هرزگوینا و سه کشته در بوسنیا گزارش داده شده، همچنین به گفتۀ ادارۀ خدمات عاجل این کشور بیش از ۴۰ تن تا هنوز ناپدید هستند.

دو افغان و شش تن دیگر در زندان قزل حصار شهر کرج ایران اعدام شدند

حلقهٔ دار و جلاد در ایران
حلقهٔ دار و جلاد در ایران

سازمان حقوق بشری ایران می‌گوید که دست کم ۸ زندانی از جمله دو افغان در زندان قزل حصار کرج اعدام شدند.

این سازمان غیردولتی که در ناروی مستقر است، روز جمعه با نشر گزارشی گفته که این افراد چهارشنبۀ گذشته به اتهام محاربه و قتل عمدی اعدام شده اند.

سازمان حقوق بشری ایران اخیراً به رادیو آزادی گفته بود که در ۹ ماه نخست سال روان میلادی دست کم ۳۳ افغان در ایران اعدام شده اند که نسبت به زمان مشابه در چند سال اخیر چند برابر افزایش را نشان می‌دهد.

یک فرمانده گروه حماس در حمله هوایی اسرائیل در شمال لبنان کشته شد

افراد وابسته به گروه حماس در برابر قوای اسرائیلی در غزه و بخش هایی از لبنان می جنگند.
افراد وابسته به گروه حماس در برابر قوای اسرائیلی در غزه و بخش هایی از لبنان می جنگند.

گروه افراطی حماس که از سوی امریکا و اتحادیۀ اروپا به عنوان یک سازمان تروریستی شناخته می‌شود، گفته که امروز در حملات اسرائیل بر یک کمپ مهاجرین در شمال لبنان یک فرماندۀ این گروه کشته شده است.

پس از آغاز جنگ در غزه و لبنان این نخستین بار است که این منطقه هدف قرار می‌گیرد.

حماس گفته که سعید عطاالله علی، فرماندۀ این گروه، همسر و دو دخترش در بمباران اسرائیل به خانۀ اش در کمپ بداوی در نزدیکی شهر طرابلس در شمال لبنان کشته شدند.

پس از آغاز جنگ میان اسرائیل و حماس در غزه در سال گذشته، اسرائیل بارها مقام‌های این گروه را در لبنان هدف قرار داده است.

از آن زمان تا به حال حماس کشته شدن دست کم ۱۸ فرد مسلح این گروه را تایید کرده است.

پنج سرباز و یک افسر پاکستانی در وزیرستان شمالی کشته شدند

نیروهای پاکستانی در یک منطقه نا امن وزیرستان شمالی.
نیروهای پاکستانی در یک منطقه نا امن وزیرستان شمالی.

در درگیری میان نیروهای پاکستانی و افراد مسلح گروه‌های افراطی در وزیرستان شمالی در مناطق قبایلی پاکستان ۵ سرباز و یک افسر بلند رتبۀ این کشور کشته شدند.

اردوی پاکستان امروز با نشر اعلامیه‌ای گفته که افسر کشته شده دگرمن محمد علی شوکت نام داشت و رهبری نیروهایی را که شب گذشته با افراد مسلح افراطی در منطقۀ سپین وام وزیرستان شمالی می‌جنگیدند به عهده داشت.

بر اساس اعلامیه، در این درگیری ۶ تن از افراد مسلح افراطی هم کشته شدند و پس از این رویداد عملیات تحقیقاتی در منطقه آغاز شده است.

در اعلامیۀ اردوی پاکستان در بارۀ سربازان زخمی شده چیزی گفته نشده است، اما منابع انتظامی و استخباراتی وزیرستان شمالی به رادیو مشال، بخش پاکستان رادیو آزادی گفته اند که در این رویداد ۲۴ سرباز نیز زخمی شده اند.

چین اعلان کرد ۲۰۰ شهروند خود را به طور مصئون از لبنان منتقل کرده است

در جریان بیشتر از یک هفته گذشته میزان حملات اسرائیل به لبنان افزایش یافته و صد ها هزار نفر در برخی از مناطق مجبور شده اند خانه های خود را ترک کنند.
در جریان بیشتر از یک هفته گذشته میزان حملات اسرائیل به لبنان افزایش یافته و صد ها هزار نفر در برخی از مناطق مجبور شده اند خانه های خود را ترک کنند.

وزارت خارجۀ چین امروز اعلام کرده که حدود ۲۰۰ شهروند این کشور به گونۀ مصئون از لبنان منتقل شدند.

این وزارت در پاسخ به پرسش خبرگزاری رویترز گفته که این افراد در دو گروه جداگانه منتقل شدند که در جمع آنان دو باشندۀ هانگ کانگ و دو شهروند تایوان هم حضور داشتند.

وزارت خارجۀ چین گفته که فعالیت سفارت این کشور در لبنان ثابت باقی مانده و به کمک در قسمت تدابیر امنیتی با چینایی‌ها ادامه خواهد داد.

این اقدام پس از آن صورت می‌گیرد که در پی حملات راکتی سه‌شنبۀ گذشتۀ ایران بر اسرائیل و حملات اسرائیل بر لبنان درگیری‌ها در شرق میانه بیشتر شده است.

چهارشنبۀ گذشته هم خبرگزاری رسمی سینهوای چین گزارش داد که بیش از ۲۰۰ شهروند چین به گونۀ مصئون از لبنان منتقل شدند.

از سوی دیگر وزارت خارجۀ تایوان اعلام کرده که سه شهروند تایوانی به لبنان برخواهند گشت و دو شهروند تایوان نیز به دلیل داشتن ارتباطات خانوادگی، اقامت در لبنان را انتخاب کرده اند.

جوبایدن از اسرائیل خواست به تاسیسات نفتی ایران حمله نکند

جوبایدن رئيس جمهور ایالات متحده امریکا
جوبایدن رئيس جمهور ایالات متحده امریکا

جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده امریکا می گوید که هنوز تصمیم گرفته نشده است که اسرائیل به ایران چگونه پاسخ خواهد دهد، اما او توصیه می کند که اسرائیل به تاسیسات نفتی ایران حمله نکند.

بایدن این اظهارات را دیروز جمعه در تالار کنفرانس خبری قصر سفید،جایی که وی بیشتر ظاهر می شود به خبرنگاران بیان کرد.

بایدن گفت، اگر او به جای اسرائیل میبود، به اهداف بدیل دیگر به غیر از تاسیسات نفتی ایران فکر میکرد.

بایدن افزود که اسرائیل در مورد اقدام تلافی جویانه علیه حمله گسترده راکتی هفته گذشته ایران بر اسرائیل به هیچ نتیجه ای نرسیده است که علیه ایران چگونه اقدام نماید.

بایدن همچنان گفت که بنیامین نتانیاهو، صدراعظم اسرائیل باید در تصمیم‌گیری خود در مورد هرگونه اقدام آینده، حمایت ایالات متحده را در نظر بگیرد تا حمایت بین‌المللی را برای جلوگیری از جنگ تمام عیار در شرق میانه جلب کند.

قبل از اظهارات دیروز رئیس جمهور امریکا، علی خامنه‌ای، رهبر ایران در خطبه روز جمعه خود در تهران حمله ایران به اسرائیل را قانونی و مشروع خواند و گفت که در صورت نیاز، تهران دوباره این کار را انجام خواهد داد.

عباس عراقچی وزیر خارجهٔ ایران به حمایت تهران از حزب الله لبنان تاکید کرد

 عباس عراقچی وزیر خارجۀ ایران
عباس عراقچی وزیر خارجۀ ایران

عباس عراقچی، وزیر خارجۀ ایران به روز جمعه در بیروت گفت که حضور او در لبنان نشان می‌دهد که کشورش در کنار حزب‌الله ایستاده است.

ایالات متحده حزب الله را یک سازمان تروریستی می‌داند، اما اتحادیۀ اروپا تنها شاخۀ نظامی آن را در لیست سیاه قرار داده نه حزب سیاسی اش را.

عراقچي به خبرنگاران گفت که ایران اراده‌ای برای ادامۀ حملاتش بر اسرائیل ندارد، اما در صورت اقدامی از سوی اسرائیل، پاسخ "سختی" خواهد داد.

از سوی دیگر، سخنگوی اردوی اسرائیل روز گذشته (جمعه) گفت، بر اساس برآوردهای آنان، از آغاز عملیات زمینی اسرائیل در هفتۀ گذشته تاکنون در لبنان حدود ۲۵۰ نفر از اعضای گروه مسلح حزب الله کشته شده اند که شامل جنگجویان و فرماندهان این گروه می‌شود.

اردوی اسرائیل همچنین اعلام کرد که دو سرباز اسرائیلی در نبردی در شمال اسرائیل کشته شدند، اما جزئیات بیشتری در این باره ارائه نکرده است.

سازمان عفو بین الملل خواهان احترام گذاشتن به حقوق اعتراض کنندگان در پاکستان شد

 گوشه یی ازیک اعتراض مردمی در پاکستان که گاهی چنین اعتراضات با واکنش نیروهای امنیتی نیزمواجه میشود.
گوشه یی ازیک اعتراض مردمی در پاکستان که گاهی چنین اعتراضات با واکنش نیروهای امنیتی نیزمواجه میشود.

سازمان عفو بین‌الملل از مقام‌های پاکستانی خواسته که شبکه‌های مخابراتی را هر چه زودتر دوباره فعال سازند و به حق اعتراضات احترام بگذارند.

این سازمان تأکید کرده که حکومت پاکستان نباید در برابر اعتراضات مسالمت‌آمیز از نیروهای غیرقانونی استفاده کند.

عفو بین‌الملل روز جمعه در واکنش به جلوگیری از اعتراض هواداران تحریک انصاف پاکستان (پی تی آی) در اسلام‌آباد در صفحۀ ایکس خود (تویتر سابق) نوشته که وضع محدودیت‌ها، استفادۀ غیرقانونی از زور و سرکوب و بازداشت معترضان قابل نگرانی است.

از سوی دیگر محکمۀ عالی پشاور پرسش‌گونه به حکومت ایالتی خیبرپختونخوا گفته که چرا پولیس علیه هواداران جنبش تحفظ پشتون در جمرودِ خیبر از گاز اشک‌آور استفاده کرده است.

رهبران جنبش تحفظ پشتون شکایت کردند که حکومت خیمه‌هایی را که آنان برای جرگۀ ۱۱ اکتوبر برپا کرده بودند به آتش کشیده و بر مردم با گاز اشک‌آور حمله کرده و در کنار آن خدمات شبکه‌های مخابراتی را قطع کرده است.

عفو بین‌الملل تأکید کرده است که سرکوب اعتراض‌ها با متوقف کردن خدمات شبکه‌های مخابراتی و بستن جاده‌ها، نقض حقوق آزادی بیان و دسترسی به اطلاعات است.

حزب اپوزیسیون هالند خواهان ادامه انتقال افغان‌هایی به هالند شد که با قوای هالندی همکاری کرده بودند

بیرق هالند
بیرق هالند

حزب اپوزسیون حکومت هالند این تصمیم حزب حاکم راست گرای اینکشور را محکوم کرد که به اساس آن افغانهای را که با قوای هالند در افغانستان کمک کرده بودند، به این کشور انتقال نمی دهد.

به اساس گزارش رسانه های هالند، هفته گذشته وزرای حکومت هالند تصمیمی را لغو کرده بودند که گفته میشد ۱۴۵ محافظ امنیتی افغان که در افغانستان بطور غیر مستقیم با قوای این کشور کار کرده بودند به هالند انتقال میدهند.

اپوزسیون روز پنجشنبه در جریان یک سلسله بحث گفته بود که تصمیم نو حکومت برای محافظین افغان به معنی حکم مرگ است و شکستن تعهد در برابر آنها بشمار میرود.

اپوزسیون از راستگرا های هالند خواسته است که بر این تصمیم خود تجدید نظر کنند.

حکومت هالند گفته که هرچند یک تعداد این افغانها مستحق پناهجوئی به هالند می باشند ، اما انتقال آنها و جابجا کردنشان در هالند مشکلات دارد.

بعد از برگشت طالبان به قدرت در افغانستان در حدود ۴ هزار افغان به هالند انتقال داده شده اند.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG