وزیر خارجۀ ایالات متحده امریکا روز پنجشنبه (۱۴ اسد) با رئیس شورای عالی مصالحۀ ملی افغانستان در خصوص مذاکرات صلح و افزایش خشونتها در این کشور گفتوگو کرد.
وزارت خارجه ایالات متحده امریکا در بیانیهای میگوید که انتونی بلینکن و عبدالله عبدالله در مورد ادامۀ حملات طالبان، جان باختن افغانهای بیگناه و بیجا شدن غیرنظامیان در افغانستان ابراز تأسف کردند.
بر اساس بیانیه، بلینکن و عبدالله در بارۀ تسریع مذاکرات صلح افغانستان و دستیابی به یک توافق سیاسی فراگیر که در آن حقوق تمام افغانها به شمول زنان و اقلیتها رعایت شود گفتوگو کردند.
در این حال قرار است در مورد افزایش خشونتها در افغانستان در نشست فوق العادۀ شورای امنیت ملل متحد امروز جمعه (۱۵ اسد) بحث شود.
حکومت افغانستان از این نشست چه انتظار دارد؟
گران هیواد سخنگوی وزارت خارجه افغانستان
گران هیواد سخنگوی وزارت خارجه افغانستان شب گذشته به رادیو آزادی گفت: "دولت جمهوری اسلامی افغانستان توقع دارد تا بر قطع عاجل خشونتها و قطع عاجل حملات طالبان تصمیم بگیرد. برای جلوگیری فاجعۀ حقوق بشری که ناشی از حملات طالبان در جریان است جلوگیری نماید. ما توقع داریم که شورای امنیت سازمان ملل متحد فیصله نماید تا روند مذاکرات صلح افغانستان تسریع شود و بتوانیم در آیندۀ نزدیک به توافق صلح برسیم."
نشست ویژه شورای امنیت ملل متحد در مورد وضعیت افغانستان به درخواست این کشور برگزار میشود.
محمد حنیف اتمر وزیر خارجه افغانستان اواخر روز سهشنبه هفتۀ روان در جریان مکالمه تلفونی با اس جی شنکر همتای هندیاش خواستار برگزاری این نشست شده بود.
بیشتر در این باره: شورای امنیت سازمان ملل درباره افغانستان نشست برگزار میکنددر حال حاضر ریاست دورهای شورای امنیت ملل متحد را هند به عهده دارد.
در این حال اتحادیه اروپا افزایش خشونتها در افغانستان را که به گفته این اتحادیه، ناشی از تشدید حملات طالبان است محکوم کرده.
جوزپ بورل رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا و یانِزلنارچیچ کمیشنر این اتحادیه در امور مدیریت بحران در بیانیهای مشترک دیروز گفتند که عملیات نظامی طالبان در تضاد مستقیم با تعهد این گروه برای حل اختلافات از طریق مذاکره و روند صلح دوحه است.
جوزپ بورل رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا
در بیانیه گفته شده که نقض قانون بشردوستانه بینالمللی و حقوق بشری به خصوص در مناطق تحت کنترل طالبان مانند قتلهای خودسرانۀ غیرنظامیان، شلاق زدن زنان در محضر عام و تخریب زیر ساختها سبب تباهی این کشور میشود.
بر اساس بیانیه، برخی از این اقدامات جرایم جنگی به حساب آمده میتواند و جنگجویان یا قوماندانان طالبان که مسئول این رویدادها اند باید پاسخگو قرار گیرند.
به دنبال آغاز روند خروج کامل نیروهای امریکا و دیگر اعضای ناتو از افغانستان در اول ماه می امسال، طالبان حملات خود را در این کشور افزایش داده اند.
ولسوالی سپین بولدک ولایت قندهار، شهر لشکرگاه مرکز ولایت هلمند و بخشهای از ولایت هرات به شمول شهر هرات به تازگی گواه جنگ و درگیری شدید بوده اند و بر اساس گزارشها این جنگ به خصوص در لشکرگاه هنوز هم ادامه دارد.
بر اساس یافته های کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان، طالبان اخیراً پس از تصرف سپین بولدک دست به کشتار غیرنظامیان و غارت و چپاول اموال مردم زده اند.
به گفته این کمیسیون تا حال هویت چهل تن از قربانیان شناسنایی شده است.
اما طالبان ادعا ها را در باره کشتار غیرنظامیان توسط جنگجویان این گروه در قندهار رد کرده اند.