حکومت طالبان مدعی است که یکی از اعضای "فعال" گروه تندرو دولت اسلامی یا داعش را در شمال افغانستان دستگیر کرده است.
نیروهای ویژه استخباراتی طالبان با انتشار ویدیوی، این فرد را عین الدین معرفی کردند که به گفته او باشندهٔ ولسوالی سیغان بامیان است.
استخبارات طالبان یکشنبه (۲ اپریل) در صفحه توئیتر خود نوشت که عین الدین، در قتل محمد داود مزمل والی پیشین طالبان در بلخ، در حملاتی بر مرکز فرهنگی تبیان در مزارشریف، بر مسجدی شیعیان در سه دوکان، بر یک موتر نوع فلنکوچ ملکی و بر یک مدرسه دینی در شهر ایبک مرکز سمنگان، شرکت داشته.
محمد داود مزمل، والی پیشین طالبان در بلخ و چند تن دوستانش در حمله انتحاری ۹ ماه مارچ، در شهر مزارشریف کشته شدند.
در آن زمان داعش مسئولیت این حمله انتحاری را بر عهده گرفت.
دو روز پس از این حمله (به تاریخ ۱۱ مارچ)، انفجاری در نشست خبرنگاران در مرکز فرهنگی موسوم به تبیان در مزارشریف رخ داد که منجر به کشته شدن حداقل سه نفر و زخمی شدن ۱۵ تن دیگر شد.
در کنار این حملات، حملات دیگری که در اعلامیه اداره استخبارات طالبان ذکر شده و گفته میشود که عین الدین در آن دست داشته نیز خونین بوده است.
استخبارات طالبان همچنان اعترافات عین الدین را هم منتشر کرده که در آن او میگوید، دو سال و نیم پیش توسط فردی در ایران به عضویت داعش درآمده است.
معلوم نیست این اعترافات تحت چه شرایطی از او گرفته شده است.
طالبان نگفته اند که این عضو گروه داعش را چه وقت و در کجا دستگیر کرده اند، اما گفته اند که عملیات دستگیری وی پیچیده بوده است.
طالبان پیش از این نیز عملیات هایی را علیه مخفیگاههای داعش در کابل و چند ولایت دیگر انجام داده و این عملیات را پر از دستاورد خوانده اند.
اخیراً زلمی خلیلزاد نماینده ویژه پیشین امریکا برای صلح افغانستان نیز دست کم دو بار از این نوع عملیات طالبان تمجید کرده و آنرا عملی شدن وعدههای طالبان در مبارزه با تروریزم مطابق توافقنامه دوحه عنوان کرده است.
از زمان به قدرت رسیدن طالبان در افغانستان، گروه داعش حملات مرگباری را به اهداف مختلف انجام داده است.
تازهترین حمله روز دوشنبه هفته گذشته در سرک وزارت امور خارجه حکومت طالبان در کابل رخ داد که در آن دست کم ۶ نفر کشته و ۱۲ تن دیگر زخمی شدند.
داعش مسئولیت این حمله را بر عهده گرفت.
پیش از این نیز داعش در ۲۰ ماه جنوری در همین سرک حمله مرگباری را انجام داد که در آن تعدادی از دیپلماتهای وزارت امور خارجه طالبان در میان قربانیان این حمله بودند.
قبل از این، کمیته تحلیل حمایت و ارزیابی تحریمهای سازمان ملل متحد در گزارش شماره ۳۱ خود که در ۱۴ ماه فبروری امسال منتشر شد، گفته که بر اساس تخمینها، تقریباً ۳۰۰۰ جنگجوی داعش در افغانستان فعال اند.
با آنکه، طالبان حضور این تعداد زیاد جنگجویان داعش را رد کردند، اما گفتند که جنگجویان این گروه از خارج به افغانستان منتقل شده اند.