لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
دوشنبه ۴ حمل ۱۴۰۴ کابل ۰۸:۰۱

جرگه مشورتی صلح در میان موجی از امیدواری ها به کار آغاز کرد


حامد کرزی رییس جمهور افغانستان در جرگهء ملی مشورتی صلح در کابل
حامد کرزی رییس جمهور افغانستان در جرگهء ملی مشورتی صلح در کابل
جرگه مشورتی صلح در میان تدابیر شدید امنیتی که با حداقل پرتاب دو فیر راکت مخالفین نیز به همراه بود، افتتاح گردید.

حدود 16 صد تن از نماینده گان مردم و بزرگان قومی افغانستان با حضور در کابل بحث های گسترده یی را در مورد جستجوی راه های استقرار صلح و ایجاد یک میکانیزم برای مذاکره با مخالفین دولت افغانستان، آغاز کرده اند.

رییس جمهور افغانستان نخستین سخنران این جرگه بود. حامد کرزی در بیانیه خود که حدود 45 دقیقه ادامه یافت، با امیدواری به بحث های که در جریان سه روز در این جرگه صورت می گیرد گفت، راه های تامین امنیت در افغانستان و آوردن صلح هدف اساسی این جرگه است.

وی گفت:
«9 سال گذشته در افغانستان جنگ ادامه یافته است، عوامل مختلف در پس این همه نا امنی ها وجود دارد که بزرگان قومی و متنفذین محلی اشتراک کننده در این جرگه روی آن بحث می کنند و از مخالفین مسلح نیز می خواهم تا به پروسه صلح و مذاکره بپیوندند.»

داکتر فاروق وردک وزیر معارف افغانستان و رییس کمسیون تخنیکی جرگه مشورتی صلح گفت، بخش های کاری اعضای جرگه مشخص است و کمیته های خاصی در مورد مسایل مربوط بحث می کنند و در اخیر هر روز گزارش کاری خود را ارایه می کنند.

داکتر فاروق وردک همچنان گفت:
«درصورتی که برای تعیین رییس جرگه انتخابات شود و رای گیری صورت گیرد، فرصت زیادی را در برخواهد گرفت و گفت، استاد برهان الدین ربانی به عنوان رییس این جرگه رهبری را در دست می گیرد.»
جرگه ملی مشورتی صلح در کابل

در عین حال قیام الدین کشاف معاون شورای علمای افغانستان به عنوان معاون، داکتر جعفر مهدوی به حیث منشی و عبدالستار درزابی نماینده ولایت جوزجان در ولسی جرگه افغانستان به عنوان نایب منشی جرگه مشورتی صلح تعیین شده اند.

جرگه در بین خیمه بزرگی که در محوطه پوهنتون پولیتخنیک کابل افراشته شده است، برگزار گردیده است.
این خیمه در 9 سال گذشته نیز میزبان برگزاری جرگه ها و رویداد های مهم تاریخی بوده است.

همزمان با آغاز جرگه به خصوص در جریان بیانیه رییس جمهور افغانستان، حداقل دو راکت که به هدف اخلال این جرگه پرتاب گردیده بود، در فاصله های دور تر از محل برگزاری جرگه اصابت کرد.

یک منبع امنیتی در ارگ ریاست جمهوری افغانستان به رادیو آزادی گفت، اصابت این راکتها تلفات و خساراتی در پی نداشته است.

وی گفت:
«این راکتها احتمالاً از استقامت ولسوالی پغمان که کوه های بلند آن مشرف به محل جرگه است، پرتاب گردیده بود که نیروهای امنیتی فوراً برای معلوم کردن محل پرتاب راکت و جلوگیری از ادامه حملات راکتی بالای مرکز جرگه، اقدام کردند.»

در عین حال از یک حمله انتحاری در منطقه بین کوته سنگی و پوهنتون کابل نیز خبر داده شده است. منابع در وزارت داخله افغانستان گفتند که در این رویداد صرف شخص انتحار کننده کشته شده است.

صدای فیر های متواتر در نزدیکی محل برگزاری جرگه نیز به گوش رسیده است، یکی از اشتراک کننده های جرگه به رادیو آزادی گفت، در هنگام تفریح آنان صدای فیر های را شنیده اند که بسیار نزدیک بوده است.

اما مسوولین امنیتی به رادیو آزادی گفت، در فاصله های بسیار دور تر از محل برگزاری جرگه در منطقه افشار در حاشیه غربی شهر کابل، جلو نفوذ یک گروه از تروریستان را که با اسلحه سبک و سنگین مجهز بودند، گرفته اند.

تاکنون ارقام دقیقی در مورد تعداد افرادی که در این حمله و درگیری با نیروهای امنیتی افغان اشتراک داشتند، ارایه نشده است.

این در حالی است که زمری بشری سخنگوی وزارت داخله افغانستان لحظاتی پیش از آغاز جرگه به رادیو آزادی گفت، پلان وسیع امنیتی در کابل به هدف مصونیت جرگه به اجرا گذاشته شده است.

آقای بشری گفت:
«12 هزار تن از نیروهای پولیس ملی افغانستان در همکاری با سایر قوای بین المللی مستقر در کابل، در احضارات کامل قرار دارند و گزمه های زمینی و هوایی را نیز انجام می دهند.»

جرگه مشورتی صلح قرار بود در ماه ثور امسال راه اندازی شود، اما دوبار به دلیل برخی مشکلات از جمله سفر رییس جمهور کرزی به ایالات متحده و همچنان نیاز به آگاهی دهی برای اشتراک کننده های جرگه به تعویق افتاده بود.

اما با آنهم این جرگه با حمایت قوی قدرت های جهانی به همراه بوده است، هلری کلنتن وزیر خارجه ایالات متحده امریکا و دیوید کامرون صدراعظم بریتانیا در تماس تلیفونی با رییس جمهور کرزی، حمایت خود را از این جرگه ابراز کردند.
جرگه ملی مشورتی صلح در کابل

قرار است نماینده های مردم از سراسر افغانستان در جریان سه روز در مورد نحوه مذاکره با مخالفین دولت افغانستان و همچنان راه های بهتر رسیدن به صلح با هم مشوره می کنند و دولت افغانستان نیز تعهد کرده است که فیصله های این جرگه را مو به مو اجرا خواهد کرد.

اما در این میان مخالفین دولت افغانستان که از آنان برای اشتراک در این جرگه دعوت نشده است، به خصوص طالبان مسلح این جرگه را رد کرده اند.

آنان گفته اند که این جرگه نیز یکی مسایلی است که به اشاره امریکایی ها تدویر گردیده است و برای طالبان قابل پذیرش نیست.


برشنا نظری
XS
SM
MD
LG