سازمان ملل متحد میگوید، در جهان از هر هفت کودک یکی از آنان در منطقه زندهگی میکند که هوای آن بیحد آلوده است.
یونیسف یا صندوق حمایت از اطفال سازمان ملل متحد میگوید، در جهان حدود سه صد میلیون کودک به خاطر آلودهگی هوا به تهدید صحی روبرو اند.
یونیسف در یک گزارش تازهاش میگوید اکثریت این کودکان آسیبپذیر در کشورهای جنوب آسیا زندهگی میکنند.
ناسا یا اداره فضایی امریکا تصاویری را نشان داده که تقریباً ۲۲۰ میلیون کودک در جنوب آسیا در کشورهای زندهگی میکنند که هوای آن بیشتر آلوده است.
انتونیو لیک رئیس اجرائیۀ اداره یونیسف میگوید، موجودیت هوای آلوده به سطح جهان، یکی از عوامل اصلی مرگ و میر ۶۰۰ هزار کودک کمتر از سن پنج سال، در یک سال میباشد.
به گفتۀ رئیس یونیسف آلودهگی هوا یکی از عوامل اساسی مبتلا شدن کودکان به بیماریهای تنفسی از جمله سینه و بغل میباشد.
نیکولاس رئیس کارشناس امور محیط زیست و اقتصادی اداره یونیسف که این گزارش را به خبرگزاری رویترز تهیه کرده میگوید، بیشتر قربانیان بیماریهای ناشی از آلودهگی هوا کودکان فقیر در جهان اند.
سازمان صحی جهان یا "دبلیو، ایچ، او" میگوید، آلودهگی محیط زیست و هوای غیر صحی تنها در سال ۲۰۱۲ باعث مرگ ۳،۷ ملیون تن شد که از جمع آن ۱ صد ۲۷ هزار تن آنان را کودکان تشکیل میداد.
یکی از علتهای عمده آلودهگی هوا را، استفاده از مواد سوخت فوسیلی به شمول ذغال سنگ در فابریکهها، مراکز تولید انرژی و تعدادی از وسایط تشکیل میدهد.
اداره یونیسف از رهبران کشورها که قرار است در ماه آینده برای بحث روی گرم شدن اقلیم جهان در مراکش گردهم آیند، میخواهد که از استفاده مواد سوخت فوسیلی خودداری کنند و به این ترتیب، به بهبود هوا و هم در تغییر اقلیم جهان کمک نمایند.
برای مطالعه گزارش انگلیسی یونیسف اینجا را کلیک کنید.