پس از نشر گزارشهای متعدد در مورد اختلافات ایجاد شده میان رئیس جمهور اشرف غنی و معاون اول وی و همچنان عدم حضور دوستم در کابل، اکنون رئیس دفتر آقای دوستم میگوید که هیچ اختلافی میان رئیس جمهور و معاون اول وی وجود نداشتهاست.
عنایتالله بابر فرهمند رئیس دفتر معاون اول رئیس جمهور روز سهشنبه به رادیو آزادی گفت آقای دوستم با رئیس جمهور اختلاف نه بلکه روی برخی موارد انتقاد داشتهاست که به گفته وی این انتقادات هنوز هم پابرجاست.
وی افزود:
"هیچگاه از سوی جنرال صاحب و از سوی نزدیکانشان شما در هیچ خبری پیدا کرده نمیتوانید که ما تائید کرده باشیم که اختلاف جدی وجود دارد و همین سبب دوریشان شدهاست آن همه انتقاد بود و آن انتقادات هنور هم پا برجاست آن خواستهای شان تا هنور برآورده نشدهاست انتقاداتی که وجود داشت بخاطر اصلاحات بود آن اصلاحات تا هنوز پابرجاست و نیاز دارد که تعقیب و عملی شود."
این اظهارات پس از آن مطرح میشود که عبدالرشید دوستم معاون اول ریاست جمهوری افغانستان از طریق یک پیام ویدیویی گفتهاست که انتقادهای اخیر وی به هدف اصلاح نظام بوده و بزودی به کابل باز خواهد گشت.
این در حالیست که چندی قبل عبدالرشید دوستم معاون اول ریاست جمهوری ضمن متهم نمودن رئیس جمهور و رئیس اجرائیه به قومگرایی گفتهاست که غنی و عبدالله در امور کاری وزارت خانهها، به خصوص وزارتهای داخله و دفاع مداخله میکنند که به گفته وی این کار باعث افرایش نا امنیها در کشور شدهاست.
وی در گذشته همچنان با بیان اینکه حکومت میان رئیس جمهور و رئیس اجرائیه تقسیم شده، گفتهاست که در بسیاری فیصلههای حکومت سهم ندارد.
نه تنها معاون اول رئیس جمهور بلکه رئیس اجرائیه و نماینده خاص رئیس جمهور در امور اصلاحات نیز از رئیس جمهور و کارکردهای حکومت انتقاد نمودند که این بیانگر اختلافات میان سران حکومت وحدت ملی عنوان شد.
پس از رسانهیی شدن این موضوعات نگرانیهای زیادی بوجود آمد و اعضای شورای ملی، جامعه مدنی و مردم عام بارها خواهان حل این اختلافات شدند.
اکنون رئیس دفتر دوستم میگوید که هدف گفتههای آقای دوستم، انتقاد برای اصلاح نظام بودهاست نه اختلافات با رهبران حکومت.
خواستیم در رابطه نظر ریاست جمهوری را نیز داشته باشیم اما مسئولین گفتند که در زمینه تبصرهای ندارند.
اما عبدالرؤف انعامی منشی ولسی جرگه میگوید که موضوعات مطرح شده از سوی معاون اول رئیس جمهور انتقاد نه بلکه بیانگر اختلافات جدی بودهاست.
وی افزود:
"به نظر من اگر انتقاد این باشد پس اختلافش شاید جنگ باشد ورنه مردم را به تشویش انداختند جنجالها بسیار بزرگ شد از این اختلافات موضوعاتی قومی بالا گرفت، این همه نمیتواند انتقاد باشد چون اگر انتقاد بود معمولاً میتوانست با رئیس جمهور رو در رو مطرح کند و برای حل آن راهجویی میشد."
از سوی هم برخی از آگاهان سیاسی میگویند که سران حکومت پی منافع ملی نیستند و به همین دلیل زمانیکه برای اختلافاتشان راه حل پیدا میکنند آن را به انتقاد مبدل میسازند.
سید رحیم ستار یکی از این آگاهان به رادیو آزادی گفت که اگر سران حکومت در پی اصلاح نظام و تقویت وحدت ملی اند باید گذشت را پیشه نموده و با اظهارات عقده مندانهشان اذهان مردم را مخشوش نسازند.
گزارش: آرزو غیاثی