لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۳ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۹:۰۲

لوی سارنوالی: تحقیق ابتدایی از معینان پیشین وزارت داخله تکمیل شده‎است


لوی سارنوالی افغانستان می‎گوید که تحقیق ابتدایی از معینان پیشین وزارت داخله تکمیل شده‎است.

این نهاد می‎گوید دوسیه‎های معینان پیشین وزارت داخله تحت بررسی هیئت سارنوالی اختصاصی مرکز عدلی و قضایی مبارزه با فساد اداری قرار دارند.

جمشید رسولی سخنگوی این اداره امروز به رادیو آزادی گفت، یکی از این معینان خارج از افغانستان است و تا هنوز حاضر به تحقیق نشده‎است.

وی از گرفتن نام این معین پیشین وزارت داخله خود داری کرد.

جمشید رسولی
جمشید رسولی

او افزود:

"همکاران ما اخیرا بررسی ابتدایی شان را تکمیل دانسته و دوسیه را محول سارنوالی اختصاصی مرکز عدلی و قضایی مبارزه با فساد اداری کرده و دوسیه تحت بررسی هیئت آنان قرار دارد."

چندی پیش رئیس جمهور غنی با صدور حکمی سه معین پیشین وزارت داخله هر یک مجتبی پتنگ، جمیل جنبش و جمال ناصر صدیقی را به اتهام دست داشتن در فساد اداری ممنوع‌الخروج اعلام کرد.

این مقام‌های پیشین متهم‎اند که در زمان مأموریت‌شان در وزارت امور داخله بین سال‎های ۱۳۹۱ تا ۱۳۹۴، حدود ۵۰ هزار میل سلاح جمع‌آوری شده از شرکت‎های خصوصی و امنیتی ناپدید شده‌اند.

مجتبی پتنگ
مجتبی پتنگ

مجتبی پتنگ وزیر پیشین امور داخله و جمیل جنبش و جمال ناصر صدیقی از سال۱۳۹۱ الی ۱۳۹۴ به حیث معینان محافظت عامه وظیفه اجرا کرده‎اند.

پیش ازین مراد علی مراد معین ارشد امنیتی گفته‎است که بیش از صد کارمند این وزارت که در رده‎های بلند اند به اتهام دست داشتن در فساد اداری به قضا معرفی شده‎اند.

بر بنیاد آمارهای وزارت امور داخله، تاکنون ۷۰۰ افسر پولیس به شمول ۱۲جنرال، به اتهام دست داشتن در فساد اداری به نهادهای عدلی و قضایی معرفی شده‎اند.

در همین حال برخی حقوق دانان می‌گویند، طولانی شدن روند تحقیق در لوی سارنوالی اعتماد مردم نسبت به کار این نهاد را کاهش می‌دهد.

کبیر رنجبر در مورد علت طولانی شدن روند بررسی‎ها گفت:

"کمبود امکانات و سارنوالان سبب شده که رسیده‎گی بالای دوسیه‎ها زمانگیر باشد."

آقای رنجبر به این باور است که در بیشتر موارد روند بررسی دوسیه‌های مقام‌های بلندپایه حکومتی در نهادهای عدلی و قضایی زیاد طول می‌کشد.

وی تاکید دارد که باید به دوسیه‎ها بگونه شفاف همه جانبه و سریع رسیدگی صورت گیرد.

نورالله شایان

XS
SM
MD
LG