لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۲۱ ميزان ۱۴۰۳ کابل ۱۱:۲۹

نگرانی ولسی جرگه از شکل‌گیری ائتلاف‎های سیاسی اخیر در افغانستان


ولسی جرگه افغانستان با ابراز نگرانی از وضعیت سیاسی کشور می‌گوید، اگر حکومت و برخی ائتلاف‌های سیاسی به حل اختلافات‌شان نپردازند، نتیجه ناگوار در پی خواهد داشت.

این جرگه وضعیت امنیتی، اقتصادی به‌خصوص شکل‌گیری ائتلاف‎های سیاسی در چوکات اپوزیسیون در برابر پالیسی‎های حکومت را نگران کننده خوانده می‎گوید که اگر این اختلافات از راه گفت‌وگو حل نشود، پیامد ناگواری خواهد داشت.

اعضای این جرگه می‎گویند که مخالفین مسلح می‎توانند به ساده‎گی از وضعیت موجود میان حکومت و ائتلاف‎های سیاسی سود ببرند.

عبدالرؤف ابراهیمی رئیس ولسی جرگه در نشست عمومی روز چهارشنبه این جرگه پس از بحث و نگرانی‎های وکلا تأکید نمود که حکومت و ائتلاف‎های سیاسی باید اختلاف نظر شان را از راه گفت‌وگو برطرف نمایند.

ابراهیمی: ایجاد ائتلاف‎های جدید نگرانی مردم را افزایش داده است.
ابراهیمی: ایجاد ائتلاف‎های جدید نگرانی مردم را افزایش داده است.

او افزود:

"شکاف‎های عمیق در سطح رهبری حکومت، ایجاد ائتلاف‎های جدید یکی پی دیگر میزان نگرانی مردم افغانستان را افزایش داده است. باز هم مخاطب ما رهبری حکومت و رهبری ائتلاف‌هاست که برای افغانستان توجه داشته و از راه تفاهم و مذاکره می‎توانند که برای مدیریت بحران دست همدیگر را بگیرند."

برخی از اعضای ولسی جرگه به این باور اند که تشکیل گروه‎ها بر ضد حکومت توسط برخی از مقامات بلند پایه حکومتی، به نفع افغانستان، نظام و مردم این کشور نیست.

وژمه صافی و نظیفه ذکی دو تن از اعضای این جرگه گفتند:

"کسی‌که به مردم دل می‎سوزاند وظیفه را که به آن مؤظف است آن را به‌گونه درست انجام دهد تا این نارضایتی‎ها به میان نیاید."

"من از حکومت می‎خواهم که جلو همچو اشخاص را بگیرد که از دولت معاش می‎گیرند و در چوکات دولت کار می‎کنند، اما علیه دولت سازماندهی می‎کنند. ما دیگر حوصله جنگ را نداریم."

جریان سیاسی تحت نام"محور مردم افغانستان" آغاز به فعالیت کرد
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:05 0:00

این در حالیست که به تازه‎گی، نخست ائتلاف جدید بر ضد پالیسی‎های حکومت از سوی جنبش اسلامی، حزب وحدت مردم و جمعیت اسلامی شکل گرفت و پس از آن ائتلاف دیگر به همین هدف تحت نام محور ملی مردم افغانستان ایجاد شد.

در ائتلاف نخست عبدالرشید دوستم معاون اول رئیس جمهور، محمد محقق معاون دوم رئیس اجرائیه و عطا محمد نور والی بلخ و در ائتلاف دوم اکثر مقامات بلند پایه دوره ریاست جمهوری حامد کرزی شامل اند.

درین حال برخی از آگاهان می‎گویند که اپوزیسیون باید طبق اصول، جدا از حکومت از میان مردم صدا بلند کند، نه این‎که در داخل حکومت علیه حکومت بی‌ایستد.

صافی: هیچ حق ندارند آنان که در چوکی نشسته اند و ائتلاف شکل می‎دهند.
صافی: هیچ حق ندارند آنان که در چوکی نشسته اند و ائتلاف شکل می‎دهند.

ودیر صافی یکی از آنان در مورد می‎گوید:

"هیچ حق ندارند آنان که در چوکی نشسته اند و ائتلاف شکل می‎دهند و صدای اپوزیسیون را بلند می‎کنند. آنان باید استعفا کنند و بگویند که ما با کارکرد حکومت موافق نیستیم و خواهان اصلاحات می‎باشیم. زمانیکه از چوکات حکومت خارج شدند آن‌جا اختیار دارند که هر روز مظاهره می‎کنند یا ائتلاف‎ها را شکل می‎دهند."

رهبران ائتلاف‎های ایجاد شده گفته‎اند که هدف آنان سرنگونی نظام نه بلکه تغییر همه‌جانبه و اصلاحات در حکومت است.

این در حالیست که چند روز قبل رئیس جمهور محمد اشرف غنی گفته‎است که هر مقام حکومتی یا اپوزیسیون اگر برای اصلاحات برنامه یا طرحی دارد می‎تواند با رهبران حکومت در میان بگذارد.

گزارش: آرزو غیاثی

XS
SM
MD
LG