افغانستان
امانی: ۲۳۵ تن از قید طالبان و داعش در قریۀ میرزا اولنگ آزاد شدند
مقامهای ولایت سرپل میگویند که شورشیان ۲۳۵ گروگان بهشمول زنان و کودکان را در قریۀ میرزا اولنگ ولسوالی صیاد این ولایت آزاد ساختند.
ذبیح الله امانی سخنگوی والی سرپل امروز چهارشنبه در صحبت با رادیو آزادی گفت که این افراد دیروز آزاد شدند.
به گفته او:
"۲۳۵ تن در اثر تلاشهای بیوقفه رهبری مقام ولایت سرپل و پا در میانی بزرگان قومی از قید طالبان و داعش در قریۀ میرزا اولنگ آزاد شدند."
آقای امانی گفت که وضعیت روحی افراد آزاد شده خوب نیست زیرا اعضای خانوادههای برخی از آنان در مقابل چشمانشان تیرباران و سربریده شدهاند.
سخنگوی والی سرپل افزود که تعدادی از باشندهگان میرزا اولنگ هنوز هم اسیر استند.
او گفت روابط شان با مردم محل قطع است و به همین دلیل نمیدانند که دقیقاً چند تن در اسارت شورشیان به سر میبرند.
تازهترین خبرهای روز را اینجا دنبال کنید
سه عضو جنبش تحفظ پشتون در تیراندازی پولیس پاکستان کشته شدند
جنبش تحفظ پشتون میگوید که در تیراندازی پولیس پاکستان سه تن از اعضای این جنبش کشته شدند.
این جنبش در ایکس (توئیتر سابق) خبر داده که این رویداد امروز چهارشنبه (۱۸ میزان) در منطقۀ ریگی للمه خیبرپختونخوا رخ داده که برخی دیگر از اعضای جنبش تحفظ پشتون زخمی شدهاند.
پیش از این، رادیو مشال، بخش پاکستان رادیو آزادی، به نقل از شاهدان عینی گزارش داد که پنج تن از اعضای جنبش تحفظ پشتون در تیراندازی امروز پولیس زخمی شدهاند.
این رویداد در حالی رخ داده که جنبش تحفظ پشتون جمعۀ پیشرو خواستار برگزاری یک لویهجرگۀ مردمی در ایالت خیبرپختونخوا شده است.
این جنبش هدف از برگزاری این لویهجرگه را اعتراض به دستگیریهای غیرقانونی، ناپدید شدن پشتونها و سایر مشکلات در ایالت خیبرپختونخوا خوانده است.
حکومت پاکستان به دلیل مخالفت با برگزاری این جرگه، یکشنبۀ گذشته فعالیت این جنبش را غیرقانونی اعلام کرد.
اما جنبش تحفظ پشتون گفته است که این جرگه را در هر صورت برگزار خواهد کرد.
دنمارک پاسپورتهای تمدید شدۀ افغانستان را به رسمیت نمیشناسد
دنمارک میگوید که از ۱۸ سپتمبر امسال، پاسپورتهای افغانستان با برچسپ تمدید را به رسمیت نمیشناسد.
به این معنی که افغانهایی که پاسپورتهای تمدید شدۀ افغانستان را در دنمارک دارند، مکلفاند که پاسپورت جدید بگیرند.
شینگن نیوز گزارش داده که طبق این فیصله، آنعده از افغانهایی که مجوز اقامت دنمارک را براساس پناهندگی دارند، واجد شرایط دریافت پاسپورتهای ویژۀ خواهند شد که این کشور به اتباع خارجی میدهد.
مقامهای دنمارک گفتهاند که افغانهای مقیم این کشور باید برای گرفتن پاسپورت جدید با مقامهای افغان مسئول توزیع پاسپورت تماس بگیرند.
پیش از این، سفارتهای افغانستان در اروپا گفته بودند که پاسپورت جدید ندارند و یگانه بدیل، تمدید پاسپورتهای قدیمی است.
وزارت خارجه حکومت طالبان در نهم ماه اسد اعلام کرد که به استثنای چند سفارت و قونسلگری محدود در اروپا که با آنها ارتباط دارند، سایر خدمات قونسلی سفارتها و قونسلگریها به شمول تمدید پاسپورت و سایر اسناد، نزد آنها فاقد اعتبار است.
طالبان سه نفر را در تخار به اتهام روابط جنسی شلاق زدند
طالبان سه تن از جمله دو زن را در ولایت تخار افغانستان شلاق زدند.
سترهمحکمۀ طالبان در ایکس (توئیتر سابق) نوشته که این سه تن امروز چهارشنبه (۱۸ میزان) در ولسوالی فرخار ولایت تخار در محضر عام شلاق زده شدند.
در اعلامیۀ سترهمحکمۀ طالبان آمده است که هر یک از این افراد به اتهام آنچه که محکمه آن را روابط جنسی خارج از ازدواج خوانده، ۳۹ شلاق زده شدند.
براساس اعلامیه، این افراد با حکم محکمۀ ابتدایی ولسوالی فرخار مجازات شدند.
حکومت طالبان پیش از این هم صدها تن را در ولایتهای مختلف افغانستان شلاق زدهاند.
بیشتر این مجازات که در محضر عام صورت گرفته، با نکوهش ملی و بینالمللی روبرو شده است.
جو بایدن امروز با بنیامین نتانیاهو گفتوگو میکند
انتظار میرود که جو بایدن، رئیسجمهور ایالات متحدۀ امروز چهارشنبه (۱۸ میزان) با بنیامین نتانیاهو، صدراعظم اسرائیل، گفتگو کند.
براساس معلومات بخش خبر رادیو آزادی، احتمال میرود که این گفتگوها در مورد طرح پاسخ اسرائیل به حملات هفتۀ گذشته ایران انجام شود.
این گفتگو در حالی صورت خواهد گرفت که اسرائیل حملات خود بر مواضع گروه حزبالله در جنوب لبنان را افزایش داده است.
امریکا، گروه حزبالله تحت حمایت ایران را به عنوان یک سازمان تروریستی میشناسد و اتحادیۀ اروپا تنها شاخه نظامی این گروه را در فهرست سیاه قرار داده است اما نه حزب سیاسی آن را.
حزب سیاسی حزبالله در پارلمان لبنان کرسیهایی را هم در اختیار دارد.
ایران هفتۀ گذشته در دفاع از حزبالله و به ویژه بخاطر انتقامگیری از کشته شدن حسن نصرالله، رهبر حزبالله، حملات راکتی بالستیک را بر اسرائیل انجام داد.
اسرائیل تهدید کرد که این حملات را بیپاسخ نخواهد گذاشت.
کار عملی پروژهٔ برق آفتابی در ولسوالی سروبی کابل آغاز شد
کار عملی پروژه ۲۲ اعشاریه ۷۵ میگاوات برق آفتابی در ولسوالی سروبی کابل آغاز شد.
بر اساس خبر گزاری باختر تحت کنترل طالبان، شماری از مقامات عالی رتبه از جمله ملا عبدالغنی برادر معاون اقتصادی ریاست الوزرای طالبان روز سه شنبه(۸ اکتوبر) در نشست افتتاحیه این پروژه در ولسوالی سروبی در نزدیک بند نغلو شرکت کردند.
به گفتۀ ملا عبدالغنی برادر، این پروژه نه تنها به پاک نگهداشتن آب و هوا کمک می کند، بلکه همچو پروژه ها می تواند به تدریج وابستگی افغانستان را به برق وارداتی کاهش دهد.
این پروژه که در آن، یک شرکت ترکی و یک شرکت داخلی، حدود ۱۸ میلیون دالر سرمایه گذاری کرده اند، تا حدود یک سال دیگر تکمیل خواهد شد.
از آغاز کار عملی این پروژه برق آفتابی در حالی خبر داده می شود که در سه سال گذشته، سکتور انرژی افغانستان کاملاً وابسته به برق وارداتیست و براساس گزارش ها، شکایت ها در مورد پرچاوی های برق در سرتاسر این کشور افزایش یافته است.
حکومت دنمارک پاسپورت های تازه تمدید شدهٔ افغانستان را بی اعتبار اعلان کرد
حکومت دنمارک تصمیم گرفت که پاسپورتهای افغانستان که پس از ۱۸ سپتمبر امسال تمدید شده، را به رسمیت نمی شناسد.
شنگن نیوز گزارش داده که براساس این فیصلۀ اداره مهاجرت دنمارک، آنعده افغانهایی که همچو پاسپورتها را دارند و در آن کشور پناهندگی داده اند، مجبور به اخذ پاسپورت جدید افغانستان میشوند.
براساس گزارش، دنمارک با مسافرت افغانها برای گرفتن پاسپورت جدید به افغانستان، مشکلی ندارد، اما آنعده افغانهایی که پناهندگی سیاسی دنمارک را دریافت کرده اند، میتوانند پاسپورت سیاسی آن کشور را بگیرند.
دنمارک این تصمیم را پس از آن گرفت که وزارت امور خارجه حکومت طالبان در نهم ماه اسد اعلام کرد که به استثناء چند سفارت و قونسلگری محدود در اروپا که با آنها ارتباط دارند، سایر خدمات سفارت ها و قونسلگری ها به شمول تمدید پاسپورت و سایر اسناد، فاقد اعتبار نزد آنهاست.
نهاد های امداد رسان: برای زلزله زدگان هرات کمک های لازم فراهم نشده است
شماری از نهادهای کمک رسان سازمان ملل متحد میگویند که حدود یک سال پس از وقوع زلزلۀ مرگبار در هرات، هنوز هم با دهها هزار متضرر این رویداد، کمک های کافی صورت نگرفته است.
ادارهٔ هماهنگی کمکهای بشری سازمان ملل متحد در افغانستان(اوچا) روز سه شنبه(۸ اوکتوبر) در شبکۀ اکس(تویتر سابق) نوشته که یک سال پیش، ولایت هرات دچار زلزله مرگبار شد که ۲۷۵ هزار تن را مجبور به درخواست کمکهای عاجل کرد، هرچند که ملل متحد و سایر شرکای آن با بسیاری از آسیب دیدگان کمک کرده اند، اما به دلیل نبود بودجه، آنها نتوانسته اند که حمایت های اساسی و موثر را برای بهبود کامل وضعیت آسیب دیدگان، فراهم کنند.
اداره انکشافی ملل متحد نیز به روز سه شنبه در شبکۀ اکس(تویتر سابق) گفته که این اداره، تا حال فقط برای ۲۳۵ فامیل آسیب دیده از زلزله در هرات، سرپناه موقت ساخته و اعمار ۱۶۹ سرپناه دایمی در هرات ادامه دارد.
ادارۀ بین المللی مهاجرت (IOM) نیز گفته که برای یازده هزار خانوادهای آسیب دیده از زلزله که در خیمه ها زندگی میکنند، خانه اعمار خواهد شد و به همکاری سایر نهادهای کمک رسان، در زمینۀ ساختن سرپناه و سایر تاسیسات تامین معیشت برای آسیب دیدگان، به تلاشها ادامه خواهد داد.
مرکز خبرنگاران افغانستان از ناپدید شدن مهدی انصاری خبرنگار فعال در کابل، ابراز نگرانی کرد
مرکز خبرنگاران افغانستان از ناپدید شدن مهدی انصاری یکتن از خبرنگاران در شهر کابل ابراز نگرانی کرده است.
در اعلامیه ای که امروز سه شنبه ( ۱۷ میزان) در ویب سایت این مرکز منتشر شد، آمده است که انصاری در کابل ناپدید شده اما منابع نزدیک به انصاری ادعا می کنند که شواهدی دارند که او از سوی استخبارات طالبان بازداشت شده است.
مرکز خبرنگاران افغانستان از حکومت طالبان خواسته که با مشخص کردن وضعیت انصاری، زمینه پیوستن فوری او با خانواده اش را فراهم کند.
این مرکز به نقل از ذبیح الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان گزارش داده است که استخبارات طالبان مهدی انصاری را بازداشت نکرده است.
پیش از این رویداد، مهدی انصاری از حدود دو سال به این طرف به عنوان خبرنگار با آژانس خبری افغانستان در کابل کار می کرد.
این آژانس خبری در سال ۱۳۸۸ خورشیدی به فعالیت آغاز کرده است.
وزارت عدلیه طالبان: هزاران جریب زمین غصبشده را دوباره تحت کنترول گرفته ایم
وزارت عدلیه حکومت طالبان میگوید که در یک ماه گذشته بیش از ۳۴ هزار جریب زمین غصبشده را دوباره تحت کنترول خود گرفتند.
خبرگزاری باختر تحت کنترول طالبان امروز هشت اکتوبر در صفحه ایکس (توئیتر سابق) به استناد یک اعلامیه این وزارت نوشته است که این زمینهای دولتی در ولایات غور، میدان وردک، تخار، نورستان، بادغیس و پنجشیر از غصب آزاد شدند.
طالبان در مورد اینکه این زمینهای غصبشده را از چه افرادی دوباره به دست آوردهاند توضیحاتی ندادهاند.
قبل از این، حکومت طالبان برای آزاد کردن زمینهای غصبشده و جلوگیری از غصب بیشتر زمینها، یک محکمه خاص ایجاد و یک کمیسیون را با مقررات خاص تأسیس کرد.
هرچند معلوم نیست که چه مقدار زمینهای دولتی غصبشدهاند، اما وزارت شهرسازی حکومت قبلی در سال ۲۰۱۹ گفته بود که در سرتاسر کشور در حدود یک و نیم میلیون جریب زمینهای دولتی توسط زورمندان غصب شده است.
پاکستان: طالبان باید با تهدید گروههای تروریستی مقابله کنند
پاکستان یک بار دیگر از حکومت طالبان خواست که به تهدیدهایی که از سوی گروههای تروریستی ایجاد میشود، توجه کند، زیرا این گروهها به امنیت افغانستان و منطقه ضربه میزنند.
به گزارش رسانههای پاکستانی، ممتاز زهرا بلوچ، سخنگوی وزارت خارجه پاکستان، امروز در یک نشست خبری این ادعاها را رد کرد که گروههای دخیل در حملات در بامیان و کابل در ایالت بلوچستان پاکستان تعلیم دیدهاند.
او افزود مقامات طالبان سعی دارند که این گروهها را مهار کنند، اما این گروهها با معافیت به فعالیت خود دوام داده و به امنیت منطقه تهدید ایجاد میکنند.
خانم بلوچ افزود که طالبان بهتر است بر مبارزه با این گروهها مشغول شوند و از ملامت کردن دیگران دست بکشند.
حکومت طالبان تا حال به این سخنان سخنگوی وزارت خارجه پاکستان واکنش نشان نداده است، اما در گذشته همیشه گفتهاند که از خاک افغانستان به هیچ کشوری تهدید وجود ندارد و بیامنی پاکستان یک مسئله داخلی خود این کشور است که باید در داخل آن حل شود.