حیات الله حیات والی هلمند میگوید، طالبان مسلح تلاشهای را آغاز کردهاند تا عملیات مشترک هوایی نیروهای افغان و امریکایی بر ضد کارخانه های تولید مواد مخدر را با مشکل روبرو سازند.
آقای حیات میگوید، به اساس معلومات استخباراتی که به آنان رسیدهاست، قوماندانان طالبان در ولایت هلمند به قاچاقبران و تولید کنندهگان هروئین دستور دادهاند که کارخانههای تولید هروئین را به مناطق مسکونی انتقال دهند، تا از عملیات هوایی در امان بمانند.
وی گفت:
" معلومات استخباراتی ما و کاپی رهنمودهای طالبان که به دست ما رسیدهاست نشان میدهد که طالبان به تمامی قاچاقبران مواد مخدر و کسانیکه در این بخش کار میکنند دستور دادهاند که با شنیدن صدای طیاره کارخانههای شان را ببندند و دیگر اینکه تلاش کنند کارخانه های تولید مواد مخدر را به مناطق مسکونی انتقال دهند، تا در نتیجه عملیات هوایی تلفات ملکی به میان آید و این عملیات متوقف شود."
این در حالیست که از سه هفته به اینسو عملیات مشترک هوایی نیروهای افغان و امریکایی به هدف تخریب کارخانههای تولید مواد مخدر در ولسوالیهای موسی قلعه، واشیر، کجکی و دیشوی ولایت هلمند ادامه دارد.
قوماندانان طالبان در ولایت هلمند به قاچاقبران و تولید کنندهگان هروئین دستور دادهاند که کارخانههای تولید هروئین را به مناطق مسکونی انتقال دهند
جنرال لنس بونج مسئول قومانده واحد قوای هوایی ایالات متحده امریکا به روز سه شنبه در کنفرانس مستقیم ویدیویی از کابل در واشنگتن به خبرنگاران گفت که تا حال در این عملیات به طالبان مسلح و تولید کنندهگان مواد مخدر میلیونها دالر زیان وارد شدهاست.
آقای بونج گفتهاست که طالبان مسلح سالانه از ۳ تا ۴ صد میلیون دالر عواید دارند که ۲ صد میلیون دالر آن را از طریق تولید هروئین بدست میآورند.
در همین حال تامس گرسپک سخنگوی قوای ناتو در کابل به روز چهارشنبه به رادیو آزادی گفت، از آغاز عملیات مشترک هوایی در ولایت هلمند ۲۵ کارخانه تولید هروئین تخریب شده طالبان مسلح از این ناحیه ۸۰ میلیون دالر زیان کردهاند.
وی گفت:
" ما میدانیم که طالبان مسلح نصف عواید شان را از تولید هروئین به دست میآورند. از آغاز عملیات هوایی ما تا حال ۲۵ لابراتوار مواد مخدر از بین رفتهاست که در نتیجه آن ۸۰ میلیون دالر به طالبان مسلح زیان وارد شدهاست."
شماری از تحلیلگران سیاسی نیز عملیات هوایی بر کارخانه های تولید هروئین در ولایت هلمند را مؤثر میدانند و بر دوام آن تأکید میکنند.
جنرال خدای داد وزیر پیشین مبارزه علیه مواد مخدر و تحلیلگر نظامی میگوید که این عملیات ضربه بزرگ را به طالبان مسلح وارد کردهاست و این گروه را از رهگذر مالی تضعیف کردهاست.
آقای خدای داد تأکید میکند که نیاز آن دیده میشود تا همچو عملیات فراتر از ولایت هلمند، در ولایات دیگر نیز که در آن کارخانههای تولید هروئین فعالیت دارند، انجام شود.
گزارش: عبادالله حنانزی