جنرال فرانک مکنزی فرماندۀ ارشد اردوی ایالات متحده در شرق میانه گفته است که، تهران از یک حملۀ احتمالی علیه نیروهای ایالات متحده در خلیج فارس به دنبال تقویت حضور نظامی امریکا در منطقه، عقب نشینی کرده است.
جنرال مکنزی این را در بغداد پایتخت عراق روز پنجشنبه، ششم ماه جون، در گفتگو با سه خبرنگاری همراهش در دیدار به منطقه گفت و افزود که، هنوز هم در مورد تهدید بالقوۀ ایران مبنی بر انجام حمله نگران است:"فکر نمی کنم که، تهدید کاهش یافته باشد. فکر می کنم که، تهدید بسیار واقعی است."
بر بنیاد گزارش خبرگزاری اسوشیتدپرس، جنرال مکنزی افزوده است که او در حال ارزیابی موضع ایران است.
او همچنین گفته است که، درخواست برای اعزام نیروهای اضافی ایالات متحده به هدف تقویت هر چی بیشتر توان دفاعی در برابر تهدیدهای ایران را رد نمی کند.
اما، جنرال مکنزی در مورد این که، چی نوع حمله از جانب ایران متصور خواهد بود ،به دلایل امنیتی، جزئیات ارائه نکرد.
در واکنش به آنچی که تهدیدهای ایران در منطقه خوانده شده است، ایالات متحده به تازگی کشتی غول پیکر طیاره بردار ابراهام لینکلن و نیز چند طیارۀ بمب افکن نوع بی-۵۲ را به خلیج فارس اعزام کرده است.
در کنار نگرانی از احتمال رویارویی نظامی میان واشنگتن و تهران، از گفتگو نیز سخن گفته می شود.
مثلاً؛ دونالد ترمپ، رئیسجمهور ایالات متحده، روز پنجشنبه گفت، به نظر می رسد که، مقامهای ایران "میخواهند مذاکره کنند". ترمپ افزود که، "واشنگتن نیز همچنین؛ اما چیزی که نمیتوانند داشته باشند سلاح هسته ای است."
اما تهران با رد هر گونه گفتگو خواهان "تغییر رفتار" ایالات متحده شده است.
- "ماهرانه و هماهنگ"
در این حال، امارات متحدۀ عربی با عربستان و ناروی روز پنجشنبه، ششم ماه جون، یافتههای اولیۀشان را در یک گزارش در اختیار شورای امنیت سازمان ملل متحد گذاشتند.
این سه کشور گفته اند که، حمله به چهار تانکر تیل در بندر فجیره در آبهای امارات متحده عربی، عملیاتی "ماهرانه و هماهنگ" بود. در گزارش گفته شده است که این عملیات توسط "آببازان آموزش دیده و قایقهای تیزرفتار" انجام شده است.
این سه کشور گفته اند که این حمله به احتمال زیاد از سوی یک "عامل دولتی" صورت گرفته است.
اما به گزارش خبرگزاری رویترز، در یافتههای اولیه از ایران نام گرفته نشده است.
پیش ازین، عربستان سعودی، امارات متحدۀ عربی و متحد نزدیک این دو کشور،ایالات متحده تهران یا عواملش را به انجام حمله دوازدهم ماه می متهم کرده اند.
به دنبال حمله به این چهار نفتکش در بندر فجیره ، کارشناسانی از کشورهای فرانسه، امریکا، امارات، ناروی و عربستان به طور مشترک تحقیقات در این مورد را آغاز کردند.
اما، تهران هر نوع دخالت در این حمله را رد کرده و این اتهامها را خنده آور خوانده است.
در کنار این، تهران این اتهام را "نیات بد" امریکا در منطقه خوانده است.
روسیه هم گفته که هیچ شواهدی در مورد رابطه ایران با این حمله ارایه نشده است.