حکومت افغانستان میگوید، هیئت رهبری شورای عالی مصالحه در حال تشکیل است.
این شورا، چهارچوب و خطوط اساسی مذاکرات صلح با طالبان را تعیین میکند.
شورای عالی مصالحه، سفارشهایش را به هیئتی خواهد سپرد که ۲۱ عضو دارد و از سوی محمد معصوم ستانکزی رئیس پیشین امنیت ملی افغانستان رهبری میشود.
وحید عمر یکی از مشاوران رئیس جمهور اشرف غنی روز دوشنبه «۱۱ حمل ۱۳۹۹» در یک نشست در کابل گفت که کار روی شورای مصالحه به مراحل نهاییاش رسیدهاست.
آقای عمر افزود: "کار شورای مصالحه بسیار پیش رفته است. وعده ما همین بود که یک هیئت مذاکره کنندهی کوچک و سپس شورای تصمیمگیری کلان ساخته میشود تا برای آنها رهنمایی لازم کند. کار هیئت مذاکره تمام شده و کار روی شورای مصالحه در مراحل نهایی خود است."
تا هنوز مشخص نشده که کار تشکیل شورای عالی مصالحه چی زمانی تکمیل خواهد شد؟ اما ریاست جمهوری افغانستان میگوید که صلاحیتهای این شورا از جانب حکومت تعیین خواهد شد.
پیش از این گروه طالبان بر ترکیب هیئت مذاکراتی حکومت انتقاد کرده و گفته بود که این هیئت از تمامی جوانب نمایندگی نمیکند.
اما وحید عمر مشاور رئیس جمهور افغانستان یکشنبه «۱۰ حمل ۱۳۹۹» در کابل به خبرنگاران گفت، همانگونه که حکومت افغانستان بر هیئت طالبان انتقاد نکرده، آنها هم حق ندارند که بر ترکیب هیئت حکومت انتقاد کنند.
وزارت دولت در امور صلح افغانستان شنبهی گذشته به رادیو آزادی گفته بود که در ساختار فهرست هیئت مذاکراتی، با تمامی جوانب مطرح سیاسی مشوره شده و این هیئت همهشمول است.
زلمی خلیلزاد نمایندۀ ویژۀ امریکا برای صلح افغانستان و سفارت ایالات متحده در کابل هم از تشکیل هیئت مذاکره کنندهای حکومت با طالبان استقبال کرده و آن را همهشمول دانسته بودند.
عبدرب الرسول سیاف رهبر "شورای حراست و ثبات" نیز یکشنبه در یک پیام ویدیویی، هیئت مذاکراتی تشکیل شده را همهشمول دانست و گفت که این هیئت از تمامی افغانستان نمایندگی کرده میتواند.
در این میان گروه هماهنگی عدالت انتقالی از حکومت خواسته که در ترکیب هیئت مذاکراتی، قربانیان جنگ هم شامل ساخته شوند.
این گروه دوشنبه (۱۱ حمل) در یک اعلامیه گفت که عدم موجودیت قربانیان جنگ، هیئت مذاکراتی را نامکمل ساخته است.
گروه هماهنگی عدالت انتقالی همچنان میگوید که بیشترین زیانهای جنگ را، قربانیان و عزیزان آنها متحمل شدهاند و نیاز است که در پروسهی صلح، صدای آنها نیز شنیده شود.