در تاریخ ۷۰ سالۀ ناتو، برای نخستین بار اجلاس وزیران خارجۀ این پیمان به صورت نشست ویدیویی برگزار میشود.
در اول و دوم اپریل، دیپلوماتهای ارشد ناتو در بارۀ چندین موضوع بحث خواهند کرد.
ویروس کرونا که به بزرگترین نگرانی جهانیان مبدل شده، در صدر آجندای اجلاس دو روزۀ وزیران خارجه ناتو قرار دارد.
پیرز کَزالی معاون سخنگوی سرمنشی ناتو سهشنبه (۳۱ مارچ) به رادیو آزادی گفت که افغانستان هم شامل آجندای این اجلاس است.
او افزود: "به دنبال یک ماه و پس از صدور اعلامیۀ مشترک میان امریکا و جمهوری اسلامی افغانستان و همچنان امضای توافق میان ایالات متحده و طالبان، افغانستان هم از اجزای مهم آجندای وزیران خارجه ناتو خواهد بود."
حکومت افغانستان و ایالات متحده، اعلامیه مشترک شانرا در ۲۹ فبروری در کابل صادر کردند. در این اعلامیه، امریکا به حمایت پایدار از افغانستان تاکید کرده است.
در عین روز "۲۹ فبروری ۲۰۲۰" نماینده های امریکا و طالبان، توافقنامه آوردن صلح به افغانستان را در دوحه پایتخت قطر امضا کردند.
کزالی گفت، زمانش فرا رسیده تا مذاکرات بینالافغانی هم آغاز شود.
او گفت: "وزیران خارجۀ ناتو، به تعهد پایدار برای صلح و ثبات افغانستان بحث خواهند کرد و تاکید خواهند ورزید که حالا زمانش فرا رسیده تا طالبان و تمامی جناحهای سیاسی نقش شانرا برای وعدهها و اطمینان جهت آغاز مذاکرات بینالافغانی ابراز کنند."
به دنبال امضای توافق میان امریکا و گروۀ طالبان، انتظار میرفت مذاکرات بینالافغانی در دهم مارچ امسال آغاز شود اما طالبان شرط گذاشتند که نخست باید پنج هزار زندانی شان از بند حکومت افغانستان رها شوند.
ناتو گفته است که جرمنی و ناروی به تسهیل این گفتوگوها آمادگی نشان داده اند.
رئیس جمهور اشرف غنی در آن هنگام گفت که نباید رهایی زندانیان شرط مذاکرات باشد. او به این هم تأکید کرد که زندانیان طالبان را رها نخواهد کرد.
طالبان انتقاد دیگری هم دارند و میگویند، هیئت ۲۱ نفری حکومت افغانستان همه شمول نیست اما حکومت میگوید، انتقاد طالبان بیجاست زیرا کابل بالای هیئت طالبان هیچگونه انتقاد نکرده است، بناءً طالبان هم به گفتۀ ارگ حق انتقاد بر هیئت حکومت را ندارد.