با آزادی ۱۸۰ زندانی گروه طالبان، دفتر شورای امنیت ملی افغانستان خواستار کاهش خشونت برای زمینهسازی آغاز گفتوگوهای صلح شدهاست.
این شورا هشدار داده که اگر گروه طالبان همچنان به خشونت ادامه دهند، روند صلح آسیب خواهد دید و مسئولیت آن بر عهده این گروه خواهد بود.
حکومت همزمان با آزاد کردن ۱۸۰ زندانی طالبان، از این گروه انتقاد کرده که گام مثبتی برای آغاز گفتوگوهای رو در رو برنداشته، بلکه برعکس حملههای خود را تشدید کردهاست.
جاوید فیصل سخنگوی شورای امنیت ملی به روز دوشنبه «۲۳ جوزای ۱۳۹۹» به رادیو آزادی گفت که ادامه خشونت گفتوگوهای صلح را با مشکل مواجه کردهاست.
آقای فیصل میگوید: "بحث اساسی این است که برای صلح باید اقدامات صلحآمیز صورت گیرد. اقدامات طالبان جنگ و خونریزی است. این هیچگاه اقدام صلحآمیز نیست. به این ترتیب، آمادگیهایی که برای گفتوگوهای رو در رو گرفته میشود و تمام امیدواریهایی که وجود دارد، به موانع و مشکلات روبهرو میشود که مسئولیت آن به عهده طالبان است."
شورای امنیت ملی افغانستان میگوید، حکومت متعهد به صلح است و به همین دلیل به تازگی ۱۸۰ زندانی طالبان را رها کردهاست. با آزادی آنها، شمار مجموعی زندانیان رها شدهی طالبان به ۴،۱۹۹ تن رسید.
آقای فیصل طالبان را به عهدشکنی متهم کرد و گفت که این گروه نهتنها ۱،۰۰۰ مأمور امنیتی زندانی را رها نکرده، بلکه به خشونت هم ادامه میدهد.
اما طالبان میگویند، به صلح متعهد هستند و رهایی نیروهای امنیتی حکومت ادامه دارد.
سهیل شاهین، سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در قطر در صفحه توییترش نوشته که این گروه روز گذشته ۱۰ تن از زندانیان حکومت را در کندهار آزاد کردهاست.
آقای شاهین روز یکشنبه (۲۲ سرطان) در صجبت با رادیو آزادی، حکومت را به ایجاد مانع بر سر راه گفتوگوهای صلح متهم کرد و گفت که طالبان حملههای خود را در شهرها و مرکزهای بزرگ نظامی به طور قابل توجهی کاهش دادهاند.
در عین حال وزارت دولت در امور صلح میگوید، برای آغاز مذاکرات صلح نیاز است که خشونتها کاهش یابد.
ناجیه انوری سخنگوی این وزارت میگوید: "ما به مرحلهی از روند صلح رسیدهایم که لوازم شروع مذاکرات در حال ایجاد است و فضای مناسب و قابل اعتماد باید به وجود بیاید. از عوامل تأثیرگذار بر ایجاد این فضا کاهش خشونتها و تمثیل اراده برای صلح میباشد. مردم افغانستان توقع دارند در حالیکه به سمت صلح میرویم، از قربانی بیشتر جلوگیری شود."
پس از امضای تفاهمنامه صلح دوحه میان امریکا و طالبان، امریکا و جامعه جهانی بارها از طرفهای درگیر جنگ به خصوص طالبان خواستهاند که خشونت را کاهش دهند، اما معلوم میشود که خواست آنها جدی گرفته نشدهاست.
شماری از تحلیلگران نظامی هم میگویند که جنگ نهتنها کاهش نیافته، بلکه با تغییر تاکتیک، افزایش یافته است.