افغانستان
جنرال میلر: وضعیت در افغانستان نگران کننده است

قوماندان عمومی نیروهای بینالمللی در افغانستان میگوید، وضعیت در این کشور به سوی خرابی روان است.
جنرال سکات میلر روز سهشنبه (۸ سرطان) به گروهی از خبرنگاران در کابل گفت که سقوط ولسوالیها به دست طالبان هم نگران کننده است.
میلر میگوید: "وضعیت در افغانستان در حال حاضر خوب نیست، این چیزی است که از سوی نیروهای امنیتی افغان تشخیص شده. آنها برخی اقدامهای مناسب را در حالی که ما برنامه خروج را دنبال میکنیم، به اجرا گذاشته اند."
با وجود افزایش میزان خشونتها در افغانستان، جنرال میلر گفت که تنها حل سیاسی میتواند به بحران چند دهه در این کشور نقطه پایان بگذارد.
قوماندان نیروهای امریکایی و ناتو در افغانستان همچنان تعهد سپرده که با توجه به خروج نیروها، حمایت ایالات متحده از حکومت، مردم و نیروهای امنیتی افغان دوامدار خواهد بود.
تازهترین خبرهای روز را اینجا دنبال کنید
د افغانستان بانک مقدار برداشت پول از حساب های انفرادی را افزایش داد

د افغانستان بانک تحت کنترل طالبان اعلام کرده که دارندگان حساب های انفرادی پس از این می توانند که هفتۀ یکبار تا ۱۰۰۰ دالر امریکایی معادل هفتاد هزار افغانی از حساب های بانکی خود برداشت کنند.
این بانک در اطلاعیه ای در شبکۀ ایکس (تویتر سابق) به روز پنجشنبه گفت که در صورت برداشت ماهانه ، به دارندگان حساب های انفرادی صرف مبلغ ۳۰۰۰ دالر امریکایی پرداخت خواهد شد.
پیش از این ، دارندگان حساب های انفرادی در افغانستانِ زیرحاکمیت طالبان می توانستند که ۶۰۰ دالر امریکایی در هفته و ۲۰۰۰ دالر امریکایی در ماه از حساب های بانکی خود برداشت کنند.
حکومت طالبان بیشتر از ۲۰ تانکر تیل بی کیفیت وارداتی ایران را بازگشت داده است

ادارۀ ملی ستندرد افغانستان در کنترل طالبان می گوید که ۲۴ تانکر تیل بی کیفیت را به ایران بازگردانده است.
این اداره در شبکۀ ایکس (توییتر سابق) به روز پنجشنبه نوشت که این تانکر های تیل به به گفته اش "بی کیفیت" در بیش از دو روز گذشته از طریق بندر "۷۸ میل فراه" بازگردانده شده است.
در ادامه از تاجران خواسته شده است که تیل بی کیفیت به افغانستان وارد نکنند و در صورت تخطی با آنها برخورد قانونی خواهد شد.
روند انتقال کانتینر های اموال تجارتی افغانستان از پاکستان ادامه دارد

اتاق مشترک تجارت افغانستان و پاکستان می گوید که روند انتقال هزاران کانتینراموال گیرماندۀ تاجران افغان از بندرکراچی پاکستان ادامه دارد.
خان جان الکوزی، یک مسئول این اتاق به رادیو آزادی به روز پنجشنبه گفت که روند انتقال کانتینر های گیرمانده به روز چهارشنبه آغاز شد:
« به اساس تعهدی که در اسلام آباد صورت گرفته بود ، روند انتقال بیش از سه هزار کانتینر به شکل عادی آغاز شد وبه غیر از ۴۰۰ کانتینر شامل لیست تحریم ها ، انتقال سایر کانتینر ها ادامه دارد.»
حکومت پاکستان بیش از ۳۵۰۰ کانتینر اموال تاجران افغان را حدود دو ماه پیش در بندر کراچی توقف داد.
اسلام آباد در سوم ماه اکتوبر در موافقتنامۀ تجارتی در بخش ترانزیت با افغانستان تغییر وارد کرد و در کنار ده درصد تعرفه بر اقلام وارداتی تاجران افغان ، محدودیت هایی را بر انتقال برخی از کالا ها نیز وضع کرد.
به گفتۀ تاجران افغان ، حکومت پاکستان بر واردات ۲۲۰ قلم اموال به افغانستان تحریم وضع کرده است.
برخی از این تاجران به رادیو آزادی گفته بودند که به دلیل توقف هزاران کانتینر اموال تجاری افغانستان در بندر کراچی ، میلیون ها دالر به تاجران خسارت وارد شده است.
مقامات ایالت بلوچستان پاکستان روند اخراج مهاجرین افغان را شدت می بخشند

مقامات ایالت بلوچستان پاکستان می گویند که به پولیس دستور داده شده، تا ۱۰ هزار مهاجر افغان را در ظرف یک روز از این ایالت اخراج کنند.
براساس گزارش روزنامه بریتانیایی میل، جان اچکزی سخنگوی حکومت ایالتی بلوچستان امروز(۳۰ نوامبر) گفت که مقامات به پولیس گفته اند که مهاجرین افغان فاقد اسناد را دستگیر کرده و به افغانستان بفرستند.
مقامات پاکستانی می گویند که تعدادی از پناهجویان افغان بدون اسناد، برای جلوگیری از دستگیر شدن به مناطق دورافتادۀ پاکستان رفته اند.
تخمین می شود که تعداد پناهجویان افغان های فاقد اسناد در پاکستان به یک میلیون و ۷۰۰ هزار تن برسد.
مقامات سرحدی در تورخم و سپین بولدک می گویند که در روزهای اخیر تعداد مهاجرین اخراج شده از پاکستان به افغانستان، کاهش یافته است.
به گفتۀ وزارت امور مهاجرین و عودت کنندگان حکومت طالبان، از آغاز روند اخراج مهاجرین افغان توسط حکومت پاکستان، تا اکنون ۴۰۰ هزار مهاجر افغان به افغانستان اخراج شده اند.
فعالان جنبش تحفظ پشتون در اروپا خواهان توقف روند اخراج مهاجرین افغان از پاکستان شدند

شماری از فعالان جنبش تحفظ پشتون در اروپا در مقابل دفتر سازمان ملل متحد در ژینو به رفتار مقامات پاکستانی با مهاجرین افغان اعتراض کرده اند.
فضل الرحمن افریدی یکی از فعالان جنبش تحفظ پشتون دیروز (چهارشنبه ۲۹ نوامبر) به رسانه ها گفت که اخراج پناهجویان افغان توسط حکومت پاکستان، در تخطی با قوانین بین المللی است و پاکستان باید بطور عاجل جلو اخراج افغان ها را بگیرد.
این در حالیست که دیده بان حقوق بشر در گزارش اخیر خود پولیس پاکستان را به آزار و اذیت و زندانی ساختن پناهجویان افغان متهم کرده است.
پاکستان در اوایل ماه اکتبر اعلام کرد که همۀ پناهجویان افغان بدون اسناد باید تا اول نوامبر این کشور را ترک کنند، در غیر آن اخراج خواهند شد.
بر اساس گزارش ها، تا اکنون حدود ۴۰۰ هزار پناهجوی افغان از پاکستان به افغانستان اخراج شده اند.
اعضای خانواده محمد رحیم زندانی افغان در زندان گوانتانامو خواستار رهایی او شدند

اعضای خانواده آخرین زندانی افغان در زندان گوانتانامو امریکا از حکومت ایالات متحده خواستند که این عضو خانوادهشان را آزاد کند.
به گزارش خبرگزاری فرانس پرس، اعضای خانواده محمد رحیم در کنفرانسی که روز چهارشنبه در کابل برگزار شد، این را تقاضا کردند.
صفوره بیبی مادر رحیم که چشمانش پر از اشک بود، از مقامات و رهبران امریکایی خواست تا پسرش را آزاد کنند.
خانواده رحیم گفت که او در سال ۲۰۰۷ در پاکستان دستگیر شد.
رحیم یکی از صدها مظنون تندرو است که در جریان جنگ علیه تروریزم توسط ایالات متحده امریکا دستگیر و به زندان گوانتانامو منتقل شده است.
بر اساس گزارش فرانس پرس، مقامات امریکایی متهم شده اند که اکثر زندانیان این محبس بدون اتهام و بدون دسترسی به وکیل، تحت شکنجه و بدرفتاری بوده اند.
در چند سال اخیر بسیاری از زندانیان از جمله برخی از رهبران طالبان از این زندان، آزاد شده اند.
ستانکزی: دو قنسولگری افغانستان در هند با ما در تماس است

شماری از رسانههای هندی گزارش داده اند که حکومت طالبان کنترل برخی از نمایندگی های سیاسی افغانستان در هند را به دست گرفته است.
هندوستان تایمز به نقل از شیر محمد عباس ستانکزی معین سیاسی وزارت خارجه حکومت طالبان دیروز چهارشنبه گفته که قنسولگریهای افغانستان در حیدرآباد و ممبی با آنان در ارتباط اند.
به گفته هندوستان تایمز، ستانکزی در مصاحبه با تلویزیون ملی افغانستان همچنان گفته که در روزهای آینده سفارت افغانستان در دهلی نو هم دوباره فعالیتش را از سر میگیرد.
نزدیک به یک هفته پیش فرید ماموندزی سفیر حکومت پیشین جمهوری مخلوع افغانستان در هندوستان در صفحه ایکس (توییتر سابق) خبر بسته شدن سفارت افغانستان در دهلی نو را منتشر کرد.
مقامهای هندی تاکنون در این مورد چیزی نگفته اند.
۴۱۸ دانشجوی پوهنتون علوم طبی کابل سند فراغت به دست آوردند

۴۱۸ دانشجوی پوهنتون علوم طبی کابل سند فراغت و ۴۰ تن از داکتران اسناد تخصص شانرا به دست آوردند.
حافظ ضیاالله هاشمی سخنگوی وزارت تحصیلات عالی حکومت طالبان در حساب ایکس (توییتر سابق) خود نوشته که دیروز چهارشنبه محفل فراغت این دانشجویان برگزار شده بود.
همۀ این دانشجویان فارغ شده مردان اند و هیچ زنی در جمع آنان نیست.
این در حالی است که داکتر قلندر عباد سرپرست وزارت صحت عامه حکومت طالبان روز جمعه گذشته در جریان سفرش به ولایت ارزگان گفته بود که آنان با کمبود داکتران زن مواجه اند و روی راه حل در این بخش کار میکنند.
طالبان در ماه دسمبر ۲۰۲۲ پوهنتون ها را به روی دختران بستند.
معاون اقتصادی حکومت طالبان هشت چاه جدید نفت را در ولایت سرپل افتتاح کرد

ریاست الوزای طالبان می گوید که ملا عبدالغنی برادر معاون اقتصادی این ریاست به روز سه شنبه(۲۸ نوامبر) استخراج هشت چاه جدید استخراج نفت را در حوزۀ نفتی دریای آمو افتتاح کرد.
معاونیت اقتصادی ریاست الوزاری طالبان با منتشر ساختن ویدیوی این مراسم که در ولایت سرپل دایر شده بود، در شبکۀ اجتماعی ایکس(تویتر سابق) از قول ملا برادر گفته، که با تطبیق این پروژه یک شفاخانه بزرگ، سرک معیاری و یک بند آب نیز ساخته خواهد شد.
حکومت طالبان در حالی از افتتاح چاه های جدید نفت خبر می دهد که براساس گزارش ها، در مورد عقد قراردادها شفافیت لازم وجود ندارد و گفته می شود که معادن افغانستان نیز به شیوۀ غیرمسلکی استخراج می شوند.
یونیسف محلات امن را برای اطفال مهاجر که از پاکستان اخراج شده اند٬ ایجاد کرده است

صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد(یونیسف) می گوید که محلات امن را برای کودکانی که به دور از خانواده های شان از پاکستان اخراج شده اند، در منطقۀ سرحدی تورخم، ایجاد کرده است.
یونیسف روزسه شنبه(۲۸ نوامبر) در شبکۀ اجتماعی ایکس(تویتر سابق) گفت که این فضا های امن، بیست و چهارساعت فعالیت داشته، حمایت روانی - اجتماعی و فعالیت های تفریحی را برای کودکان اخراج شده از پاکستان، تا زمانی که دوباره با خانواده هایشان بپیوندند، ارائه می کند.
یونیسف در مورد شمار این کودکان و تعداد محلات امن ایجاد شده، چیزی نگفته است.
با آغاز اخراج پناهجویان افغان فاقد اسناد از پاکستان در اول نوامبر، براساس گزارش ها تعدادی از کودکان افغان نیز از خانواده های شان جداساخته شده و بدون سرپرست به افغانستان اخراج شده اند.