ادامه بسته ماندن درب مکتب ها هر روز به نگرانی دانش آموزان دختر افزوده است.
شماری از دانش آموزان دختر بالاتر از صنف شش میگویند، طالبان با آنان بازی سیاسی را پیش گرفته اند.
بهاره یکی از صدها دانش آموز است که رویای فراغت از مکتب و رفتن به پوهنتون را میدید.
بهاره: طالبان بدانند که این کشور بدون حضور زن ساخته نخواهد شد.
او که دو سال پیش در لیسه رخشانه شهر کابل صنف یازده بود شیوع ویروس کرونا او را مانند صدها دانش آموز دیگر از ادامه فراگیری درس هایش بازماند.
او میگوید با کاهش این ویروس با صدها آرزو امسال میخواست به مکتب برود که طالبان درب مکتب ها را بروی دانش آموزان دختر بستند: "با هزاران امید بسوی مکتب رفتیم، اما بدختانه طالبان با بسته کردن دروازه های مکتب ها صدمه جبران ناپذیری به آینده نسل جوان به ویژه ما دختران زدند. طالبان نباید آینده ما را تاریک کنند، طالبان بدانند که این کشور بدون حضور زن ساخته نخواهد شد. اسلام برای ما اجازه داده است پس طالب چرا میخواهد با آینده ما بازی کند."
دانش آموز دیگر که میخواهد نامش گرفته نشود میگوید، قرار بود صنف دوازدهم را امسال در لیسه عالی مریم بخواند که درب مکتب ها را به روی دختران بستند: "صنف دهم بودم که کرونا آمد بعد از آن دو سال بی سرنوشت ماندیم بعد امسال میخواستم مکتب بروم آرزوهای بسیاری داشتم که طالب درب مکتب را به روی ما بست آرزوهای ما را گرفت این صدمه جبران ناپذیری بر یک نسل جوان به ویژه ما دختران است، جهان باید در برابر آرزوهای ما سکوت نکند."
دو دانش آموز دختر: وقتی از تصمیم طالبان خبر شدیم دنیا سرما قیامت شد
واکنشها به تصمیم طالبان در مورد منع دانش آموزان دختر بالاتر از صنف ۶ از رفتن به مکتب
زینب: با محروم شدن از مکتب آرزوها و اهدافم نابود شدند
عزیز احمد رایان سخنگوی وزارت معارف طالبان در پاسخ به این نگرانی ها به رادیو آزادی گفت که منتظر دستور رهبری حکومت خودشان برای بازگشایی مکتبهای متوسطه و لیسه به روی دانش آموزان دختر هستند.
او گفت: "بازگشایی مکتبهای دخترانه صنف هفت الی دوازدهم در صلاحیت رهبری امارت اسلامی است هر زمانی که رهبری حکم کند وزارت معارف آماده به بازگشایی تمام مکتب های دخترانه در همان روز است."
به روز سوم ماه حمل زمانیکه دختران میخواستند به مکتب بروند طالبان مانع ورود آنان به مکتب ها شدند.
این کار اشک بسیاری از دانش آموزان دختر را در آورد و اعتراض شماری از دانش آموزان را در شهر کابل به همراه شد.
حالا نزدیک به دو هفته از بسته ماندن درب مکتب ها به روی دختران دانش آموزش بالاتر از صنف شش میگذرد.
این کار طالبان افزون بر واکنشهای داخلی واکنشهای جهانی را نیز برانگیخت.
پیشتر گروه طالبان دلیل بسته ماندن درب مکتب ها را برابر نبودن لباس های دختران دانش آموز به معیارهای شریعت و فرهنگ افغانستان خوانده بودند.
اما دانش آموزان میگویند لباسهای آنان ساده با رنگ سیاه و با چادر سفید است که هیچ مشکلی ندارد و نه در اسلام رنگ لباس برای دانش آموختن مشخص شده است بلکه اسلام به آموختن دانش برای مرد و زن تاکید کرده است.
آنان این کار طالبان را سیاسی و تلاش برای باج گیری از جهان میخوانن، موضوعی که طالبان آن را رد میکنند.