لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۲۵ ميزان ۱۴۰۳ کابل ۰۴:۴۰

نیکلسون: زمان بازگشایی مکاتب دختران بالاتر از صنف ششم مشخص نشد


دیدار توماس نیکلسون، فرستادۀ ویژه اتحادیه اروپا برای افغانستان با سرپرست وزارت معارف طالبان در کابل
دیدار توماس نیکلسون، فرستادۀ ویژه اتحادیه اروپا برای افغانستان با سرپرست وزارت معارف طالبان در کابل

توماس نیکلسون، فرستادۀ ویژه اتحادیه اروپا برای افغانستان که به کابل سفر کرده گفته که با مقام‌های طالبان در بارۀ بازگشایی مکتب‌ها به روی دختران بالاتر از صنف ششم صحبت کرده است.

آقای نیکلسون در حساب توییتر خود در باره دیدارش با نورالله منیر سرپرست وزارت معارف طالبان نوشته است که در این نشست در بارۀ بازگشایی مکتب دخترانه پرسش شد، با آنکه در این باره تعهد شد، اما هیچ اشاره‌ای به زمان بازگشایی مکتب‌ها نشد.

با این حال وحیدالله هاشمی، مدیر روابط خارجی وزارت معارف طالبان با آنکه در بارۀ درخواست‌ها و پرسش‌های نمایندۀ ویژه اتحادیه اروپا اشاره‌ای نکرده، اما در حساب توییتر خود نوشته که آنها در بارۀ روند آموزشی افغانستان و همکاری اتحادیه به این روند گفت‌وگو کرده اند.

افزون بر این آقای نیکلسون در دیدار با امیرخان متقی، سرپرست وزارت امور خارجۀ طالبان نیز به موضوع آموزش دختران بالاتر از صنف ششم نیز اشاره کرده است.

او در تویتی نوشته است که با مقام‌های طالبان در بارۀ اهمیت باز کردن مکتب‌های دخترانه، نگرانی اتحادیه اروپا در بارۀ اجباری کردن حجاب از سوی طالبان و پیشنهاد طالبان مبنی بر اینکه خانه مکان بهتری برای زنان است، صحبت کرده است.

اما حافظ ضیاء احمد، معاون سخنگوی وزارت خارجۀ طالبان در اعلامیه‌ای به رسانه‌ها گفته که دو طرف در این دیدار بر تقویت همکاری بین افغانستان و اتحادیۀ اروپا که سبب بهبود زندگی و آسایش مردم شود تأکید کرده اند.

او گفت: "آقای نیکلسون دیدگاه‌های خود را در باره تقویت وضعیت اقتصادی، آموزش، ادامۀ تلاش‌ها برای ایجاد فرصت‌های شغلی امن برای مردم و مسائل امنیتی به اشتراک گذاشت. وی تاکید کرد که تنها راه حل این مشکل «ادامۀ گفت وگو» است."

با توجه به دیدگاه‌های دو طرف، تفاوت آشکاری بین اظهارات مقام‌های طالبان و آنچه توماس نیکلسون، نمایندۀ ویژۀ اتحادیۀ اروپا برای افغانستان در توییتر خود نوشته است، دیده می‌شود.

عزیز معارج، دیپلمات پیشین و تحلیلگر سیاسی می‌گوید که طالبان موردهایی را که محتوای اصلی این دیدار و آنچه که خواست‌های جهان است را با رسانه‌ها شریک نمی‌سازند و نشان می‌دهند که کارها در افغانستان به گونۀ عادی پیش می‌رود.

معارج افزود: "اگر برای دختران بالای صنف ششم اجازۀ تحصیل ندهند، شرایط وضع شدۀ جهان را برای به رسمیت شناختن افغانستان نپذیرند و یک حکومت معیاری تشکیل ندهند، چنین مسائلی به سود آنها نخواهد بود."

طالبان در نزدیک به ۹ ماه گذشته مکتب‌های دخترانۀ بالاتر از صنف ششم را بسته اند که انتقادهای تند جهان را برانگیخته است.

به تازگی موضوع حجاب اجباری زنان نیز مورد انتقاد شدید قرار گرفته است.


نزدیک به ۹ ماه از تسلط طالبان بر افغانستان می گذرد، اما تاکنون هیچ کشوری حکومت آنها را به رسمیت نشناخته است.

جامعۀ جهانی احترام به حقوق بشر به ویژه حقوق زنان و ایجاد یک حکومت همه‌شمول را از شرایط اصلی به رسمیت شناختن حکومت طالبان عنوان کرده است.

XS
SM
MD
LG