شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد امروز قطعنامۀ را تصویب کرد که آنچه را موارد نقض حقوق بشر زنان و دختران در افغانستان خوانده شده، نکوهش می کند.
در قطعنامه از طالبان خواسته شده است که از اقدامات محدود کننده دست بکشند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، واسلاف بالیک، سفیر جمهوری چک در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد به نمایندگی از اتحادیۀ اروپا گفته است که از ماه آگست سال ۲۰۲۱ وضعیت حقوق بشری در افغانستان به شدت وخیم شده است.
طالبان تا هنوز در بارۀ صدور این قطعنامه تبصره یی نکرده اند، اما پیش از این در پیام عیدی ملا هبت الله آخندزاده، رهبر طالبان٬ آمده است که آنان به تعلیم و تربیه توجه خاص می کنند و در زمینۀ دادن حقوق «حقۀ» مردم متعهد استند.
در پیام گفته شده است که طالبان اهمیت تعلیم و تربیه خصوصاً از لحاظ دینی و نیز آموزش علوم عصری به فرزندان افغانستان را درک می کنند و برای ترقی آن ها می کوشند.
اما در این پیام در بارۀ سرنوشت دانش آموزان دختر بالاتر از صنف ششم مکتب چیزی گفته نشده است.
میشل باچله، کمیشنر حقوق بشر سازمان ملل متحد در پانزدهم ماه جون در نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در ژینو گفت که یک میلیون و یکصد هزار دختر در افغانستان از حق آموزش محروم استند.
نزدیک به سه صد روز است که حکومت طالبان دروازه های مکاتب را به روی دانش آموزان دختر بالاتر از صنف ششم بسته است.
حکومت طالبان بر خلاف وعدۀ قبلی اش در سوم ماه حمل مکاتب دخترانه را نگشود و در عوض از کار روی طرحی در این مورد خبر داد.
رعایت حقوق بشر به ویژه حقوق زنان و دختران در افغانستان از شرط های اصلی جامعۀ جهانی برای به رسمیت شناختن حکومت سرپرست طالبان است.