لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲ قوس ۱۴۰۳ کابل ۱۰:۱۰

دبلیو اف پی: ۷۲ هزار تُن مواد غذایی در مناطق دور دست افغانستان ذخیره شده است


آرشیف - لاری های برنامه جهانی غذا
آرشیف - لاری های برنامه جهانی غذا

برنامه جهانی غذا از ذخیره کردن ۷۲ هزار تن مواد غذایی در مناطق دور افتاده افغانستان، در آستانه زمستان خبر داده و می‌گوید که این روند ادامه دارد.

دبلیو اف پی در تویتی دیروز (۲۲ عقرب) گفت که هدف از این برنامه، دسترسی به مواد غذایی در جریان زمستان، برفباری، یخ‌بندی و بسته شدن راه‌ها در افغانستان است.

برنامه جهانی غذا می‌گوید که در نظر دارد تا ۱۰۰ هزار تن مواد غذایی را به هدف انتقال ماهانه برای حدود ۱۵ میلیون تن از افغان‌های نیازمند ذخیره کند.

وحیدالله امانی سخنگوی دبلیو اف پی به تازگی به رادیو آزادی گفت که کمک‌های این برنامه با افغان‌های نیازمند تا اخیر ماه مارچ و پایان زمستان ادامه خواهد یافت. او همچنان خواهان تسریع کمک رسانی از سوی تمویل کننده‌ها شد:
"امید ما همین است که کمک‌ها را سرعت ببخشند تا ما بتوانیم پلانی را که داریم به موقع تطبیق کرده بتوانیم و مردمی که نیازمند استند، به آنها کمک‌ها را فراهم کرده باشیم. حجم بحران به حدی وسیع است که امکانات ما محدود است و نمی‌توانیم برای همه‌شان رسیدگی کنیم."

امانی افزود که برای ذخیره کردن و توزیع مواد غذایی در زمستان پیشرو، به ۱.۴ میلیارد دالر نیاز دارند.

به گفته او، برنامه جهانی غذا، بخشی از کمک‌ها را دریافت کرده و منتظر کمک‌های بیشتر است.

دبلیو اف پی و سایر اداره‌های سازمان ملل متحد، زمستان پیشرو در افغانستان را سخت و شدید پیش‌بینی می‌کنند و به کمک‌رسانی بیشتر به نیازمندان در این کشور تاکید می‌ورزند.

برنامه جهانی غذا، شمار کسانی را که در افغانستان امنیت غذایی ندارند، نزدیک به ۱۹ میلیون تن تخمین می‌کند و می‌گوید که ۶ میلیون تن از آنها با درجه اضطراری امنیت غذایی روبرو اند.

توزیع مواد غذایی به افراد نیازمند در کابل، عکس از آرشیف
توزیع مواد غذایی به افراد نیازمند در کابل، عکس از آرشیف

این برنامه، شام گذشته ویدیوی را هم به اشتراک گذاشت که در آن یک مادر از ناتوانی اقتصادی‌اش خیلی می‌نالد: "حوصله‌ام به حدی سر می‌رود که کاش کسی فرزندانم را می‌خرید، من می‌فروختم. راحت زندگی می‌کردند و نزد خودم خوار و زار نمی‌بودند."

آگاهان اقتصادی می‌گویند که افغانستان با اتکای بیشتر به کمک‌های خارجی در گذشته، پس از حاکمیت دوباره طالبان دچار بحران اقتصادی شدید شد.

بر اساس آمار رسمی سازمان ملل متحد، در این مدت تنها ۷۰۰ هزار تن از کارمندان پیشین دولتی، وظایف شانرا از دست داده اند که بر وضعیت شکننده اقتصادی افغانستان و حجم بیکاری در این کشور، آسیب دیگری وارد کرده است.

XS
SM
MD
LG