لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲ قوس ۱۴۰۳ کابل ۱۱:۰۱

حکومت طالبان با هزینه هفت میلیون افغانی سروی کشت کوکنار را انجام میدهد


تصویر آرشیف: یکی از کشتراز های کوکنار در جنوب افغانستان
تصویر آرشیف: یکی از کشتراز های کوکنار در جنوب افغانستان

با گذشت نزدیک به یک سال از اجرا شدن حکم منسوب به رهبر طالبان در رابطه به منع کشت کوکنار، حال حکومت طالبان میگوید که آنان سروی کشت، تولید و قاچاق مواد مخدر را در افغانستان انجام میدهند.

وزارت داخله حکومت طالبان میگوید، آنان در اجرای حکم رهبر شان در رابطه به منع کشت کوکنار موفق عمل کرده اند و حال میخواهند، برای تثبیت موثریت این تصمیم، سروی کشت کوکنار و تولید مواد مخدر را اجراء کنند.

عبدالنافع تکور، سخنگوی وزارت داخله حکومت طالبان اهداف این سروی را چنین بر شمرد:

" دریافت عوامل کشت کوکنار در سالهای ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ و معلوم کردن میزان کوکنار کشت شده، دریافت راه حل برای جلوگیری از کشت کوکنار و تهیه کشتهای بدیل، شناختن عوامل عدم موثریت برنامه های گذشته مبارزه با مواد مخدر، دسترسی به معلومات در رابطه به قاچاقبران، کوچک، متوسط و بزرگ در سطح افغانستان."

اداره مبارزه با مواد مخدر سازمان ملل متحد یا (UNODC) از سال ۲۰۰۹ تا سال ۲۰۱۹ سروی کشت کوکنار را در هماهنگی با دولت افغانستان انجام میداد، اما در سال ۲۰۲۰ میلادی این سروی را دولت جمهوری سابق افغانستان به کمک تخنیکی (UNODC) انجام داد.

حکومت طالبان گفته است که در تلاش مبارزه جدی با کشت کوکنار است
حکومت طالبان گفته است که در تلاش مبارزه جدی با کشت کوکنار است

نتایج آخرین سروی کشت کوکنار در افغانستان در ماه نومبر سال ۲۰۲۲ توسط اداره مبارزه با مواد مخدر اعلان شد که بر بنیاد آن کشت کوکنار در افغانستان (۳۲) در صد افزایش را نشان میداد، اما حکومت طالبان نتایج این سروی را رد کرد.

یک سروی که قبلا به نشر رسیده است افزایش کشت کوکنار در افغانستان را ۳۲ در صد نشان میداد

از ابتدا تا حال، سروی کشت کوکنار در افغانستان با استفاده از ستلایت انجام شده و مقدار تریاک نیز با توجه به همین میزان کشت کوکنار تخمین میشد.

نجیبالله احمدی، رییس اسبق سروی و پالیسی معینیت مبارزه با مواد مخدر وزارت داخله میگوید، طالبان توان و ظرفیت اجرای موثر سروی کشت کوکنار و تولید تریاک را در اختیار ندارند.

" طالبان سروی عاجل مقدماتی را اجراء میکنند که قبلاً این سروی را ما بگونه مشترک با (UNODC) انجام میدادیم، این سروی بخاطری انجام میشد تا ما برای محوه مزارع کوکنار آماده شویم. سروی کشت کوکنار با سروی عاجل مقدماتی کاملاً متفاوت است، سروی کشت کوکنار را در شرایط کنونی طالبان قطع انجام داده نمیتوانند و مشکلات زیاد دارند، چون عکسهای پنج در پنج فعلاً اصلاً در سیستم معینیت مبارزه با مواد مخدر وجود ندارد. اینها باید قرارداد قبلی را با (UNODC) از سر میگرفتند تا میتوانستند حقیقت موضوع مواد مخدر را برملا میساختند."

یک منبع در سازمان ملل متحد به رادیو آزادی گفت، آنان با حکومت طالبان در سروی کشت کوکنار همکاری نمیکنند، زیرا (UNODC) میخواهد سروی کشت کوکنار و تولید تریاک را به گونه مستقل در افغانستان انجام دهد.

سازمان ملل متحد یک ماه قبل با یک پوهنتون بریتانیایی قرارداد بست و بر بنیاد آن سروی کشت کوکنار در افغانستان با استفاده از ستلایت اجراء خواهد شد.

گزارش: مرسلین ارسلا

XS
SM
MD
LG