لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
دوشنبه ۲۹ ثور ۱۴۰۴ کابل ۱۰:۳۰

افغانستان

سال تعلیمی جدید در افغانستان بدون حضور دختران صنوف بالاتر از ششم٬ آغاز شد

یکی از مکاتب دخترانه در افغانستان که در نتیجه محدودیت های وضع شده طالبان مسدود مانده است
یکی از مکاتب دخترانه در افغانستان که در نتیجه محدودیت های وضع شده طالبان مسدود مانده است

سال تعلیمی در مناطق سرد سیر افغانستان امروز درحالی آغاز شد که اکثر شاگردان چون آگهی نداشتند به مکاتب حاضر نشدند و دروازه های مکتب به روی صد ها هزار دختر بالاتر از صنف ششم نیز مسدود مانده است.

چندین نفر از مقامات ومعلمان به خبرگزاری فرانسه گفته اند که وزارت معارف کدام اعلان رسمی برای آغاز سال تعلیمی نو نکرده و صرف یک مکتوبی برای بازگشایی مکاتب صادر کرده است.

افغانستان یگانه کشور جهان است که دختران در آن ازادامه آموزش مراحل متوسط و ثانوی و تحصیلات عالی ممنوع شده اند.

طالبان گفته اند که روی یک طرحی برای آموزش دختران کار می کنند ولی چندین ماه می گذرد که از این طرح خبری نیست.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

رویداد ترافیکی در نورستان دو کشته و یک زخمی برجای گذاشت

تصویر از آرشیف
تصویر از آرشیف

مقام های محلی طالبان در نورستان می گویند که دو تن در نتیجۀ یک رویداد ترافیکی در ولسوالی کامدیش این ولایت جان باختند و یک تن دیگر زخمی شده است.

به گزارش برخی از رسانه های داخلی ، غلام الرحمان حیدری سخنگوی قوماندانی امنیۀ طالبان در نورستان گفته است که این رویداد دیروز یکشنبه (۲۸ثور) هنگامی در منطقۀ میردیش رخداد که یک موتر نوع پیکاپ به دریا افتاد.

علت رویداد هنوز مشخص نشده است.

بی احتیاطی رانندگان ، عدم رعایت قواعد ترافیکی و خرابی جاده ها از عوامل عمدۀ رویداد های ترافیکی در افغانستان دانسته می شود.

افزایش ۱۰ درصدی تعرفۀ پاکستان بر کالا های تجارتی ترانزیتی افغانستان

بیرق پاکستان بر فراز ساختمان ادارۀ عواید فدرال این کشور (تصویر از آرشیف)
بیرق پاکستان بر فراز ساختمان ادارۀ عواید فدرال این کشور (تصویر از آرشیف)

ادارۀ عواید فدرال پاکستان تعرفه بر کالاهای تجارتی ترانزیتی افغانستان را ۱۰ درصد افزایش داده است.

به گزارش رسانه های پاکستانی که روز یکشنبه (۲۸ثور) منتشر شد این اداره در یک نامۀ رسمی گفته است که تعرفه اضافی بالای ده ها قلم امتعۀ تجارتی افغانستان از جمله ماشین آلات زراعتی، جرثقیل، وسایل الکترونیکی و بایلر در کتگوری های که قبلاً از مالیه معاف بودند وضع شده است.

کالاهای ترانزیتی تاجران افغان از بندر کراچی پاکستان به افغانستان انتقال داده می شود.

مقام های پاکستانی هدف از افزایش ده درصدی تعرفه را جلوگیری از قاچاق کالاهای تجارتی به پاکستان عنوان کرده اند.

ادامۀ بحران بشری در افغانستان؛ برنامۀ جهانی غذا می گوید که در تابستان حدود سه میلیون تن به کمک‌های حیاتبخش نیاز دارند

توزیع کمک غذایی برنامۀ جهانی غذا به نیازمندان در افغانستان (تصویر از آرشیف)
توزیع کمک غذایی برنامۀ جهانی غذا به نیازمندان در افغانستان (تصویر از آرشیف)

برنامه جهانی غذا ، دبیلو ایف پی، می گوید که نزدیک به سه میلیون تن در افغانستان در تابستان امسال به کمک‌های حیاتبخش نیاز دارند.

این ادارۀ سازمان ملل متحد امروز یکشنبه( ۲۸ ثور) در پستی در شبکۀ ایکس گفت که به دلیل کمبود شدید بودجه ،دبیلو ایف پی ، می تواند که فقط با دو میلیون تن کمک کند تا از گرسنه‌گی فاجعه‌بار نجات یابند.

پیش از این ، دفتر هماهنگی امور بشردوستانۀ سازمان ملل (اوچا) گفته بود که شمار مجموعی نیازمندان به کمک های بشری در افغانستان زیر حاکمیت طالبان در سال جاری میلادی به حدود ۲۳ میلیون نفر می رسد.

سازمان ملل متحد از ساخت هزار خانه برای آسیب‌دیدگان حوادث طبیعی در جنوب افغانستان خبر داد

خانه‌های ویران شده پس از حوادث طبیعی
خانه‌های ویران شده پس از حوادث طبیعی

کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان (UNHCR) اعلام کرده است که برای خانواده‌های نیازمند در جنوب افغانستان، یک‌هزار خانه ساخته است.

عرفات جمال، رئیس این اداره در افغانستان، در یک پیام ویدیویی که روز شنبه در صفحه رسمی این نهاد در ایکس (توییتر سابق) منتشر شد، گفت این خانه‌ها برای کسانی ساخته شده که در نتیجه‌ رویدادهای طبیعی آسیب دیده‌اند.

آقای جمال تأکید کرد که این تنها آغاز کمک‌ها به آسیب‌دیدگان حوادث طبیعی است و کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان در آینده نیز خانه‌های بیشتری برای نیازمندان خواهد ساخت.

او محل دقیق ساخت این خانه‌ها را مشخص نکرده، اما در تابستان سال ۲۰۲۴، زمین‌لرزه‌ای شدید در ولسوالی‌های گیان و برمل ولایت پکتیکا جان نزدیک به یک‌هزار تن را گرفت و هزاران خانه را ویران کرد.

متقی با عراقچی دیدار کرد

دیدار دو مقام ایران و طالبان
دیدار دو مقام ایران و طالبان

وزارت خارجه حکومت طالبان اعلام کرده که مولوی امیرخان متقی، سرپرست این وزارت، روز شنبه در تهران با سید عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران دیدار کرده است.

حافظ ضیا احمد معاون سخنگوی وزارت خارجه حکومت طالبان در اعلامیه که در صفحه ایکس خود نشر کرده آمده است که در این دیدار، دو طرف در مورد روابط دوجانبه، مسائل امنیتی، وضعیت مهاجران افغان، تجارت، ترانزیت و موضوع آب گفت‌وگو کردند.

در این اعلامیه به نقل از متقی آمده بازگشت مهارجران افغان باید تدریجی و با درنظر داشت شرایط افغانستان باشد.

حکومت طالبان از قول عراقچی نیز گفته نوشته او وعده داده است تا تسهیلات بیشتری برای افغان‌ها در ایران فراهم شود.

امیرخان متقی، امروز در یک سفر رسمی عازم ایران شد

متقی و عباس عراقچی
متقی و عباس عراقچی

سرپرست وزارت امور خارجه حکومت طالبان، امیرخان متقی، امروز در یک سفر رسمی عازم ایران شد.

حافظ ضیاءاحمد، معاون سخنگوی وزارت خارجه طالبان، روزشنبه، ۲۷ ثور در بیانیه‌ای در صفحه ایکس (توییتر سابق) خود گفته است که متقی، علاوه بر شرکت در "فورم گفت‌وگوهای تهران"، با عباس عراقچی، همتای ایرانی‌اش و دیگر مقام‌های ایرانی نیز دیدار خواهد کرد.

در این بیانیه آمده است که عبداللطیف نظری، معاون وزارت اقتصاد طالبان، نیز در این هیئت حضور دارد.

حکومت طالبان در هفته گذشته تماس‌های گسترده منطقه‌ای را آغاز کرده است و چند مقام ارشد این گروه از جمله ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست‌الوزرای طالبان، هم‌اکنون برای شرکت در "شانزدهمین فورم روسیه و جهان اسلام" در شهر کازان روسیه به‌سر می‌برند.

همچنین خبرگزاری باختر، وابسته به طالبان، امروز گزارش داده که عبدالحکیم شرعی، وزیر عدلیه طالبان، برای شرکت در سیزدهمین نشست "فورم حقوقی بین‌المللی سن‌پترزبورگ" به این شهر روسیه سفر کرده است.


بیش از ۱۰۰ عضو کانگرس امریکا خواستار ۲۰ هزار ویزۀ ویژۀ مهاجرتی برای افغان‌ها شدند

 روند تخلیۀ افغان‌ها در ماه آگست ۲۰۲۱
روند تخلیۀ افغان‌ها در ماه آگست ۲۰۲۱

در حالی که انتقال افغان‌ها به ایالات متحده متوقف شده است، ۱۰۶ عضو کانگرس ایالات متحده اخیراً در یک نامۀ رسمی خواستار تخصیص ۲۰ هزار ویزۀ ویژۀ مهاجرت (SIV) به همکاران افغان امریکا شدند.

این نامه به گونۀ رسمی به کمیتۀ فرعی امنیت ملی کانگرس و وزارت امور خارجۀ امریکا ارسال شده است.

در این نامه که در صفحۀ ایکس "افغان ایوک" نشر شده، آمده است که این ویزه‌ها برای افغان‌هایی در نظر گرفته شده است که در کنار نیروهای امریکایی خدمت کرده‌اند و اکنون با تهدیدات جدی روبه‌رو هستند.

برنامۀ ویزۀ ویژۀ مهاجرت (SIV) در سال ۲۰۰۹ ایجاد شد تا یک مسیر امن را برای پناهندگی همکارهای افغان نیروهای امریکایی در امریکا فراهم کند.

این درخواست درحالی صورت می‌گیرد که روند تخلیه افغان‌ها از زمان صدور فرمان اجرایی توسط رئیس جمهور دونالد ترمپ در ماه جنوری امسال متوقف شده و هیچ جدول زمانی برای از سرگیری آن اعلام نشده است.

هیئت طالبان از امضای پنج تفاهمنامه با روسیه در حاشیۀ مجمع جهانی اقتصاد کازان خبر داد

ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست‌الوزرای حکومت طالبان و معاون صدر اعظم روسیه
ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست‌الوزرای حکومت طالبان و معاون صدر اعظم روسیه

ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست‌الوزرای طالبان و الکسی اویرچوک، معاون صدر اعظم روسیه، روز جمعه رسماً اولین مجمع تجاری افغانستان و روسیه را در حاشیۀ مجمع جهانی اقتصاد کازان افتتاح کردند.

دفتر ملا برادر در بیانیه‌ای اعلام کرد که معاون اقتصادی ریاست‌الوزرای طالبان در این دیدار گفته است که آنها آماده‌اند تا تونل دوم سالنگ را برای ارتقای تجارت و ترانزیت با روسیه و آسیای مرکزی بسازند.

او از روسیه خواست که بر اساس تخصص فنی خود، در این زمینه با افغانستان همکاری کند.

در این نشست الکسی اویرچوک، معاون صدر اعظم روسیه، گفت که کشورش از افغانستان باثبات و توسعه‌یافته حمایت می‌کند و توسعۀ افغانستان به نفع کل منطقه است.

دفتر معاون اقتصادی ریاست‌الوزرای طالبان همچنان گفته که ملا عبدالغنی برادردر حاشیۀ مجمع بین المللی کازان، پنج تفاهم‌نامه را در بخش‌های مختلف با الکسی اویرچوک، معاون صدر اعظم روسیه امضا کرد.

بر اساس اعلام دفتر ملا برادر، این تفاهم‌نامه‌ها در زمینۀ همکاری بین وزارت ترانسپورت و هوانوردی ملکی طالبان و وزارت ترانسپورت روسیه در زمینه‌های حمل و نقل و ترانزیت، توسعۀ روابط تجاری بین اتاق‌های تجارت دو کشور، کار مشترک بین برخی از شرکت‌های بزرگ خصوصی دو کشور در زمینۀ اکتشاف، استخراج و پالایش نفت و گاز و گسترش تجارت در منطقه و ایجاد یک مجتمع صنعتی و لوجستیکی امضا شده است.

روابط بین طالبان و روسیه رو به بهبود بوده است، به ویژه پس از آنکه روسیه طالبان را از فهرست گروه‌های ممنوعۀ خود حذف کرد.

لاری‌های حامل کالاهای تاجران افغان پس از نزدیک به یک ماه تاخیر وارد هند شدند

بندر واگه در مرز میان هند و پاکستان (تصویر آرشیف)
بندر واگه در مرز میان هند و پاکستان (تصویر آرشیف)

رسانه‌های هندی روز جمعه، ۲۶ ثور گزارش دادند که برای اولین بار پس از درگیری اخیر بین هند و پاکستان، لاری‌های حامل کالاهای تجاری بازرگانان افغان از پاکستان عبور کرده و وارد هند شدند.

از ۲۴ اپریل به این سو، لاری‌های حامل کالاهای تجاری تاجران افغان به مقصد هند، اجازۀ عبور از خاک پاکستان را نداشتند.

روز جمعه هشت لاری حامل ۱۵۰ تن میوۀ خشک تاجران افغان که بین لاهور و بندر واگه متوقف مانده بودند، وارد بندر عطاری هند شدند.

بی. کی. بجاج، رئیس اتاق بازرگانی خارجی هند، از این اقدام استقبال کرد و ابراز امیدواری کرد که لاری‌های بیشتری از افغانستان از طریق پاکستان به هند برسند.

پاکستان پس از حملات تلافی‌جویانۀ هند، هرگونه سفر به خاک هند را ممنوع کرد.

در ۲۲ اپریل، ۲۶ نفر در حمله‌ای به گردشگران در پهالگام کشمیر هند، کشته شدند. هند، پاکستان را به دست داشتن در این حمله متهم کرد و حملات تلافی‌جویانه‌ای را آغاز کرد.

اما پاکستان اتهام هند را رد کرد.

حکومت طالبان از امضای چندین قرارداد برای تسریع پروژۀ "کاسا یک هزار" خبر داد

نشست پروژۀ کاسا یک هزار که در دوشنبه، پایتخت تاجیکستان برگزار شد.
نشست پروژۀ کاسا یک هزار که در دوشنبه، پایتخت تاجیکستان برگزار شد.

شرکت برشنا که در کنترل طالبان می‌گوید که عبدالباری عمر، رئیس اجرایی این شرکت که به تاجیکستان سفر کرده بود، چندین توافق‌نامۀ مهم را برای تسریع اجرای پروژۀ انتقال برق کاسا یک هزار امضا کرده است.

به گفتۀ این شرکت، این توافقنامه‌ها بین نمایندگان وزارت‌های برق قزاقستان، تاجیکستان، و پاکستان و شرکت برشنا در پایان نشست " کاسا یک هزار" در دوشنبه، پایتخت تاجیکستان امضا شده اند.

شرکت برشنا روز جمعه، ۲۶ ثور در صفحه ایکس خود نوشته است که این توافقات، کارهای ساخت و ساز را تسریع و هماهنگی لازم را برای اجرای پروژۀ "کاسا یک هزار" تقویت خواهد کرد.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG