خبر ها
زنان معترض در کابل از سازمان ملل خواستند حکومت طالبان را به رسمیت نشناسد

گروهی از زنان امروز در کابل، پایتخت افغانستان در یک راهپیمایی از جامعۀ جهانی خواستند که حکومت طالبان را به رسمیت نشناسد.
ژولیا پارسی، یکی از زنان معترض به رادیو آزادی گفت که این راهپیمایی پیش از چاشت امروز صورت گرفت.
"امروز جنبش خودجوش زنان معترض افغانستان یک بار دیگر بخاطر این که سازمان ملل متحد در دوحه نشستی دارد و در این نشست هیچ زن را دعوت نکرده اند و همچنان بخاطر به رسمیت شناختن {حکومت} طالبان می خواهند نشستی را برگزار کنند، دختران معترض بار دیگر این کنفرانس را تحریم می کند و اجازه نمی دهند که {حکومت} طالبان به رسمیت شناخته شود."
معترضان شعار های مثل «ما مبارزه می کنیم و برای گرفتن حقوق خود جان می دهیم» را نیز حمل می کردند.
این در حالی است که قرار است نشست دو روزه به میزبانی انتونیو گوترش، سرمنشی سازمان ملل متحد برای بحث در مورد افغانستان در اول ماه می در قطر آغاز شود.
امینه محمد، معاون سرمنشی سازمان ملل متحد گفته بود که نشستی برای بحث در مورد به رسمیت شناختن حکومت طالبان برگزار خواهد شد، اما سپس استیفن دوجاریک سخنگوی سازمان ملل متحد گفت که این موضوع مورد بحث نیست.
آقای دوجاریک به تازگی گفته است که نماینده های طالبان برای اشتراک در نشست پیش رو در دوحه دعوت نشده اند.
تازهترین خبرهای روز را اینجا دنبال کنید
رقابت های یوروویژن ۲۰۲۵؛ خواننده ی اتریشی اول شد

در مسابقات نهایی یوروویژن ۲۰۲۵ ، «جِیجِی» خوانندۀ اتریشی با اجرای آهنگ «عشق هدررفته» موفق به کسب مقام نخست شد.
آهنگ این هنرمند اتریشی فیلیپینیتبار با ۴۳۶ امتیاز در جایگاه نخست قرار گرفت. اسرائیل با ۳۵۷ امتیاز دوم شد و استونیا با ۳۵۶ امتیاز مقام سوم را از آن خود کرد.
جیجی ۲۴ ساله پس از گرفتن جایزه گفت: «عشق قدرتمندترین نیروی دنیاست، بیایید عشق بیشتری را گسترش دهیم.»
شصتونهمین دور رقابت های موسیقی یوروویژن در شهر بازل سوئیس شب گذشته برگزار شد.
یوروویژن از بزرگترین مسابقات زندۀ موسیقی در جهان است که همه ساله در یک کشور اروپایی برگزار میشود.
رقابت های یوروویژن ۲۰۲۵ را ۶۵۰۰ نفر به صورت حضوری و ۳۶۰۰۰ نفر در ورزشگاه مجاور به صورت زنده تماشا کردند.
انتظار میرفت که حدود ۱۶۰ میلیون نفر در اروپا و دیگر نقاط جهان این رقابت تلویزیونی را دنبال کنند.
هنرمندان ۲۶ کشور در این دور یوروویژن رقابت کردند و ۱۱ کشور در مرحلۀ نیمهنهایی حذف شدند.
در برخورد کشتی نیروی بحری مکسیکو با پل بروکلین دو نفر کشته شدند

در نتیجه برخورد کشتی آموزشی نیروی بحری مکسیکو، شنبه شب با پل بروکلین دو نفر کشته و ۱۹ نفر زخمی شدند. اریک آدامز شاروال نیویارک روز یکشنبه ۲۸ ثور از این رویداد خبر داد.
در این حادثه، هر سه دکل یا قسمت عمودی کشتی شکست و میان ۲۷۷ سرنشین، وحشت ایجاد شد.
کشتی پس از قطع برق به پایه پل برخورد کرد.
به اساس گزارشها، هیچکس به آب نیفتاد و پل آسیب جدی ندید.
کشتی از سهشنبه در منهتن پهلو گرفته بود و به سمت ایسلند در حرکت بود.
این دومین برخورد مرگبار کشتی با پل در امریکا در کمتر از یک سال گذشته است.
اسرائیل اعلام کرده که یک موشک شلیکشده از یمن را رهگیری و خنثی کرده

اردوی اسرائیل امروز در بیانیهای گفت که این موشک از سوی گروه مسلح حوثیها به سمت اسرائیل پرتاب شده بود.
براساس این بیانیه، همزمان با شلیک این موشک، در چند شهر اسرائیل زنگ خطر به صدا درآمد.
در حالی که حوثیها با ایالات متحده توافق کردهاند که به یکدیگر حمله نکنند، اما همچنان به پرتاب موشک بهسوی اسرائیل دادند و این اقدام را در همبستگی با غزه خوانده اند.
اسرائیل نیز حملات تلافیجویانهای به یمن انجام داده که در جریان آن، در ششم ماه می، میدان هوایی اصلی صنعا، پایتخت یمن، آسیب دید و شماری از افراد کشته شدند.
قوه قضائیه ایران می گوید که درخواست امیر تتلو را بررسی می کند

سخنگوی قوه قضائیه ایران روز شنبه اعلام کرد که حکم اعدام امیرحسین مقصودلو (تتلو)، خوانندهٔ رپ، قطعی و آماده اجراست، اما دو درخواست از سوی وی، از جمله توبه و بازبینی قضیه او تحت بررسی است.
غلامحسین جهانگیر افزود که تتلو پیشتر به ۱۰ سال حبس نیز به اتهام «تشویق به فساد و فحشا» محکوم شده که هماکنون در حال گذراندن آن در زندان است.
او همچنین به اتهام «توهین به مقدسات» ابتدا به پنج سال زندان محکوم شده بود، اما سپس در محکمهی به اعدام محکوم شد.
سخنگوی قوه قضائیه افزود که این حکم به تأیید ستره محکمه این کشور رسیده و برای اجرا به محکمه اعلام شده است در عین حال نتیجه بررسی درخواستهای جدید تتلو بهزودی اعلام خواهد شد.
پیش از این چهره های معروف ایران خواستار عفو حکم اعدام وی شده بود.
سازمان ملل متحد از ساخت هزار خانه برای آسیبدیدگان حوادث طبیعی در جنوب افغانستان خبر داد

کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان (UNHCR) اعلام کرده است که برای خانوادههای نیازمند در جنوب افغانستان، یکهزار خانه ساخته است.
عرفات جمال، رئیس این اداره در افغانستان، در یک پیام ویدیویی که روز شنبه در صفحه رسمی این نهاد در ایکس (توییتر سابق) منتشر شد، گفت این خانهها برای کسانی ساخته شده که در نتیجه رویدادهای طبیعی آسیب دیدهاند.
آقای جمال تأکید کرد که این تنها آغاز کمکها به آسیبدیدگان حوادث طبیعی است و کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان در آینده نیز خانههای بیشتری برای نیازمندان خواهد ساخت.
او محل دقیق ساخت این خانهها را مشخص نکرده، اما در تابستان سال ۲۰۲۴، زمینلرزهای شدید در ولسوالیهای گیان و برمل ولایت پکتیکا جان نزدیک به یکهزار تن را گرفت و هزاران خانه را ویران کرد.
متقی با عراقچی دیدار کرد

وزارت خارجه حکومت طالبان اعلام کرده که مولوی امیرخان متقی، سرپرست این وزارت، روز شنبه در تهران با سید عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران دیدار کرده است.
حافظ ضیا احمد معاون سخنگوی وزارت خارجه حکومت طالبان در اعلامیه که در صفحه ایکس خود نشر کرده آمده است که در این دیدار، دو طرف در مورد روابط دوجانبه، مسائل امنیتی، وضعیت مهاجران افغان، تجارت، ترانزیت و موضوع آب گفتوگو کردند.
در این اعلامیه به نقل از متقی آمده بازگشت مهارجران افغان باید تدریجی و با درنظر داشت شرایط افغانستان باشد.
حکومت طالبان از قول عراقچی نیز گفته نوشته او وعده داده است تا تسهیلات بیشتری برای افغانها در ایران فراهم شود.
زنان روستایی هند با «نقشههای رؤیایی» برای حفاظت از زمین در برابر تغییرات اقلیمی تلاش می کنند

در روستایی در ایالت اودیشای هند، باشندگان بومی در جریان جشن سالانه برداشت محصول، برای غذای شب ماهی و مارماهی صید میکنند. اما منابع طبیعی مانند ماهی و میوههای جنگلی کاهش یافتهاند.
زنان بومی از ده روستا، با همکاری یک نهاد غیردولتی، نقشههایی بهنام «نقشههای رؤیایی» تهیه کردهاند تا کاهش منابع طبیعی را نشان دهند و برای احیای زمینهای مشترکشان از دولت محلی کمک بگیرند. آنان تخمین میزنند که برای بازسازی این منابع حدود دو میلیون دالر نیاز است.
تغییر اقلیم، بارندگیهای نامنظم و افزایش دما زندگی ایالت را به شدت تحت تأثیر قرار داده است.
با آنکه این زنان نخستینبار در سطح رسمی صدایشان را بلند کردهاند، میگویند که این اقدام به آنان اعتماد به نفس بیشتری داده است.
یکی از آنان گفت: «جنگل زندگی ماست. در آن به دنیا آمدهایم و در آن خواهیم مرد. این زمین همه چیز ماست.»
امیرخان متقی، امروز در یک سفر رسمی عازم ایران شد

سرپرست وزارت امور خارجه حکومت طالبان، امیرخان متقی، امروز در یک سفر رسمی عازم ایران شد.
حافظ ضیاءاحمد، معاون سخنگوی وزارت خارجه طالبان، روزشنبه، ۲۷ ثور در بیانیهای در صفحه ایکس (توییتر سابق) خود گفته است که متقی، علاوه بر شرکت در "فورم گفتوگوهای تهران"، با عباس عراقچی، همتای ایرانیاش و دیگر مقامهای ایرانی نیز دیدار خواهد کرد.
در این بیانیه آمده است که عبداللطیف نظری، معاون وزارت اقتصاد طالبان، نیز در این هیئت حضور دارد.
حکومت طالبان در هفته گذشته تماسهای گسترده منطقهای را آغاز کرده است و چند مقام ارشد این گروه از جمله ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاستالوزرای طالبان، هماکنون برای شرکت در "شانزدهمین فورم روسیه و جهان اسلام" در شهر کازان روسیه بهسر میبرند.
همچنین خبرگزاری باختر، وابسته به طالبان، امروز گزارش داده که عبدالحکیم شرعی، وزیر عدلیه طالبان، برای شرکت در سیزدهمین نشست "فورم حقوقی بینالمللی سنپترزبورگ" به این شهر روسیه سفر کرده است.
۵۸ فلسطینی درنتیجه حملات نیروی هوایی اسرائیل در نواز غزه کشته شدند

رویترز از قول منابع محلی در غزه گزارش داده است که۵۸ فلسطینی درنتیجه حملات نیروی هوایی اسرائیل در نواز غزه کشته شدند. این حملات در حالی انجام شده که اسرائیل به نظر میرسد در آستانه آغاز یک عملیات گسترده زمینی در این منطقه قرار دارد.
به گزارش رویترز از روز پنجشنبه تاکنون، بیش از ۳۰۰ نفر در حملات هوایی اسرائیل کشته شدهاند؛ یکی از مرگبارترین دورههای بمباران از زمان شکست آتشبس در ماه مارچ این در حالی است که سفر دونالد ترمپ، رئیسجمهور امریکا، به شرق میانه روز جمعه بدون هیچگونه پیشرفت مشخصی در مسیر برقراری آتشبس به پایان رسید.
اردوی اسرائیل روز شنبه اعلام کرد که در حال اجرای حملات گسترده و آمادهسازی نیروها برای گسترش عملیات در نوار غزه با هدف بهدست آوردن «کنترل عملیاتی» بر بخشهایی از این منطقه است.
کارشناسان سازمان ملل هشدار دادهاند که پس از گذشت ۷۶ روز از قطع کمکهای بشردوستانه به غزه توسط اسرائیل، خطر قحطی جدی این منطقه را تهدید میکند.
ترمپ روز جمعه به بحران گرسنگی شدید در غزه و ضرورت ازسرگیری ارسال کمکها تاکید کرد.
پولیس بریتانیا سه ایرانی را به همکاری با استخبارات ایران متهم شدند

پولیس بریتانیا اعلام کرد که سه شهروند ایرانی را در پی یکی از بزرگترین تحقیقات ضدتروریزم سالهای اخیر، بر پایه «قانون امنیت ملی» به اتهام همکاری با دستگاه استخباراتی یک دولت خارجی، متهم کرده است.
بر اساس بیانیه پولیس ضدتروریزم بریتانیا که روز شنبه ۲۷ ثور منتشر شد، مصطفی سپهوند، فرهاد جوادیمنش و شاپور قلعهعلی خانی نوری، متهماند که در فاصله ۱۴ آگست ۲۰۲۴ تا ۱۶ فبروری ۲۰۲۵ در فعالیتهایی مشارکت داشتهاند که احتمالاً به یک سرویس استخباراتی خارجی کمک میکرده است. پولیس مشخص کرده که دولت مورد اشاره، ایران است.
این اتهامات در ادامهٔ بازداشت هشت نفر، از جمله هفت ایرانی، در دو عملیات جداگانه در اوایل ماه مه مطرح شدهاند؛ عملیاتی که به گفته وزیر داخله بریتانیا، از بزرگترین تحقیقات ضدجاسوسی در سالهای اخیر محسوب میشوند.
برخی رسانههای بریتانیایی از احتمال ارتباط این بازداشتها با توطئهای علیه سفارت اسرائیل در لندن خبر دادهاند، اما مقامهای رسمی این گزارشها را تأیید یا رد نکردهاند.
عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران، هرگونه دخالت کشورش را رد کرده و خواستار دسترسی کنسولی به بازداشتشدگان شده است.