افغانستان
اتحادیۀ اروپا: افغانستان از لحاظ بحران بشری و آفات طبیعی با بیشترین خطر روبهرو است
اتحادیۀ اروپا میگوید که افغانستان چهارمین کشور در جهان است که از لحاظ بحران بشری و آفات طبیعی با بیشترین خطر روبهرو است.
نمایندگی این اتحادیه در افغانستان در توییتر امروز نوشت که خطرات طبیعی بیشتر مانند خشکسالی و سیل میتواند وضعیت مردم افغانستان را بدتر کند.
کارشناسان امور آب و برخی از نهادهای تحقیقاتی گفته اند که افغانستان شدیدترین خشکسالی را تجربه میکند.
ادارۀ ملی تنظیم امور آب افغانستان در سال ۲۰۲۱ از پایین رفتن ۱۲ متری آبهای زیرزمینی در شهر کابل خبر داده بود.
خشکسالی بر سکتور زراعت افغانستان ضربۀ شدید وارد کرده است.
به گفتۀ سازمانهای مدد رسان، خشکسالی و بحران اقتصادی باعث افزایش میزان فقر در افغانستان شده و در حال حاضر بیش از ۲۸ میلیون تن در این کشور به کمک های بشری نیاز دارند.
تازهترین خبرهای روز را اینجا دنبال کنید
بارانهای شدید و سیلاب در نرنگ کنر یک کشته و چند زخمی بر جای گذاشت
بارانهای شدید و سرازیر شدن سیلاب در ولسوالی نرنگ ولایت کنر روز شنبه (۱۴ میزان) در کنار خسارات مالی، یک کشته و چند زخمی نیز بر جای گذاشته است.
حیاتالله، یک باشندهٔ قریۀ لمتک این ولسوالی به رادیو آزادی گفت که دهها خانه در این روستا تخریب شدهاند.
"سیلاب آمد و خانۀ ما را نیز تخریب کرده و همچنان به همسایههای ما زیاد آسیب رسیده و ۵۰ خانه تخریب شده. در این قریه یک نفر جان باخته است و ۹ تن زخمی شدهاند."
او افزود که سیلابزدگان در وضعیت بدی به سر میبرند.
این باشندهٔ ولسوالی نرنگ از مسئولان خواست که کمکهای عاجل را به متضررین سیلاب فراهم کنند.
یاسین درمان، یک باشندهٔ دیگر این ولسوالی گفت که سیلاب به چندین روستا آسیب وارد کرده است.
"باران به حدی شدید بود که سیلابهای زیادی سرازیر شد و خسارات مالی و تلفات جانی به مردم وارد شده. یک تن جان باخته است و ۸ تن زخمی شدهاند. تا ۶۰ رأس مواشی تلف شده است، ۷۵ خانه کاملاً تخریب شده، ۴۰۰ جریب زمین نیز تخریب شده است."
قاری ثابتالله صدیقی، رئیس ادارۀ آمادگی مبارزه با حوادث طبیعی طالبان در کنر، تایید کرد که در نتیجۀ بارانهای شدید و جاری شدن سیلاب در ولسوالی نرنگ یک تن جان باخته است و خسارات مالی نیز به مردم وارد شده است.
او شام دیروز به رادیو آزادی گفت:
"تقریباً چهارصد جریب زمین زراعتی تخریب شده، ۸۵ خانه تخریب شده است، یک نفر جان باخته است و شش تن دیگر زخمی شدهاند. سروی انجام میشود و خانههایی که زیاد تخریب شده است انشاءالله از سوی ادارۀ ما با متضررین کمک صورت میگیرد."
پیشبینی ادارۀ هواشناسی وزارت ترانسپورت و هوانوردی طالبان نشان میدهد که امروز یکشنبه (۱۵ میزان) در ۲۶ ولایت افغانستان احتمال بارانهای شدید و سیلاب وجود دارد.
این اداره در خبرنامهای روز شنبه گفت که ولایتهای بدخشان، نورستان، کنر، لغمان، ننگرهار، لوگر، پکتیا، خوست، کابل، کاپیسا، پنجشیر، بغلان، پروان، سمنگان، میدان وردک، غزنی، بامیان، دایکندی، غور، بلخ، سرپل، فاریاب، بادغیس، هرات، فراه و هلمند امروز گواه باران شدید، رعد و برق، بادهای نسبتاً شدید و سیلابهای آنی خواهند بود.
مقدار بارندگی در مناطق مختلف بین ۱۵ تا ۴۵ میلیمتر پیشبینی شده است.
دو رویداد ترافیکی در فاریاب منجر به مرگ سه تن و جراحت ۲۷ نفر دیگر گردید
یک مقام محلی طالبان در فاریاب می گوید که در دو رویداد ترافیکی در این ولایت سه تن جان باختند و ۲۷ تن دیگر زخمی شدند.
شمس الدین محمدی رئیس اطلاعات و فرهنگ طالبان در فاریاب به رسانه هایی داخلی روز شنبه (۱۴میزان) گفت که دو نفر پس از آن در منطقۀ خان قروغ ولسوالی قیصار جان باختند که یک موتر نوع فلانکوچ از مسیرش منحرف شد.
به گفتۀ او در این رویداد ۲۰ تن نیز زخمی شدند.
آقای محمدی افزوده که در یک رویداد دیگر بر اثر چپه شدن یک موتر فلانکوچ در نزدیک مرکز ولسوالی المار یک کودک جان باخت و هفت تن دیگر زخمی شدند.
علت این دو حادثه ترافیکی هنوز مشخص نشده است.
خرابی جاده ها ، عدم رعایت قواعد ترافیکی و بی احتیاطی رانندگان از عوامل عمدۀ رویداد های ترافیکی در افغانستان خوانده می شود.
یک شرکت هندی برای سرمایه گذاری در استخراج برخی از معادن افغانستان ابراز علاقمندی کرده است
وزارت معادن و پترولیم حکومت طالبان می گوید که با یک شرکت هندی استخراج معادن، در مورد سرمایه گذاری در معادن افغانستان، گفتگو کرده است.
این وزارت روز شنبه(۵ اکتوبر) در شبکه اجتماعی اکس(تویتر سابق) نوشته که سرینواش اکاپیدی، رئیس این شرکت هندی ابراز علاقمندی کرده، تا در بخش استخراج فلزات، سنگ های قیمتی، نفت و گاز در افغانستان سرمایه گذاری کند.
هدایت الله بدری، سرپرست وزارت معادن و پترولیم طالبان گفته که زمینۀ سرمایه گذاری را برای این شرکت هندی در افغانستان فراهم می کند.
وزارت معادن و پترولیم حکومت طالبان در حالی از فراهم آوری زمینه استخراج معاون برای این شرکت هندی سخن می گوید که انتقادات جدی در زمینۀ شفافیت عقد قرار داد ها و شیوۀ استخراج معادن افغانستان وجود دارد.
تنش در شرق میانه منجر به افزایش پرواز طیاره های شرکتهای هوایی از فضای افغانستان شده است
به دلیل ترس از حمله احتمالی اسرائیل بر ایران، پروازهای طیارات شرکت های هوانوردی بین المللی بر فراز افغانستان، افزایش یافته است.
براساس گزارش روزنامه ایندیپندنت، روز پنجشنبه گذشته، یکصد و یک پرواز جدید از حریم هوایی افغانستان عبور کرد که این تعداد، بلندترین رقم پروازها در سه سال اخیر، پس از تصرف کابل به دست طالبان بوده است.
در ماه سپتمبر، روزانه تا نوازده پرواز طیارات شرکت های هوانوردی بین المللی، از حریم هوایی افغانستان عبور کرده است.
زمانیکه طیارات در حریم هوایی یک کشور پرواز می کند، هفتصد دالر به آن کشور پرداخته می شود.
ریچارد بنیت از فیصله محکمهٔ اتحادیه اروپا در مورد پذیرش پناهندهگی زنان افغانستان، استقبال کرد
ریچارد بنیت، گزارشگر ویژه ملل متحد در امور حقوق بشر افغانستان فیصلۀ محکمۀ عدالت اروپا در پیوند به پرونده های پناهندگی زنان از افغانستان را مهم خوانده است.
این محکمه به روز جمعه فیصله کرد که ملیت و جنسیت، کافی است تا یک کشور اتحادیۀ اروپا برای زنان از افغانستان پناهندگی دهد، جایی که طالبان حقوق زنان و دختران را شدیداً نقض کرده اند.
آقای بنیت امروز در شبکۀ ایکس یا تویتر سابق نوشت که این قضاوت مهم محکمۀ عدالت اروپا اذعان می کند که زنان افغان به عنوان یک گروه مورد آزار و اذیت قرار می گیرند.
او افزوده است که احتمالاً این فیصله همچنان از روش های پناهندگی و محافظت از افغان ها بر اساس جنسیت و از یافته های مشابه توسط محاکم دیگر حمایت خواهد کرد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، مقامات در اتریش درخواست پناهندگی دو زن افغان را پس از آن رد کردند، که یکی در سال ۲۰۱۵ و دیگرش در سال ۲۰۲۰ درخواست پناهندگی دادند.
در ادامه آمده است که این زنان رد پرونده های شان را در حضور محکمۀ اداری عالی اتریش به چالش کشیدند و این محکمه خواستار فیصلۀ محکمۀ عدالت اروپا در این مورد شد.
در حکم این محکمه آمده است : « ضرور نیست تثبیت شود، خطر آن وجود دارد که متقاضی در صورت بازگشت به کشور اصلی خود واقعاً و به طور خاص مورد آزار و اذیت قرار خواهد گرفت. بر اساس فیصلۀ محکمه، تنها مد نظر گرفتن ملیت و جنسیت متقاضی بسنده است.
پس از حاکمیت دوبارۀ طالبان بر افغانستان در پانزدهم آگست سال ۲۰۲۱، طالبان میلیون ها زن و دختر را از کسب آموزش، تحصیل و کار منع کرده اند.
سفارت ایالات متحده برای افغانستان از زحمتکشی و تلاش آموزگاران افغان در راستای معارف تمجید کرد
سفارت ایالات متحدۀ امریکا برای افغانستان از آموزگارانی که با وجود چالشها در افغانستان برای الهام بخشیدن و ارتقای سطح دانش دختران و پسران افغان تلاش کرده اند، قدردانی کرده است.
این سفارت امروز شنبه به مناسبت پنجم اکتوبر، روز جهانی آموزگار در صفحۀ ایکس خود (تویتر سابق) نوشته است، تعهد این آموزگاران برای دسترسی به آموزش برای همه افغانها الهام بخش است و راه را برای جوانان افغان بیشماری روشن میکند.
از این روز درحالی بزرگداشت میشود که طالبان دروازۀ پوهنتونها و مکتبهای بالاتر از صنف ششم را به روی دختران بستند و بزرگداشت از روز آموزگار را هم منع کرده اند.
جبههٔ مقاومت ملی ادعا کرد که رئیس لوجستیک وزارت داخله طالبان را در تخار کشته است
جبههای موسوم به مقاومت ملی، مخالف مسلح طالبان مدعی شده که در دو حملۀ جداگانه در پنجشیر و تخار رئیس لوجستیک وزارت داخلۀ طالبان و ۱۴ طالب دیگر را کشته است.
این جبهه امروز شنبه در صفحۀ ایکس ( تویتر سابق) خود ادعا کرده که افرادش پیش از چاشت روز شنبه موتر حامل ملا نورمحمد، رئیس لوجستیک وزارت داخلۀ حکومت طالبان را در تخار هدف قرار داده که در نیتجۀ ملا نورمحمد و یک همراهش کشته و یک طالب دیگر زخمی شده است.
جبهۀ مقاومت همچنان مدعی شده که شام روز جمعه در حملۀ دیگر بر یک قرارگاه نظامی طالبان در ولسوالی درۀ پنجشیر، ۱۳ طالب کشته و ۲ طالب دیگر زخمی شدند.
مقامهای طالبان تا به حال در بارۀ این ادعاها چیزی نگفته اند، اما پیش از این ادعاهای مشابه را رد کرده اند.
گزارشها: شش طالب مسلح در پنجشیر زخمی شدند
مسولین طالبان در ولایت پنجشیر تأیید میکنند که در نتیجه یک انفجار در این ولایت شش تن از نیرو های این گروه زحمی شدند.
عابد الله عقاب سخنگوی قوماندانی امنیه طالبان در ولایت پنجشیر به برخی از رسانه های محلی گفته است ، اوایل شب گذشته در قریهی عبدالله خیل از مربوطات ولسوالی درهی این ولایت دریک قرارگاه نظامی نیروهای آنان به اثر آتش گرفتن بالون گاز، انفجار رخ داده است.ک
از سوی دیگر جبهۀ ضد طالبان موسوم به مقاومت ملی در یک اعلامیۀ خبری در صفحهی « X » ( تویتر سابق) خود گفته است نیرو های این جبهه طالبان را در قریهی عبدالله خیل ولسوالی درۀ ولایت پنجشیر هدف قرار دادند که در این حمله ۱۳ تن از نظامیان طالبان کشته و دو تن دیگر آنان زخمی شده اند.
این ادعا رسماً از سوی طالبان تأیید نشده ، اما صیف الدین لتون سخنگوی والی طالبان در ولایت پنجشیر با نشر خبرنامهی گفته است ، در جریان تبدیلی گروه های نظامی شان در محل به منظور چک کردن سلاح های شان ، تیر اندازی کرده اند .
شماری از باشتده گان محل از شاهدان عینی در صحبت بارادیو آزادی میگویند صدای انفجار و تیر اندازی را شنیده اند که پس از آن اجساد و زخمی های نظامیان طالبان از محل رویداد انتقال داده شدند .
این درحالیست که به اساس معلومات برخی از منابع ، در حال حاضر حدود ۲۵ هزار نیروی نظامی طالبان در ولایت پنجشیر مستقر استند و تمام روستاهای این ولایت را با روش سختگیرانه کنترول میکنند .
حدود یک سال پیش نیز در منطقهی درهٔ عبدالله خیل پنجشیر، میان مردم مسلح محل و نیروهای طالبان در گیری های خونین رخ داد که هر دو طرف تلفات سنگین دادند .
دو افغان و شش تن دیگر در زندان قزل حصار شهر کرج ایران اعدام شدند
سازمان حقوق بشری ایران میگوید که دست کم ۸ زندانی از جمله دو افغان در زندان قزل حصار کرج اعدام شدند.
این سازمان غیردولتی که در ناروی مستقر است، روز جمعه با نشر گزارشی گفته که این افراد چهارشنبۀ گذشته به اتهام محاربه و قتل عمدی اعدام شده اند.
سازمان حقوق بشری ایران اخیراً به رادیو آزادی گفته بود که در ۹ ماه نخست سال روان میلادی دست کم ۳۳ افغان در ایران اعدام شده اند که نسبت به زمان مشابه در چند سال اخیر چند برابر افزایش را نشان میدهد.
ضمیر کابلوف: دعوت از طالبان در «نشست بریکس» وابسته به تصمیم اعضای این سازمان است
ضمیر کابلوف، نمایندۀ ویژۀ رئیس جمهور روسیه برای افغانستان گفته که دعوت نمایندۀ طالبان به نشست آیندۀ بریکس به فیصلۀ اعضای این سازمان اقتصادی بستگی دارد.
بر اساس گزارش خبرگزاری تاس روسیه که به روز جمعه نشر شده، کابلوف گفته که روسیه در این بخش بدون رضایت شریکانش نمیتواند که کشورهای دیگر را به این گونه نشستها دعوت کند.
نشست آیندۀ بریکس از ۲۲ تا ۲۴ اکتوبر در شهر کازان روسیه برگزار خواهد شد.
حکومت طالبان پیش از این درخواست کرده بود که نمایندگانش به این نشست دعوت شوند.
پیش از اظهارات کابلوف، اندری رودینکو، معین وزارت خارجۀ روسیه به روز پنجشنبه گفته بود که تا هنوز درخواست طالبان تأیید نشده است.
در نخست تنها برازیل، روسیه، هند، چین و افریقای جنوبی اعضای سازمان بریکس بودند، اما در سال روان میلادی مصر، عربستان سعودی، امارات متحدۀ عربی، ایران و ایتوپیا هم عضویت این سازمان را بدست آوردند.