لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۹ قوس ۱۴۰۲ کابل ۰۴:۲۲

افغانستان

حکومت طالبان: فعالیت تمام نهادهای سویدن در افغانستان متوقف شود

بیرق گروه طالبان
بیرق گروه طالبان

حکومت طالبان صبح روز سه‌شنبه دستور توقف فعالیت نهادهای مرتبط با سویدن در افغانستان را صادر کرد.

ذبیح الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان در صفحۀ توییتر خود بیانیه‌ای نشر کرد و در آن نوشت که این تصمیم را به دلیل توهین به قرآن کریم در سویدن گرفته اند.

حدود دو هفته پیش در شهر استکهلم سویدن، یک عراقی ۳۷ ساله به نام سیلوان مومیکا که اکنون در سویدن زندگی می‌کند، به قرآن کریم توهین کرد و سپس برخی از صفحات آنرا سوزاند.

در بیانیۀ حکومت طالبان آمده است:
"تا زمانی که از مسلمانان برای این اقدام شوم طلب عفو نشود، امارت اسلامی دستور توقف کلیه فعالیت‌های کشور سویدن در افغانستان را صادر می‌کند."

در این بیانیه تمامی اداره‌های حکومت طالبان موظف به اقدام فوری برای اجرای این دستور دانسته شده اند.

حکومت سویدن هنوز به گونۀ رسمی به این تصمیم حکومت طالبان واکنشی نشان نداده است.

شماری از موسسات سویدنی در زمینه‌های بشردوستانه به ویژه صحی و آموزشی در افغانستان به افغان‌ها کمک می‌کنند.

مهمترین آنها کمیته سویدن برای افغانستان است. سازمانی که نزدیک به ۵۳ سال است که در افغانستان فعالیت می‌کند.

بر اساس اطلاعات منتشر شده در وب سایت کمیتۀ سویدن در افغانستان، حدود ۸۷ هزار دانش‌آموز به مکاتب کمیتۀ سویدن در افغانستان می‌روند.

سالانه بیش از دو میلیون افغان در کلینیک‌ها و شفاخانه‌های این کمیته معالجه می‌شوند. در کنار آن این کمیته به افراد دارای معلولیت در افغانستان کمک می‌کند تا به خدمات صحی دسترسی داشته باشند.

همچنین در وب سایت کمیتۀ سویدن برای افغانستان نوشته شده است، آنها در ۱۴ ولایت افغانستان فعالیت می‌کنند و تقریباً ۶۰۰۰ کارمند دارند.

در حالیکه افغان‌ها در شرایط بسیار سخت اقتصادی و بشری به سر می‌برند، حکومت طالبان از فعالیت نهادهای سویدنی جلوگیری می‌کند.

ارقام رسمی سازمان ملل متحد نشان می‌دهد که ۲۸.۸ میلیون افغان به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند و بیش از نیمی از آنها در یک قدمی قحطی قرار دارند.

حکومت طالبان همچنین فعالیت زنان در سازمان‌های غیر دولتی را ممنوع کرده است.

این تصمیم طالبان همچنین فعالیت برخی نهادها و سازمان‌هایی را که کمک‌های بشردوستانه به افغان‌ها ارائه می‌کردند، متوقف کرده و یا به تعویق انداخته است.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

اعضای خانواده محمد رحیم زندانی افغان در زندان گوانتانامو خواستار رهایی او شدند

زندان گوانتانامو
زندان گوانتانامو

اعضای خانواده آخرین زندانی افغان در زندان گوانتانامو امریکا از حکومت ایالات متحده خواستند که این عضو خانواده‌شان را آزاد کند.

به گزارش خبرگزاری فرانس پرس، اعضای خانواده محمد رحیم در کنفرانسی که روز چهارشنبه در کابل برگزار شد، این را تقاضا کردند.

صفوره بی‌بی مادر رحیم که چشمانش پر از اشک بود، از مقامات و رهبران امریکایی خواست تا پسرش را آزاد کنند.

خانواده رحیم گفت که او در سال ۲۰۰۷ در پاکستان دستگیر شد.

رحیم یکی از صدها مظنون تندرو است که در جریان جنگ علیه تروریزم توسط ایالات متحده امریکا دستگیر و به زندان گوانتانامو منتقل شده است.

بر اساس گزارش فرانس پرس، مقامات امریکایی متهم شده اند که اکثر زندانیان این محبس بدون اتهام و بدون دسترسی به وکیل، تحت شکنجه و بدرفتاری بوده اند.

در چند سال اخیر بسیاری از زندانیان از جمله برخی از رهبران طالبان از این زندان، آزاد شده اند.

ستانکزی: دو قنسولگری افغانستان در هند با ما در تماس است

شیر محمد عباس ستانکزی معین سیاسی وزارت خارجه حکومت طالبان
شیر محمد عباس ستانکزی معین سیاسی وزارت خارجه حکومت طالبان

شماری از رسانه‌های هندی گزارش داده اند که حکومت طالبان کنترل برخی از نمایندگی های سیاسی افغانستان در هند را به دست گرفته است.

هندوستان تایمز به نقل از شیر محمد عباس ستانکزی معین سیاسی وزارت خارجه حکومت طالبان دیروز چهارشنبه گفته که قنسولگری‌های افغانستان در حیدرآباد و ممبی با آنان در ارتباط اند.

به گفته هندوستان تایمز، ستانکزی در مصاحبه با تلویزیون ملی افغانستان همچنان گفته که در روزهای آینده سفارت افغانستان در دهلی نو هم دوباره فعالیتش را از سر می‌گیرد.

نزدیک به یک هفته پیش فرید ماموندزی سفیر حکومت پیشین جمهوری مخلوع افغانستان در هندوستان در صفحه ایکس (توییتر سابق) خبر بسته شدن سفارت افغانستان در دهلی نو را منتشر کرد.

مقام‌های هندی تاکنون در این مورد چیزی نگفته اند.

۴۱۸ دانشجوی پوهنتون علوم طبی کابل سند فراغت به دست آوردند

توزیع سند فراغت به یکی از دانشجویان پوهنتون طبی کابل از سوی ندا محمد ندیم سرپرست وزارت تحصیلات عالی حکومت طالبان
توزیع سند فراغت به یکی از دانشجویان پوهنتون طبی کابل از سوی ندا محمد ندیم سرپرست وزارت تحصیلات عالی حکومت طالبان

۴۱۸ دانشجوی پوهنتون علوم طبی کابل سند فراغت و ۴۰ تن از داکتران اسناد تخصص شانرا به دست آوردند.

حافظ ضیاالله هاشمی سخنگوی وزارت تحصیلات عالی حکومت طالبان در حساب ایکس (توییتر سابق) خود نوشته که دیروز چهارشنبه محفل فراغت این دانشجویان برگزار شده بود.

همۀ این دانشجویان فارغ شده مردان اند و هیچ زنی در جمع آنان نیست.

این در حالی است که داکتر قلندر عباد سرپرست وزارت صحت عامه حکومت طالبان روز جمعه گذشته در جریان سفرش به ولایت ارزگان گفته بود که آنان با کمبود داکتران زن مواجه اند و روی راه حل در این بخش کار می‌کنند.

طالبان در ماه دسمبر ۲۰۲۲ پوهنتون ها را به روی دختران بستند.

معاون اقتصادی حکومت طالبان هشت چاه جدید نفت را در ولایت سرپل افتتاح کرد

 ملا عبدالغنی برادر معاون اقتصادی ریاست الوزرای حکومت طالبان
ملا عبدالغنی برادر معاون اقتصادی ریاست الوزرای حکومت طالبان

ریاست الوزای طالبان می گوید که ملا عبدالغنی برادر معاون اقتصادی این ریاست به روز سه شنبه(۲۸ نوامبر) استخراج هشت چاه جدید استخراج نفت را در حوزۀ نفتی دریای آمو افتتاح کرد.

معاونیت اقتصادی ریاست الوزاری طالبان با منتشر ساختن ویدیوی این مراسم که در ولایت سرپل دایر شده بود، در شبکۀ اجتماعی ایکس(تویتر سابق) از قول ملا برادر گفته، که با تطبیق این پروژه یک شفاخانه بزرگ، سرک معیاری و یک بند آب نیز ساخته خواهد شد.

حکومت طالبان در حالی از افتتاح چاه های جدید نفت خبر می دهد که براساس گزارش ها، در مورد عقد قراردادها شفافیت لازم وجود ندارد و گفته می شود که معادن افغانستان نیز به شیوۀ غیرمسلکی استخراج می شوند.

یونیسف محلات امن را برای اطفال مهاجر که از پاکستان اخراج شده اند٬ ایجاد کرده است

کودکانی که از پاکستان به افغانستان اخراج شده اند
کودکانی که از پاکستان به افغانستان اخراج شده اند

صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد(یونیسف) می گوید که محلات امن را برای کودکانی که به دور از خانواده های شان از پاکستان اخراج شده اند، در منطقۀ سرحدی تورخم، ایجاد کرده است.

یونیسف روزسه شنبه(۲۸ نوامبر) در شبکۀ اجتماعی ایکس(تویتر سابق) گفت که این فضا های امن، بیست و چهارساعت فعالیت داشته، حمایت روانی - اجتماعی و فعالیت های تفریحی را برای کودکان اخراج شده از پاکستان، تا زمانی که دوباره با خانواده هایشان بپیوندند، ارائه می کند.

یونیسف در مورد شمار این کودکان و تعداد محلات امن ایجاد شده، چیزی نگفته است.

با آغاز اخراج پناهجویان افغان فاقد اسناد از پاکستان در اول نوامبر، براساس گزارش ها تعدادی از کودکان افغان نیز از خانواده های شان جداساخته شده و بدون سرپرست به افغانستان اخراج شده اند.

حکومت طالبان: ۳۶۲ خانواده مهاجر افغان روز دوشنبه به افغانستان برگشتند

لاری حامل اموال مهاجران افغان که از پاکستان اخراج شده اند - عکس از آرشیف
لاری حامل اموال مهاجران افغان که از پاکستان اخراج شده اند - عکس از آرشیف

حکومت طالبان می‌گوید که دیروز دوشنبه (۲۷ نوامبر) ۳۶۲ خانواده مهاجر افغان با تعدادی مجموع نزدیک به دو هزار نفر به افغانستان برگشته اند.

در خبرنامه‌ای که حکومت طالبان امروز سه‌شنبه به رسانه‌ها ارسال کرده گفته که این افغان‌ها از طریق گذرگاه های تورخم، سپین بولدک و دند پتان به کشور برگشته داده شده اند.

در خبرنامه آمده است که این پناهجویان توسط کمیته‌های مسئول ثبت نام و بایومتریک شده و بیشتر آنها به ولایات‌شان منتقل گردیده اند.

در اول نوامبر، پاکستان روند اخراج بیش از یک میلیون و هفتصد هزار افغان را که اسلام آباد آنها را پناهجویان غیرقانونی می‌نامند، از آن کشور آغاز کرد.

اگرچه نهادهای حامی حقوق بشر از پاکستان خواسته اند تا اخراج پناهجویان را متوقف کند، اما مقامات پاکستانی گفته اند که اخراج پناهجویان افغان بدون مدرک را تا یک ماه آینده تکمیل خواهند کرد.

سازمان ملل کارشناسان را به هدف جستجوی راه های بدیل کوکنار٬ به کابل دعوت میکند

یکی از دهقانان در ولایت ارزگان که به عوض کشت کوکنار بر زمین های خود ترکاری کاشته است
یکی از دهقانان در ولایت ارزگان که به عوض کشت کوکنار بر زمین های خود ترکاری کاشته است

ادارهٔ مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد می‌گوید که برای کشت بدیل در افغانستان به بحث‌های بیشتر نیاز است.

‌این اداره به تازه گی در صفحهٔ ایکس‌ یا تویتر سابق خبر داده است که گروهی از کارشناسان را برای بحث در مورد کشت بدیل به جای کوکنار برای دهقانان در کابل٬ دعوت کرده تا برای دهقانانی که وابسته به کشت کوکنار هستند راه حلی پیدا کنند.

این نهاد ملل متحد از نتایج این بحث‌ها یادآوری نکرده است.

بیش از دوسال از بازگشت طالبان به قدرت در افغانستان می گذرد. به اساس گزارش ها در کشت کوکنار کاهش قابل توجهی به میان آمده است. اما کشاورزان و کارشناسان می‌گویند که اگر راه های برای بدیل کشت کوکنار جستجو نشود، ممکن است که مردم دوباره به کشت کوکنار روی بیاورند.

ادعای جبهه آزادی: شش طالب در حملات جداگانه در کابل کشته شده اند

طالبان در کابل
طالبان در کابل

یک گروه ضد طالبان به نام جبهه آزادی افغانستان، ادعا می‌کند که افراد مسلح این جبهه در دو حملهٔ جداگانه دوشنبه شب در کابل شش طالب را کشتند و سه تن دیگر را زخمی‌ کردند.

این جبهه در شبکهٔ ایکس‌ تویتر سابق در دو اعلامیه‌ای جداگانه گفته است که حملهٔ نخست بر یک پوستهٔ امنیتی طالبان در ناحیهٔ نهم در مسیر میدان هوایی کابل صورت گرفت که در نتیجهٔ آن یک طالب کشته و دو تن دیگر زخمی شده‌اند.

در اعلامیه‌ دوم ادعا شده که در حملهٔ دیگر به یک پوستهٔ تلاشی در منطقه سلیم کاروان ناحیه چهارم شهر کابل یک طالب کشته و یک تن دیگر شان زخم برداشته است.

منابع مستقل این ادعا را تایید نکرده اند و طالبان هم تا اکنون در این مورد چیزی نگفته‌اند.

قرغیزستان در نظر دارد به زلزله زده های هرات کمک های بشری ارسال کند

تعدادی از باشنده گان یک منطقه زلزله زده در ولایت هرات
تعدادی از باشنده گان یک منطقه زلزله زده در ولایت هرات

قرغیزستان می‌گوید که به زودی کمک‌های بشری از سوی این کشور به زلزله‌زدگان هرات در افغانستان فرستاده خواهد شد.

خبرگزاری ای کی پرس، به نقل از منابع وزارت حالات اضطراری قرغیزستان خبر داده است که این کمک‌ها به دستور سدیر جپاروف، رئیس جمهور این کشور فرستاده می‌شود که شامل آرد، شکر، روغن نباتی، رخت‌خواب، کمپل و دیگر اشیای مورد نیاز است.

ولایت هرات به تاریخ هفتم اکتوبر سال روان شاهد زلزلهٔ به شدت ۳.۶ درجهٔ ریشتر بود که نزدیک به یک و نیم هزار نفر در آن جان باختند و صدها خانه ویران شد. بعد از آن هم چند زلزله دیگر در هرات رخ داد.

در حالی که چند هفتهٔ دیگر به آغاز زمستان باقی مانده است، بیم آن می رود افرادی که در نتیجهٔ زلزله سرپناه شان را از دست داده اند با بحران بشری مواجه شوند.

اردوی پاکستان: در حمله انتحاری روز گذشته در منطقهٔ بنو٬ یک افغان دست داشت

نیروهای امنیتی پاکستان در یک ساحه نا امن خیبر پشتونخواه
نیروهای امنیتی پاکستان در یک ساحه نا امن خیبر پشتونخواه

اردوی پاکستان ادعا کرده که در حمله انتحاری دیروز یکشنبه بر کاروان نظامیان این کشور در منطقه بنو٬ نزدیک مرز افغانستان، یک شهروند افغان دست داشته است.

در نتیجه این حمله دو نفر کشته و ۷ تن به شمول اعضای اردو زخمی شده اند.

خبرگزاری رویترز گزارش داده٬ اردو امروز دوشنبه گفت که بمبگذار انتحاری سوار بر موترسایکل مواد منفجرهٔ بسته شده به بدنش را در نزدیکی یک کاروان نظامی منفجر کرد.

اما اردوی پاکستان در مورد اینکه چگونه هویت حمله کننده را مشخص کرده اند، جزئیات نداده است.

حکومت طالبان تاکنون در مورد اظهارات تازه اردوی پاکستان چیزی نگفته است.

اسلام آباد قبلا هم اتهام وارد کرده که برخی از افغان ها در رویدادهای امنیتی در آن کشور دست داشته اند. اما طالبان افغان این اظهارات را تکذیب کرده اند.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG