لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲ قوس ۱۴۰۳ کابل ۱۰:۲۱

اوچا: ۱۱۳ کارمند بخش کمک‌های بشردوستانه در افغانستان بازداشت شده اند


بیرق ملل متحد
بیرق ملل متحد

دفتر هماهنگ کننده امور بشردوستانه سازمان ملل متحد (اوچا) می‌گوید که ۱۱۳ کارمند نهادهای ارائه‌کنندۀ کمک‌های بشردوستانه در سال جاری بازداشت شده‌اند. آنچه که این اداره آن را تهدیدی بزرگ برای امنیت کارمندان کمک‌های بشردوستانه می‌داند.

اوچا در گزارش ماهانۀ خود که دیروز یکشنبه در وب سایتش منتشر شد، نوشته که این کار بر روند توزیع کمک‌های بشردوستانه به افغان‌ها تاثیر داشته است.

در این گزارش آمده است که پس از ماه فبروری، بیشترین تعداد بازداشتی‌ها را در ماه آگست به ثبت رساندند که نسبت به مدت زمان مشابه در سال گذشته ۷۳ درصد افزایش را نشان می‌دهد.

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان به پرسش‌های رادیو آزادی در بارۀ گزارش اوچا پاسخی نداد، اما او بارها بیان کرده که نهادهای کمک‌رسان بین‌المللی باید بر اساس اصول و شرایط فعالیت‌شان را به پیش ببرند.

دفتر هماهنگ کننده امور بشردوستانه سازمان ملل متحد همچنان از دخالت در امور شان خبر داده است.

هرچند اوچا می‌گوید که این مداخلات نسبت به گذشته کاهش یافته است، اما می‌افزاید که در ماه آگست گذشته، ۱۰۲ مورد مداخله در فعالیت‌های بشردوستانه گزارش شده است که مانع دسترسی برخی افغان‌ها به کمک‌های بشردوستانه شده است.

از این میان، ۴۷ مورد درخواست برای فهرست کارکنان و اطلاعات حساس، ۳۰ مورد مداخله در برنامه‌ریزی‌ها، ۱۲ مورد تاخیر در امضای تفاهم‌نامه‌ها، ۱۱ مورد در استخدام کارکنان و ۲ مورد در انتخاب مستفید شوندگان گزارش شده است.

توزیع کمک ها برای افراد نیازمند در ولایت هلمند - عکس از آرشیف
توزیع کمک ها برای افراد نیازمند در ولایت هلمند - عکس از آرشیف

اوچا می‌افزاید که ۴۹ برنامۀ آنها به دلیل تداخل موقتاً متوقف شده است.

هرچند اوچا جزئیات دقیق در بارۀ مداخلات ارائه نکرده است، اما از افراد مسلح نام برده و همچنین گفته است که این مشکلات را با مقام‌های حاکم در میان گذاشته است.

یکی از باشندگان هلمند که نمی‌خواهد نامش در این گزارش ذکر شود، در صحبت با رادیو آزادی می‌گوید که به جای نیازمندان منطقه‌شان، به کسانی که توسط مقامات حکومت طالبان حمایت می‌شوند، کمک شده است:
"موسسات به منطقۀ ما آمدند، افراد غریب که نان شب را ندارند باقی ماندند و افراد دیگر هم به جنجال افتادند."

کشمیر خان، باشندۀ ننگرهار می‌گوید که کار و بار وجود ندارد و فقر آنقدر زیاد است که توان خرید هیچ چیزی را ندارد:
"قرض می‌کنیم و می‌خوریم، حال ما خراب است، کار و بار نیست، چه کنیم، می‌رویم و می‌آییم، حتی کرایۀ راه را هم پیدا نمی‌کنیم."

اوچا می‌گوید، گرسنگی در افغانستان به سطح بالایش رسیده و آنها در کمک‌رسانی به نیازمندان با کمبود بودجه مواجه هستند.

برنامۀ جهانی غذا در گزارش یک روز پیش خود به تاریخ اول میزان گفته بود که از ماه آگست بدینسو تعداد افرادی که در افغانستان که با ناامنی غذایی مواجه هستند، به ۱۹.۹ میلیون نفر رسیده است و به گفتۀ آنها این شمار ۴۶ درصد از جمعیت کل کشور را تشکیل می‌دهد.

XS
SM
MD
LG