افغانستان
دو نهاد سازمان ملل از پاکستان خواسته اند تا پناهجویان افغان را اخراج نکند
کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان و اداره پناهندگان سازمان ملل متحد از پاکستان خواسته اند تا به حمایت از افغان های آسیب پذیری که پس از بازگشت به کشورشان با تهدیدهای احتمالی روبرو هستند، ادامه دهد.
این دو اداره سازمان ملل در یک اعلامیه مشترک که صبح امروز در وب سایت کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان منتشر شد، نوشتند افغانستان با چالش های زیادی در زمینه حقوق بشر به ویژه زنان و دختران مواجه است و چنین تصمیمی عواقب ناگواری را برای همه کسانی که مجبور به ترک کشور خود شده اند، خواهد داشت.
در این اعلامیه همچنین آمده است که این افراد ممکن است هنگام بازگشت با تهدیدات امنیتی جدی مواجه شوند.
"UNHCR" و "IOM" همچنین از نقض جدی حقوق بشر در نتیجه اخراج اجباری پناهجویان ابراز نگرانی کرده و از پاکستان خواستند تا شرایط را برای بازگشت داوطلبانه افغان ها بدون هیچ گونه فشار و به شیوه ای آبرومندانه فراهم کند.
این دو نهاد از همکاری با پاکستان در این زمینه اطمینان داده و می گویند که آماده اند در ایجاد یک مکانیسم جامع و پایدار برای ثبت نام اتباع افغانستان کمک کنند.
کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان و اداره پناهندگان سازمان ملل متحد از همه کشورها خواسته اند تا اخراج اجباری پناهجویان افغان را متوقف کنند.
این دو سازمان ملل متحد در در حالی در زمینه پناهندگان این درخواست را می کنند که پاکستان به مهاجرین افغان کمتر از یک ماه دیگر فرصت داده است تا آن کشور را ترک کنند.
تازهترین خبرهای روز را اینجا دنبال کنید
خانهٔ آزادی بیان از طالبان به خاطر انتشار پارازیت در برابر نشرات تلویزیون « افغانستان انترنشنل» انتقاد کرد
خانۀ آزادی بیان گفته است که بخاطر پخش پارازیت از سوی طالبان برای مختل کردن نشرات تلویزیون خصوصی افغانستان انترنشنل نگران است.
این سازمان با پخش خبرنامه ای گفته است که هر گونه فشار بر رسانه ها در تضاد با قوانین افغانستان است.
در ادامۀ بیانیه، از حکومت طالبان خواسته شده است که مطابق قانون حق دسترسی به اطلاعات، قانون رسانه های همگانی و میثاق های بین المللی، به حریم رسانه های همگانی و حق آزادی بیان مردم افغانستان، حرمت بگذارد.
هارون نجفیزاده، سردبیر اجرایی شبکۀ افغانستان انترنشنل، طالبان را به پخش پارازیت متهم کرده است و گفته است که این کار طالبان، تلاشی است برای خاموش کردن صدای مردم افغانستان.
حکومت طالبان به گونۀ رسمی در این مورد تبصره نکرده است. اما پیش از این گفته است که از رسانه ها انتظار دارد تا مطابق ارزش های فرهنگی و دینی افغانستان، برنامه پخش کنند.
به گفتۀ نهاد های حامی رسانه ها و خبرنگاران، پس از حاکمیت دوبارۀ طالبان بر افغانستان، آزادی بیان و دسترسی به معلومات به گونۀ چشمگیری محدود شده است.
چهار کارمند اتحادیهٔ جرمنی برای همکاری های بین المللی، از بند طالبان آزاد شدند
چهار کارمند اتحادیه جرمنی برای همکاری های بین المللی «GIZ» پس از سپری کردن کمتر از یک سال در بند طالبان، آزاد شدند.
روزنامۀ آلمانی ولت ام زونتاگ امروز شنبه به نقل از منابع امنیتی بین المللی گزارش داده است که، این چهار تن آزاد شده اند.
طالبان تا کنون در این مورد تبصره نکرده اند.
آلمان در ماه نومبر پارسال اعلام کرد که ۴ کارمند محلی مؤسسۀ «GIZ» از سوی طالبان در افغانستان بازداشت شده بودند.
یک سخنگوی وزارت همکاری اقتصادی و توسعۀ آلمان گفته بود که در مورد دلیل بازداشت این افراد به آن ها به گونۀ رسمی اطلاع داده نشده است.
به دنبال بازداشت کارمندان محلی «GIZ» از سوی طالبان، این نهاد غیردولتی فعالیت هایش را در افغانستان به حال تعلیق در آورد.
پس از حاکمیت دوبارۀ طالبان بر افغانستان، آلمان سفارتش در افغانستان را بست.
کمیشنری عالی ملل متحد در امور پناهندگان یک مرکز جدید ارائه خدمات را در لغمان ایجاد کرد
کمیشنری عالی ملل متحد در امور پناهندگان از گشایش یک مرکز خدمات در لغمان خبر داد.
این کمیشنری امروز، ۱۴ آگست در صفحۀ ایکس خود (تویتر سابق) نوشته است، این مرکز که به نام "مکان شما" در شهر مهترلام، مرکز لغمان ایجاد شده، به برگشت کنندگان، بیجاشدگان داخلی و دیگر خانوادههای متضرر خدمات ارائه میکند.
این ادارۀ ملل متحد اما جزئیات بیشتر نداده که این مرکز دقیقاً چه خدماتی ارائه میکند.
این درحالیست که شماری از برگشتکنندگان، بیجاشدگان داخلی و خانوادههای متضرر از رویدادهای طبیعی بارها به رادیو آزادی گفته اند که از دسترسی به خدمات اساسی بیبهره هستند و برای دستگیری از آنان هیچ اقدام عملی صورت نگرفته است.
به صدها خانوادهٔ مهاجرین افغان به تازهگی از ایران و پاکستان به افغانستان برگشتند
به تازه گی ۶۰ خانواده مهاجرافغان از طریق گذرگاههای سپین بولدک و تورخم از پاکستان و ۲۹۵ خانواده از طریق گذرگاههای اسلام قلعه و راه ابریشم از ایران برگشت به افغانستان برگشت کرده اند.
این ارقام توسط خبرگزاری دولتی باختر در کنترل حکومت طالبان منتشر شده است.
اما گفته نشده که این خانوادهها اخراج شدند و یا داوطلبانه برگشت کرده اند.
خبرگزاری باختر گفته که از این میان ۱۷ خانواده به مناطق اصلی خود فرستاده شدند و به صدها خانواده هم کمک توزیع شده است.
پاکستان از ماه نوامبر سال گذشته به این سو روند اخراج مهاجرین بدون اسناد افغان را آغاز کرده و در کنار آن ایران هم روند اخراج مهاجرین بدون اسناد افغان را شدت بخشیده است.
رینا امیری با خانوادههای قربانیان رویداد دایکندی ابراز غمشریکی کرد
رینا امیری نماینده ویژه ایالات متحده در امور دختران، زنان و حقوق بشر افغانستان می گوید که حمله اخیر به هزاره ها در افغانستان تنها حمله نیست، بلکه نمونه ای از خشونت ویرانگر علیه آنان است.
خانم امیری ناوقت روز جمعه در صفحه ایکس (تویتر سابق) با خانواده های قربانیان غم شریکی نموده و تسلیت گفته است.
او همچنان نوشته است که با افغانهای یکجا می شود که خواستار توجه بیشتر و حفاظت و پاسخگویی در مورد وضعیت هزارهها هستند.
پیش از این کرن دیکر شارژدافیر سفارت امریکا برای افغانستان،دفتر هیئت معاونیت سازمان ملل متحد درافغانستان یوناما، ریچارد بنیت گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد برای حقوق بشر افغانستان و شماری از شخصیت های سیاسی افغان این حمله را نکوهش کرده و خواستار پاسخگو قرار دادن عاملان آن شده بودند.
طالبان در ولایت سرپل یک درخت صنوبر را به عنوان بخشی از مبارزه با خرافات، قطع کردند
بر اساس گزارش ها، اداره امر به معروف و نهی از منکر طالبان در ولایت سرپل برای جلوگیری از گسترش فساد، بدعت و خرافات، یک درخت صنوبر را ریشه کن کرده است.
به گزارش تلویزیون خصوصی طلوع نیوز و چند رسانه دیگر، قوماندانی امنیه طالبان در ولایت سرپل در بیانیه ای گفته است که باشندگان این ولایت معتقدند که با کوبیدن میخ بر این درخت، مشکلات و ضروریات رفع و امراض شان شفا می یابند.
این اقدام طالبان در حالی صورت میگیرد که مردم از طالبان به دلیل رفتار عقبگرایانه شان با مردم به ویژه زنان و دختران انتقاد می کنند و خواهان رفع محدودیت هایی اند که این گروه در افعانستان وضع کرده است.
یوناما و نمایندهگی افغانستان در شورای حقوق بشر ملل متحد خواهان مجازات عاملان رویداد دایکندی شدند
دفتر هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان( یوناما ) خواستار تحقیق و بازداشت عاملان حمله مرگبار دایکندی شد.
یوناما روز جمعه ( ۲۳ سنبله) در شبکه اجتماعی ایکس (تویتر سابق) با خانواده ها و کشته شده گان این رویداد، ابراز تسلیت کرد.
کرن دیکر شارژدافیر سفارت امریکا برای افغانستان نیز این رویداد را محکوم کرد و در بیانیه ای در صفحه ایکس خود از درخواست یوناما حمایت کرد و گفت که عاملان این حمله باید پاسخگو قرار داده شوند.
همزمان، نمایندگی دائیمی افغانستان در ژینوی سوئیس که توسط نمایندگان جمهوری مخلوع اداره می شود هم در صفحه ایکس اعلامیه را در این ارتباط منتشر کرد و خشم عمیق خود را به خاطر رویداد غم انگیزی دایکندی و کشته و زخمی شدن ، بی گناهان ابراز داشته است.
خبرگزاری اسوشیتد پرس به نقل از وزارت خارجه ایران خبر داد که در این حمله افراد مسلح مردمی مورد هدف قرار گرفتند که از زایرین کربلا استقبال می کردند.
ایران، خواستار اقدام فوری برای مجازات عاملان این جنایت شد.
پیش از این، ریچارد بنیت گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد برای حقوق بشر افغانستان و شماری از رهبران پیشین افغان هم این حمله را نکوهش کردند.
بر اساس گزارش ها، در این حمله ۱۴ تن کشته و ۴ تن دیگر، زخمی شدند.
گروه داعش مسئولیت تیراندازی مرگبار بر باشندگان غیرنظامی دایکندی را به عهده گرفت.
معاون سفارت امریکا برای افغانستان به تلاشها در زمینه باز شدن مکاتب دختران تاکید کرد
سفارت امریکا برای افغانستان می گوید، تا زمانی به تلاشهای خود دوام میدهد که مکاتب بروی تمام دختران در افغانستان باز شود.
معاون این سفارت دونالد بروان در پیام ویدیوئی که امروز جمعه از طریق صفحه ایکس (تویترسابق) نشر کرده گفته است که در تمام جهان دانش آموزان بعد از تعطیلات تابستانی رفتن به مکاتب را آغاز کرده اند ، اما در افغانستان یک عشاریه ۴ میلیون چوکی مکاتب هنوز هم خالی میباشند . به گفته او این چوکی ها برای دختران در افغانستان اختصاص داده شده است.
بروان گفت ایالات متحده با تمام آن خانواده های افغان که تعلیم را همچون یک حق برای همه می خواهند ، همبستگی دارد. او افزود امریکا به حمایت خود از دانش آموزان افغان دوام میدهد و هیچگاه از تقاضای باز بودن مکاتب برای همه، عقب نشینی نخواهد کرد تا برای افغانستان یک آینده روشن را تضمین کند.
طالبان بعد از برگشت به قدرت تعلیم را بروی دختران بالاتر از صنف ششم منع کرده و دروازه های پوهنتونها را بروی دختران و زنان افغان بسته اند.
آصف درانی از عهده اش به عنوان نمایندهٔ خاص پاکستان برای افغانستان، برکنار شد
وزارت خارجه پاکستان در یک اعلامیه نشر شده گفته است که آصف درانی، نماینده خاص این کشور برای افغانستان، از این وظیفه برکنار شده است.
در اعلامیه آمده که درانی از تاریخ دهم سپتمبر دیگر نماینده خاص پاکستان برای افغانستان نیست.
آصف درانی دیپلومات سابقه دار پاکستان است که در یک تعداد کشورها به شمول افغانستان بحیث سفیر کار کرده بود.
وی در ماه می سال ۲۰۲۳ به حیث نماینده خاص پاکستان برای افغانستان تعیین شده بود.
رهبر طالبان در دیدار از ولایات شمالی و شمالشرقی افغانستان به تطبیق احکام شرعی تاکید کرده است
ذبیح الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان در مورد پایان سفر رهبر طالبان ملا هبت الله آخوندزاده به ولایات شمالی افغانستان خبر داد.
در اعلامیه که آقای مجاهد امروز جمعه در صفحه ایکس (تویتر سابق) نشر کرده گفته میشود که رهبر طالبان در این سفر ۱۴ روزه که در هفتم ماه جاری سنبله آغاز شد از ۱۱ ولایت غربی، شمالی و شمال شرقی - هرات، بادغیس ، فاریاب، جوزجان، سرپل، بلخ، سمنگان، بغلان، کندز، تخارو بدخشان دیدار کرد. در این دیدار او با مقامات، علما، و ریش سفیدان این ولایات صحبت کرده و آنها را به عملی کردن قوانین شرعی دعوت نمود.
رهبر طالبان که از زمان برگشت آنها به قدرت در ماه اگست سال ۲۰۲۱ تا حال در هیچ محضر عام دیده نشده ، در حالی به عملی شدن قوانین شرعی تاکید می کند که نهادهای دفاع از حقوق بشر احکام و فرمانهای او را در این بخش مخصوصا در رابطه با زنان بسیار شدید می خوانند. به گفته آنها در این فرمانها حقوق اساسی زنان تا حد زیاد پامال شده است.
در جریان بیش از سه سال حاکمیت طالبان در افغانستان دروازه های مکاتب به روی دختران بالاتر از صنف ششم بسته شده و علاوه از محروم شدن زنان از فعالیت در بخش های دیگر، آنها از کار در بسیار موسسات دولتی و غیر دولتی هم ممنوع شده اند.