جهان
راکت های کروز اردوی اوکراین یک کشتی روسی را در جزیرهٔ کریمیا هدف قرار داد

نیروی های هوایی اوکراین ادعا می کنند که یک کشتی نظامی روسیه را دریک بندرگاه شبه جزیره اشغالی کریمیا منهدم کرده اند.
اردوی اوکراین دراعلامیه امروز خود در تلگرام گفت که واحد های تکتیکی قوای هوایی ساعت سه بامداد امروز راکت های کروز را به سوی بندرگاه فیودوسیا درشرق شبه جزیرۀ کریمیا فیر کرد و و این راکت ها به کشتی نووچرکاسک اصابت کردند.
خبر می افزاید که صدای انفجارها درسراسر شهر شنیده شد ، شیشه های برخی از دکان ها وساختمان ها درفاصله دورتر ازبندرگاه شکست ومردم از خواب بیدار شدند.
دگرجنرال میکولا اولشچوک قوماندان قوای هوایی اوکراین بدون ارائه جزئیات بیشتر گفت که قوای بحری روسیه کوچکتر شده وقوای هوایی اوکراین دراین امر دخیل اند.
درعین حال ، آندری یرماک ، مشاور ارشد رئیس جمهور ولودیمیر زلینسکی در پیام خود در تلگرام گفت که " هیچ تشکیلی قوای بحری روسیه درشبه جزیرۀ کریمیا وجود نخواهد داشت."
وزارت دفاع روسیه بدون دادن جزئیات بیشتر تایید کرد که کشتی نووتشرکاسک توسط راکت اوکراینی آسیب دیده است .
کرملین گفت که وزیر دفاع سرگی شویگو به رئیس جمهور پوتین از وقوع این حمله اطلاع داده است .
تازهترین خبرهای روز را اینجا دنبال کنید
دونالد ترمپ: پایگاه بگرام تحت اشغال چین است

دونالد ترمپ رییس جمهور ایالات متحدۀ امریکا یکبار دیگر تاکید کرده است که میدان هوایی بگرام افغانستان در دست چین است.
ترمپ روز سه شنبه، ۱۹ حمل، در سخنرانی خطاب به اعضای کمیتۀ ملی جمهوریخواهان در کانگرس گفت که اگر خروج از افغانستان تحت حاکمیت او انجام میشد، پایگاه بگرام را در کنترول امریکا حفظ میکرد.
او بگرام را یکی از بزرگترین پایگاه های هوایی جهان دانست و گفت "من افغانستان را ترک میکردم. من کسی بودم که خروج را ممکن ساختم، اما پایگاه بگرام را حفظ میکردم. نه برای افغانستان، بلکه به این دلیل که بگرام یک ساعت با محلی که چین سلاح اتمی خود را میسازد فاصله دارد. خوب نمیشد که آنرا در اختیار میداشتیم؟. میدانید حالا کی آنرا اشغال کرده؟ چین".
دونالد ترمپ در گذشته نیز بالای حفظ پایگاه بگرام در اختیار نیروهای امریکایی تاکید کرده و گفته بود که این پایگاه اکنون در تسلط چین است.
اما حکومت طالبان این ادعا را در گذشته رد کرده و گفته است که پایگاه بگرام در اختیار خارجیها نیست.
بگرام در بیست سال حضور نیروهای ناتو در افغانستان، پایگاه اصلی نیروهای بین المللی در این کشور بود.
رویترز: کمکهای بشری امریکا به ۶ کشور از سر گرفته شد، افغانستان شامل این کشور ها نیست

خبرگزاری رویترز به نقل از چندین منبع گزارش داده است که ادارۀ رییس جمهور دونالد ترمپ، کمک های خارجی را که قطع کرده بود، برای شش کشور از سر گرفته است. افغانستان شامل این شش کشور نیست.
رویترز به نقل از پنج منبع گزارش داده است که دولت امریکا بودجۀ سازمان غذایی جهان در لبنان، سوریه، سومالیا، اردن، عراق و اکوادور را از سر گرفته است.
این خبرگزاری همچنان گزارش داده است که به ایمیلی دست یافته که از سوی سرپرست معاونیت اداری ادارۀ انکشاف بین المللی ایالات متحدۀ امریکا (USAID) به کارمندان این اداره فرستاده شده و در آن گفته شده است که پرداخت بودجۀ سازمان غذایی جهان در این شش کشور از سر گرفته شود.
دو منبع دیگر به رویترز گفته اند که بودجۀ ادارۀ بین المللی مهاجرت (IOM) ، در چهار مورد، در منطقۀ پاسیفیک نیز احیا شده است.
روز دوشنبه خبرگزاری رویترز گزارش داده بود که دولت امریکا به رهبری رییس جمهور دونالد ترمپ، کمک های حیاتی را به ارزش ۱.۳ ملیارد دالر، به بیش از ۱۰ کشور، به شمول افغانستان، یمن، سومالیا و سوریه قطع کرده است.
روز سه شنبه، تمی بروس، سخنگوی وزارت خارجۀ امریکا به خبرنگاران گفت که ایالات متحده نگران این است که از کمکهای این کشور به سازمان غذایی جهان، در افغانستان و یمن، طالبان و حوثی ها سود میبرند.
فرو ریختن سقف یک کلوب شبانه در دومینیکن دستکم ۹۸ کشته برجای گذاشت

مقامهای جمهوری دومینیکن میگویند به دنبال فرو ریختن سقف یک کلوب شبانه در پایتخت این جزیره، دستکم ۹۸ نفر کشته و ۱۶۰ نفر زخمی شدهاند.
به گزارش خبرگزاریها، سقف کلوب شبانه «جِت سِت» در سانتا دومینگو، پایتخت دومینیکن بامداد سهشنبه ۱۹ حمل سقوط کرد و امدادگران همچنان در حال برداشتن آوار و بیرون آوردن اجساد قربانیان و زخمیها هستند.
گزارش شده که این حادثه در جریان برگزاری کنسرتی اتفاق افتاد که شماری از سیاستمداران، ورزشکاران و افراد دیگر در آن حضور داشتند.
خوان مانوئل مندز، مدیر مرکز عملیات اضطراری، سهشنبه شب گفت: "ما به برداشتن آوار و جستجوی افراد ادامه میدهیم. ما به طور خستگیناپذیر به دنبال مردم خواهیم بود."
نزدیک به ۱۲ ساعت پس از فروریختن سقف ساختمان کلوب، گروههای نجات همچنان در حال بیرون آوردن بازماندگان از زیر آوار بودند و اطرافیان خود را ساکت میکردند تا بتوانند به فریادهای ضعیف برای کمک گوش دهند.
به گزارش رسانههای محلی، حدود ۵۰۰ تا هزار نفر در این کلوب حضور داشتند که فاجعه حوالی ساعت ۱۲:۴۴ بامداد سهشنبه رخ داد. این کلوب ظرفیت ۷۰۰ چوکی و حدود هزار نفر ایستاده را دارد.
رئیسجمهور دومینکین ساعاتی بعد با حضور در محل حادثه سه روز عزای عمومی اعلام کرد.
مدیریت کلوب در بیانیهای اعلام کرد که برای رسیدگی به این حادثه «به طور کامل و شفاف» با مقامات همکاری میکند.
جمهوری دومینیکن، یکی از مراکز جذاب گردشگری در کارائیب است و در سال ۲۰۲۴ بیش از ۱۱ میلیون گردشگر به آن سفر کردند.
گردشگری حدود ۱۵ درصد از تولید ناخالص داخلی این جزیره را تشکیل میدهد و موسیقی و تفریحات شبانه، سواحل دریای کارائیب و همچنین معماری دوران استعماری پایتخت، سانتو دومینگو، از جذابیتهای آن به شمار میرود.
سخنگوی وزارت خارجۀ امریکا: واشنگتن و مسکو مذاکرات برای عادیسازی ماموریتهای دیپلماتیک را از سر میگیرند

قرار است ایالات متحده و روسیه بهروز پنجشنبه، ۲۱ ماه حمل، مذاکرات در مورد عادیسازی مأموریتهای دیپلماتیکشان از سر بگیرند.
این مذاکرات در شهر استانبول آغاز خواهد شد.
تَمی بروس، سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده، روز سهشنبه به خبرنگاران گفت که هیئتهایی از مسکو و واشنگتن دومین دور از مشورتها را که بر فعالیت سفارتها متمرکز است، برگزار خواهند کرد.
خانم بروس تأکید کرد که هیچ موضوع سیاسی یا امنیتی مورد بحث قرار نخواهد گرفت.
او افزود که جنگ در اوکراین «بههیچوجه» شامل آجندا نخواهد بود.
مقامات واشنگتن و مسکو برای آخرینبار، در ۲۷ فبروری در استانبول دیدار کرده بودند.
هر دو طرف، دور اول این مذاکرات را که پشت درهای بسته انجام شد، سودمند توصیف کرده بودند.
ایالات متحده: استیف ویتکاف با ایران گفتوگو میکند

ایالات متحده تایید کرد که استیف ویتکاف، نماینده ویژه این کشور، در پایان هفته با جانب ملاقات خواهد کرد.
اما به گزارش خبرگزاری فرانس پرس، ایالات متحده تأکید کرد که ویتکاف در این دیدار خواستههایی را درباره برنامه هستهای ایران مطرح خواهد کرد و مذاکراتی در کار نخواهد بود.
تمـی بروس، سخنگوی وزارت خارجۀ ایالات متحده، روز سهشنبه به خبرنگاران گفت، ویتکاف، از دوستان دونالد ترمپ، رئیسجمهور ایالات متحده که بهعنوان نماینده او در جنگهای غزه و اوکراین نیز کار کرده، روز شنبه با طرف ایران در عمان خواهد دید.
به گزارش خبرگزاری فرانس پرس، خانم بروس با اتخاذ موضعی سختگیرانه پیش از آغاز این مذاکرات گفت: «روز شنبه یک ملاقات برگزار میشود. مذاکرات نیست.»
عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران، گفته است، باور دارد در صورتی که واشنگتن حسننیت نشان دهد، جمهوری اسلامی میتواند با ایالات متحده به توافق برسد.
جان باختن ۷ کارگر بشمول ۳ افغان در معدن زغال سنگ در ولایت سمنان ایران

رسانههای ایران گزارش دادند که در نتیجهٔ انتشار گاز در داخل یک معدن زغالسنگ در ولایت سمنان این کشور، ۷ کارگر معدن بهشمول ۳ شهروند افغانستان جان باختهاند.
بهگزارش رسانههای ایران، این ۳ کارگر افغان جانباخته بین ۲۰ تا ۲۵ سال بودند.
این رسانهها نوشتهاند: «یکی از آنها با تخلص «ابراهیمی» ۲۰ ساله، دومی «اکبری» ۲۵ ساله و سومی نیز با تخلص «ابراهیمی» ۲۵ ساله بودهاست.
بر اساس گزارش رسانههای ایران، این رویداد پس از چاشت روز دوشنبه در معدن زغالسنگ جواهر رخ دادهاست.
پناهجویان افغان در ایران عمدتاً مشغول کارهای بسیار دشوار و شاقه هستند و اجازهٔ کار در بسیاری از بخشها را ندارند.
وزارت داخلهٔ حکومت طالبان: پروندهٔ زوج بریتانیایی به محاکم سپرده شده است

وزارت داخلهٔ حکومت طالبان گفتهاست، پروندهٔ یک زوج بریتانیایی بازداشتشده از سوی طالبان به محاکم سپرده شده است.
بهگزارش خبرگزاری اسوشیتد پرس، عبدالمتین قانع، سخنگوی این وزارت گفتهاست که طالبان این زوج را بهدلیل یک موضوع جزئی در افغانستان بازداشت کردهاند.
او در پیامی به اسوشیتد پرس گفتهاست: «تنها چیزی که میتوانم بگویم این است که موضوع در ابتدا در اختیار وزارت داخله بود و اکنون به محاکم سپرده شدهاست. مشکل (جرم) آنها بزرگ نیست. انشاءالله مشکلشان بهزودی حل میشود و یک تصمیم شرعی (بر اساس قانون شریعت) اتخاذ خواهد شد. این موضوع کوچکی است و نباید باعث نگرانی شود.»
این نخستینبار در بیش از یکماه گذشتهاست که حکومت طالبان بهطور علنی دربارهٔ پروندهٔ پیتر و باربی رینلدز تبصره میکند.
بهگزارش خبرگزاری اسوشیتد پرس، این زوج در اوایل ماه فبروری، پس از انتقال از خانهشان در ولایت بامیان به کابل، بازداشت شدند.
این زن و شوهر یک سازمان آموزشی و تربیتی را اداره میکنند. اعضای خانوادهٔ آنها در بریتانیا گفتهاند که این زوج در زندان پلچرخی تحت بدرفتاری قرار دارند و اتهامات آنها هنوز مشخص نیست.
جانتن رینلدز، یکی از فرزندان آنها اخیراً از دونالد ترمپ رئیسجمهور ایالات متحده خواست که در رهایی پدر و مادرش کمک کند.
ایالات متحده و ایران در ۱۲ اپریل گفتوگو خواهند کرد، اما درباره «مستقیم» یا «غیرمستقیم» بودن آن اختلافنظر دارند

دونالد ترمپ، رئیسجمهور ایالات متحده، گفته است که کشورش در حال مذاکرات «مستقیم» در سطح بالا با ایران است و «ملاقات بسیار بزرگ» در ۱۲ اپریل برگزار خواهد شد.
آقای ترمپ این سخن را دوشنبه در حضور بنیامین نتانیاهو، صدراعظم اسرائیل در صحبت با خبرنگاران در قصر سفید ابراز کرد.
عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران تأیید کرده است که قرار است در ۱۲ اپریل نشستی برگزار شود، اما او افزوده است که این مذاکرات «غیرمستقیم» خواهد بود.
او اندکی پس از سخنان ترمپ در مورد مذاکرات، در ۷ اپریل در شبکه ایکس (توییتر سابق) نوشت: «ایران و ایالات متحده روز شنبه در عمان برای مذاکرات غیرمستقیم در سطح بالا دیدار خواهند کرد. این مذاکرات به اندازهای که فرصت هستند، یک آزمون نیز به شمار میروند. توپ در زمین امریکاست.»
ایران پیش از این بر برگزاری مذاکرات غیرمستقیم با ایالات متحده تأکید کرده و گفته است تا زمانی که کمپاین «فشار حداکثری» ترمپ علیه تهران ادامه داشته باشد، مذاکرات مستقیم انجام نخواهد داد.
سرمایهگذاری ۹۷ میلیون یورو در بخش صحت در افغانستان

اتحادیهٔ اروپا اعلام کرده که در حال سرمایهگذاری ۹۷ میلیون یورو در بخش صحت در افغانستان است.
در اعلامیهای که روز دوشنبه از سوی اتحادیهٔ اروپا منتشر شد، آمده است که این کمکها از طریق سازمان جهانی صحت، ادارهٔ حمایت از کودکان ملل متحد (یونیسف) و چند نهاد بشردوستانهٔ دیگر به مصرف خواهد رسید.
همزمان، دفتر نمایندگی اتحادیهٔ اروپا در کابل اعلام کرده که در هماهنگی با یونیسف، برنامههایی را برای تأمین خدمات حیاتی در بخش تغذیه، آب آشامیدنی و حفظالصحه برای کودکان و مادران تمویل خواهد کرد.
تاکید وزیر خارجهٔ ایالات متحده بر اهمیت تداوم همکاری بین کشورش و پاکستان در زمینهٔ مبارزه با تروریزم

مارکو روبیو، وزیر خارجهٔ ایالات متحده و اسحاق دار، معاون صدراعظم و وزیر خارجهٔ پاکستان بر اهمیت تداوم همکاریها میان دو کشور در زمینهٔ مبارزه با تروریزم تأکید کردند.
در بیانیهٔ وزارت خارجهٔ ایالات متحده به نقل از تامی بروس، سخنگوی این وزارت آمده است که در مکالمهٔ تلیفونی روز دوشنبه، آقای روبیو از پاکستان بهخاطر بازداشت و انتقال محمد شریفالله، عضو شاخهٔ ولایت خراسان گروه دولت اسلامی معروف به داعش، به ایالات متحده تشکر کرد.
دونالد ترمپ، رئیسجمهور ایالات متحده در نخستین سخنرانی دورهٔ دوم ریاستجمهوریاش در کانگرس در اوایل ماه مارچ از بازداشت شریفالله خبر داد.
آقای ترمپ شریفالله را تروریست و عامل حملهٔ انتحاری ۲۶ اگست ۲۰۲۱ در نزدیکی میدان هوایی کابل خواند و گفت که او را بهتازگی دستگیر کردهاند.
در آن حمله، ۱۳ سرباز امریکایی و ۱۷۰ شهروند افغانستان کشته شدند. داعش مسئولیت این رویداد را پذیرفته بود.