لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۳ جوزا ۱۴۰۴ کابل ۰۶:۰۴

جهان

اردوی امریکا دو طیاره بدون سرنشین و یک راکت حوثی ها را در بحیره سیاه سرنگون کرد

حوثی های یمنی
حوثی های یمنی

اردوی امریکا می گوید که دو طیاره بدون سرنشین و یک راکت بالستیک ضد کشتی که از سوی جنگجویان حوثی به سمت بحیره سرخ پرتاب شده بود را سرنگون کرده است.

خبرگزاری رویترز اواخر چهارشنبه به نقل از فرماندهی مرکزی اردوی امریکا گزارش داد که این حملات از سوی گروه حوثی مورد حمایت ایران از یمن انجام شده است، اما تلفات یا خساراتی در پی نداشته است.

اردوی امریکا می گوید که یک وسیله سیار برای پرتاب راکت های این گروه را در منطقه تحت کنترول حوثی ها هم از بین برده است.

شبه نظامیان حوثی به منظور حمایت از فلسطینی ها در غزه، حملات خود را به کشتی های تجاری در بحیره سرخ افزایش داده اند که واکنش کشورهای غربی را برانگیخته است.

حدود یک ماه پیش، امریکا و بریتانیا بطور مشترک۱۸ هدف شبه نظامیان حوثی را در یمن سرنگون کردند.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

مقامات اوکراین می‌گویند که روسیه با موشک‌ها و طیاره‌های بی سرنشین به کییف حمله کرد

جنگ روسیه و اکراین
جنگ روسیه و اکراین

روسیه امروز صبح بار دیگر با استفاده از موشک‌ها و طیاره‌های بی سرنشین به پایتخت اوکراین، کییف، حمله کرد.

رئیس‌جمهور اوکراین، ولودیمیر زلنسکی، در بیانیه‌ای که در شبکه‌های اجتماعی منتشر کرده، گفته است که حملات شب گذشته بار دیگر بسیار سخت و سنگین بوده است.

ویتالی کلیچکو شاروال کییف در صفحه تلگرام خود از وقوع چندین انفجار در شهر خبر داد و نوشت که سیستم دفاع هوایی اقدامات لازم را انجام داده است.

تیمور تکاچنکو، رئیس اداره نظامی کییف، اعلام کرد در شش ناحیه شهر از این حملات آسیب دیدند و ۱۵ نفر زخمی شده‌اند.
روز گذشته نیز در پی حمله موشکی روسیه به شهر اودیسه در اوکراین، دو نفر کشته و چند نفر دیگر زخمی شدند.

اردوی روسیه همچنین اعلام کرده که اوکراین روز سه‌شنبه با استفاده از ۷۸۸ طیاره‌های بی سرنشین به خاک روسیه حمله کرده که از این میان ۷۷۶ طیاره‌های بی سرنشین توسط روسیه سرنگون شده‌اند.

سوریه لغو رسمی بخشی از تحریم‌ها از سوی ایالات متحده را «گامی مثبت» خواند

لغو تحریم‌های امریکا علیه سوریه
لغو تحریم‌های امریکا علیه سوریه

سوریه از اقدام تازه ایالات متحده امریکا مبنی بر لغو بخشی از تحریم‌ها علیه سوریه و صدور مجوز سرمایه‌گذاری در این کشور را استقبال کرده است.

وزارت خارجه سوریه در بیانیه‌ای روز شنبه ۳ جوزا این اقدام را «گامی مثبت در مسیر کاهش مشکلات بشری و اقتصادی » توصیف کرد.

حکومت امریکا اعلام کرد این اقدام را به‌منظور تسهیل روند بازسازی این کشور پس از سال‌ها جنگ داخلی انجام داده است. هم‌زمان، قصر سفید از دمشق خواسته است تا گام‌هایی مشخص، از جمله اخراج شبه‌نظامیان خارجی، بردارد.

وزارت خزانه‌داری امریکا روز جمعه دوم جوزا با صدور یک مجوز کلی اعلام کرد که انجام مبادلات مالی با دولت موقت سوریه به ریاست احمد الشرع، بانک مرکزی، خطوط هوایی سوریه، هوتل «چهار فصل» دمشق، شرکت‌های دولتی و برخی نهادهای کلیدی این کشور مجاز خواهد بود.

وزارت خارجه امریکا هم از صدور معافیت ۱۸۰ روزه برای تحریم‌ها خبر داد.

به گفته مارکو روبیو، وزیر خارجه امریکا، این معافیت زمینه را برای ارائه خدمات برق، انرژی، آب و فاضلاب در سوریه فراهم می‌کند.

بیشتر تحریم‌های امریکا از سال ۲۰۱۱ علیه دولت بشار اسد و نزدیکانش اعمال شد، اما پس از سرنگونی اسد به دست نیروهای تحت امر احمد الشرع در دسمبر گذشته، معادلات تغییر کرده است.

بنابر گزارش‌ها، تصمیم ناگهانی ترمپ برای لغو تحریم‌ها، بنا به درخواست محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی، اتخاذ شده است.

یک افسر قوای خاص بریتانیا درخواست بیش از ۱۵۰۰ نظامی افغان برای اسکان مجدد دراین کشور را رد کرده است

صحنه ای از حضور چندین ساله ای قوای بریتانیا درافغانستان ، آرشیف
صحنه ای از حضور چندین ساله ای قوای بریتانیا درافغانستان ، آرشیف

وزارت دفاع بریتانیا اسنادی را به محکمه سپرده که نشان میدهد یک افسر قوای خاص این کشور ۱۵۸۵ درخواست نظامیان قوای خاص افغان برای اسکان مجدد دراین کشور را رد کرده است.

این افسر از تابستان سال گذشته به اینسو درخواست های همکاران سابق افغان خود را که به وی سپرده شده بود با سرعت رد کرده است.

خبرگزاری رویترز در گزارش روز جمعه خود گفت وزارت دفاع به محکمه گفته که روش این افسر امکان دارد با تحقیقاتی ارتباط داشته باشد که دربارۀ جنایات جنگی محتمل قوای هوایی خاص بریتانیا هنگام حضور درافغانستان، دربریتانیا جریان دارد.

گزارش ها میرساند که این افسردرخواستی آنعده از نظامیان افغان را رد کرده که اسناد معتبر همکاری با نیروهای بریتانوی را دارند.

ناتالی مور رئیس گروه اسکان مجدد افغان ها دربریتانیا با ابراز نگرانی از رد دسته جمعی درخواستی های افغان ها دریک نامه به محکمه گفته است که امکان دارد قوای خاص بریتانیا هنگام بررسی دوسیه های همکاران سابق خود از روش " رد اوتوماتیک" کارگرفته باشند.

وی می افزاید که احتمال دارد قوای خاص بریتانیا یک روش غیراعلان شدۀ رد دسته جمعی را اختیار کرده باشند.

نیروهای کوماندوی افغان که به نام " تریپلز" نیز شناخته می شوند سال ها با نیروهای هوایی خاص بریتانیا ودیگر ماموریت های نظامی این کشور درافغانستان همکاری کرده بودند.

این نیروها با برگشت طالبان به قدرت با خطرجدی انتقامگیری ازسوی طالبان روبرو شدند.

هنوز هم ده ها سرباز اتحاد شوروی سابق در افغانستان باقیمانده اند

خروج نیروهای شوروی از افغانستان، ۱۹۸۸
خروج نیروهای شوروی از افغانستان، ۱۹۸۸

رئیس اتحادیه سربازان روسی که دردوران اتحاد شوروی سابق درافغانستان جنگیده اند می گوید که هنوز هم ۴۷ اسیر جنگی درافغانستان باقیمانده اند.

فرانز کلینسوویچ گفت اداره خدمات خاص ، بخصوص اداره خدمات امنیتی (FSB) این موضوع را دنبال وسرنوشت این اسیران را بررسی میکند.

آقای کلینسوویچ به رسانه های روسی گفته که این افراد همه نمی خواهند به روسیه برگردند چون آنها اکنون درافغانستان خانواده دارند.

وی گفته یک سرباز شوروی سابق باقیمانده درافغانستان که به مسکو رفته بود ، بخاطر اولادهای خود دوباره به افغانستان برگشت.

این اظهارات درحالی ابراز می شود که روز پنجشنبه گذشته سرگی گراسنوپروف یک سرباز باقیمانده از زمان شوروی درافغانستان بعد از چهل سال به مسکو برگشت. وی اکنون می خواهد اسناد روسیه را بدست آورد وخانواده خود را نیز از افغانستان به روسیه ببرد.

رسانه دولتی "رشیا تودی" گفت که سرگی گراسنوپروف روز جمعه با مادر خود ملاقات کرد و گفته که حکومت طالبان پاسپورت وی را لغو کرده است.

رئیس جمهور ترمپ پدیرش محصلان خارجی در پوهنتون هاروارد را لغو کرد

وزارت امنیت داخلی امریکا روز پنجشنبه اعلان کرد که رئیس جمهور ترمپ اجازه نامه ای ثبت نام محصلان خارجی در پوهنتون هاروارد را رسما لغو کرد.

اعلامیه میگوید پوهنتون هاروارد که با سابقه ترین پوهنتون ایالات متحده پنداشته میشود بعد ازاین اجازه ندارد که محصلان خارجی را بپذیرد ومحصلان بین المللی کنونی باید یا به پوهنتون های دیگر انتقال شوند یا ایالات متحده را ترک گویند.

وزارت امنیت داخلی امریکا اداره پوهنتون هاروارد را متهم می کند که گویا " آشوبگران ضد امریکا وحامیان تروریزم را اجازه داده که در داخل پوهنتون بر یهودان حمله کنند."

پوهنتون هاروارد به همآهنگی با حزب کمونیست چین نیز متهم شده است.

پوهنتون هاروارد تصمیم منع شمولیت محصلان خارجی دراین پوهنتون را غیرقانونی خوانده گفته است که به تعهد مشوره دهی ، حمایت وارائه خدمات به محصلان خارجی پابند است.

پوهنتون هاروارد همچنان تاکید می کند که به برنامه خود برای میزبانی محصلان وتحقیق کنندگان خارجی متعهد است.

تهدید ترمپ بر وضع تعرفه های ۵۰ فیصدی بر اروپا و ۲۵ فیصدی بر تلیفون های آیفون

 بازدید رئیس جمهور امریکا از کارخانه کامپیوتر اپل در آستین، تگزاس ، آرشیف
بازدید رئیس جمهور امریکا از کارخانه کامپیوتر اپل در آستین، تگزاس ، آرشیف

رئیس جمهور ایالات متحده دونالد ترمپ تهدید کرده که برهمه تولیدات وارد شده از اروپا ۵۰ فیصد مالیه و اگر شرکت آپل موبایل های خود را در داخل ایالات متحده تولید نکند ، برموبایل های آیفون ۲۵ فیصد تعرفه وضع خواهد شد.

ترمپ روز جمعه درشبکه اجتماعی خود ، "تروث شوشیال" دربارۀ اتحادیه اروپا نوشت که "مذاکرات ما با آن‌ها به جایی نمی‌رسد! بنابراین، من یک تعرفهٔ مستقیم ۵۰ فیصدی را برای اتحادیهٔ اروپا توصیه می‌کنم که از اول جون ۲۰۲۵ آغاز می‌شود."

ترمپ افزود :" برای محصولی که در ایالات متحده ساخته یا تولید شود، هیچ تعرفه‌ای وجود ندارد"

انتظار می‌رود این تعرفه سنگین بر اقلام لوکس، دوا ها و سایر محصولات تولید شده در کشورهای اروپایی وضع شود.

به گزارش خبرگزاری رویترز، میخال بارانوفسکی، وزیر تجارت پولند، تهدید آقای ترامپ را بخشی از چانه‌ زنی جاری دو طرف دانست و تاکید کرد که تا اوایل جولایی برای انجام گفت‌وگوهای اتحادیهٔ اروپا و امریکا زمان‌بندی وجود دارد.

شرکت آپل در واکنش به تعرفه‌های سنگین ترمپ بر چین به‌ دنبال انتقال خط تولید آیفون به هند بود، اما رئیس‌جمهور ایالات متحده در سفر هفتهٔ گذشته خود به شرق میانه نارضایتی خود را از این اقدام ابراز کرد.

هشدار کشورهای "گروه هفت" از احتمال افزایش فشارها بر روسیه

نشست وزیران مالیه و رئیس‌های بانک مرکزی کشورهای "گروه هفت"
نشست وزیران مالیه و رئیس‌های بانک مرکزی کشورهای "گروه هفت"

وزرای مالیۀ هفت کشور صنعتی جهان روز گذشته توافق کردند که در صورت عدم موافقت روسیه با آتش‌بس در اوکراین، فشارها بر این کشور را افزایش دهند.

وزرای مالیه و روسای بانک‌های مرکزی گروه هفت (G7) در نشست دیروز خود در کانادا اعلام کردند که در صورت ادامۀ جنگ روسیه در اوکراین، تحریم‌های بیشتری علیۀ این کشور اعمال خواهند کرد.

آنها در بیانیۀ مشترک خود تأکید کردند که اگر تلاش‌ها برای آتش‌بس در اوکراین شکست بخورد، راه‌های مختلفی را برای افزایش فشار بر روسیه، از جمله تحریم‌ها، بررسی خواهند کرد.

قرار است اجلاس گروه هفت اواسط ماه جون برگزار شود و قصر سفید دیروز تأیید کرد که دونالد ترمپ، رئیس جمهور امریکا نیز در این نشست شرکت خواهد کرد.

ترمپ پس از آغاز دور دوم ریاست جمهور در ماه جنوری، متعهد شد که به جنگ اوکراین پایان دهد.

دور پنجم مذاکرات میان ایران و امریکا امروز در پایتخت ایتالیا آغاز خواهد شد

علی خامنه‌ای، رهبر ایران و دونالد ترمپ، رئیس جمهور ایالات متحدۀ امریکا
علی خامنه‌ای، رهبر ایران و دونالد ترمپ، رئیس جمهور ایالات متحدۀ امریکا

نمایندگان ایران و ایالات متحده امروز (جمعه، دوم جوزا) دور پنجم مذاکرات بر سر پروندهٔ هسته‌ای ایران و احتمال دستیابی به توافقی در این زمینه را در رم، پایتخت ایتالیا، برگزار می‌کنند.

ریاست هیئت ایرانی را عباس عراقچی، وزیر خارجه، برعهده دارد.

ریاست هيئت امریکایی را نیز استیو ویتکاف، نمایندهٔ ویژهٔ رئیس‌جمهور ایالات متحده در امور شرق میانه به عهده دارد.

مایکل انتون، مقام ارشد وزارت خارجۀ امریکا نیز او را در این مذاکرات همراهی می‌کند.

هدف از این مذاکرات یافتن راه‌حلی به منظور اعمال محدودیت و نظارت شدید بر برنامۀ هسته‌ای ایران در ازای لغو یا کاهش تحریم‌های فلج‌کنندهٔ ایالات متحده بر تهران است.

امریکا می‌گوید ایران در هر برنامهٔ هسته‌ای صلح‌آمیزی که دنبال می‌کند، نباید امکان غنی‌سازی یورانیوم را حتی در حد "یک درصد" در خاک خود داشته باشد و باید آن را از خارج وارد کند.

اما ایران غنی‌سازی یورانیوم را "حق" و "خط قرمز" خود می‌داند.

دونالد ترمپ، رئیس جمهور ایالات متحده پیش از این تهدید کرده که اگر ایران به توافقی در بارهٔ برنامهٔ هسته‌ای خود نرسد، با تحریم‌های بعدی روبرو خواهد شد و "بمباران" می‌شود.

دور پنجم مذاکرات میان ایران و امریکا درحالی آغاز خواهد شد که علی خامنه‌ای، رهبر ایران روز سه‌شنبه گفت که گمان نمی‌کند مذاکرات با امریکا به نتیجه برسد.

صدراعظم جرمنی برای مراسم استقرار یک لوای جدید نظامیان آلمانی در لیتوانیا به این کشور سفر کرد

صدراعظم آلمان، فریدریش مرتس، در مراسم افتتاحیه لوای ۴۵ زرهی آلمان "لیتووا" در ویلنیوس، لیتوانیا، سخنرانی می‌کند. ۲۲ می ۲۰۲۵
صدراعظم آلمان، فریدریش مرتس، در مراسم افتتاحیه لوای ۴۵ زرهی آلمان "لیتووا" در ویلنیوس، لیتوانیا، سخنرانی می‌کند. ۲۲ می ۲۰۲۵

فریدریش میرتس صدراعظم جرمنی برای اعلان استقرار یک لوای جدید نظامیان آلمانی در ویلنیوس پایتخت لیتوانیا روز پنجشنبه به این کشور سفر کرد.

مراسم مستقر شدن لوای ۴۵ ام زره دارجرمنی با اشتراک بیش از هزار سرباز آلمانی ولیتوانی درمیدان مرکزی شهر ویلینیوس انجام خواهد شد.

این لوای نوتاسیس شامل ۴۸۰۰ سرباز و ۲۰۰ کارمند ملکی برای تقویت حضور ناتو درجناح شرقی بلاک اروپا درپاسخ به تهدید های احتمالی روسیه ایجاد شده است.

حکومت لیتوانیا اعلان کرده که این لوا مشتمل بر سربازان پیاده وکندک های تانک خواهد بود وباید تا سال ۲۰۲۷ کاملا عملیاتی شود.

درحال حاضر حدود ۷۰۰ سرباز جرمنی در لیتوانیا مستقراند.

قزاقستان در پروژه خط آهن ترانس افغان ۵۰۰ ملیارد دالر سرمایه گذاری می کند

بندر حیرتان ، قطار باربری افغانستان-ازبیکستان ، آرشیف
بندر حیرتان ، قطار باربری افغانستان-ازبیکستان ، آرشیف

قزاقستان آمادگی خود برای سرمایه گزاری ۵۰۰ ملیون دالر در پروژه خط آهن ترانس افغان را تایید کرد.

طالبان قبلا گفته بودند که قزاقستان برای سرمایه گزاری نیم ملیارد دالر درپروژه خط آهن ترانس افغان که ازبیکستان را از طریق افغانستان به پاکستان وصل میکند ابراز آمادگی کرده ولی خود قزاقستان رسما درمورد چیزی نگفته بود.

ریل فرایت ، نشریه خاص خطوط آهن دریک گزارش شب گذشته خود از قول مقامات قزاقستان گفت که این کشور آماده است در پروژه ترانس افغان ۵۰۰ ملیون دالر سرمایه گزاری کند.

روسیه نیز گفته که آماده ای سرمایه گزاری دراین پروژه خصوصا دربخش ماشین های قطار آهن است.

افغانستان ، ازبیکستان وپاکستان درسال ۲۰۱۸ روی این پروژه توافق کردند.

هزینه این پروژه حدود ۷ ملیارد دالر پیش بینی شده ودر صورت تکمیل شدن ظرفیت انتقال سالانه ای حدود ۲۰ ملیون تن را خواهد داشت.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG