لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
سه شنبه ۲۰ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۲:۴۲

توقف فعالیت کمیته سویدن در افغانستان منجر به عدم دسترسی صد ها افغان به خدمات صحی شده است


تصویر آرشیف: یک طفل بیمار که به مرکز صحی تحت حمایت کمیته سویدن برای افغانستان آورده شده بود
تصویر آرشیف: یک طفل بیمار که به مرکز صحی تحت حمایت کمیته سویدن برای افغانستان آورده شده بود

کمیتۀ سویدن در افغانستان (اس سی ای) ابراز نگرانی می‌کند که پس از تعلیق فعالیت این کمیته در این کشور، هزاران فرد نیازمند به مراکز توان بخشی شامل خدمات ارتوپیدی، فیزوتراپی و حمایت‌های مالی برای خودکفایی محروم می‌مانند.

این کمیته در اعلامیه‌ای که روز سه‌شنبه در ویب‌سایت خود منتشر کرده، گفته است، این گونه افراد نیازمند به خدمات این کمیته در برخی از مناطقی زندگی می‌کنند که خدمات جایگزینی وجود ندارد.

کمیتۀ سویدن برای افغانستان افزوده است، در تخار و دو ولایت مجاور آن کندز و بغلان، خدمات ارتوپیدی تنها توسط این کمیته ارائه می‌شد و هیچ مرکز غیردولتی وجود ندارد که چنین خدمات را برای هزاران افراد دارای معلولیت ارائه کند.

به بیان این کمیته، این افراد نیازمند توان مالی را ندارند تا برای دریافت خدمات این چنینی به ولایت‌های دور بروند.

نشان کمیته سویدن برای افغانستان
نشان کمیته سویدن برای افغانستان

خالد فهیم، مشاور سکرتر جنرال کمیتۀ سویدن برای افغانستان به رادیو آزادی می‌گوید، چهار مرکز توان‌بخشی این کمیته در تخار، بلخ، غزنی و جلال‌آباد برای ارائۀ خدمات ارتوپیدی، فیزیوتراپی برای معلولین فعال بود که برای ولایات همجوار نیز خدمات ارائه می‌کرد و اکنون این افراد بیشتر متاثیر می‌شوند.

"کارهای کمیتۀ سویدن که متوقف شده و معلولین که قشر آسیب‌پذیر جامعه اند، بیشتر از همه متاثیر می‌شوند. کمیتۀ سویدن یگانه نهاد بزرگ در عرصۀ معلولیت بود و این بسیار مشکل است که به مدت زمان کوتاه مردم افغانستان بدیل کمیتۀ سویدن را در این بخش داشته باشند."

نقیب باشنده ولایت بغلان که از ناحیه پا معلول است درباره مشکلاتش به رادیو آزادی گفت:

"از صلیب سرخ مزار پای گرفتم، اما وقتی می پوشیدم رگ های پاهایم را فشار می آورد و امکان قطع رگ بود، من دیگر آن پا مصنوعی را نپوشیدم. امکانات شخصی نیست. من گاهی در خانه پاهایم را ماساژ می دهم."

پدر محمد امین شش سال کودک معلول از ولایت تخار به رادیو آزادی می گوید توان اقتصادی تداوی پسرش را که از بدو تولد از ناحیه پا معلول است، ندارد:

" پاهایش از زانو به پایین هیچ حرکت ندارد. ما در سطح ولایت تلاش کردیم نتیجه نداد، وضعیت اقتصادی ما آنقدر خوب نیست که او را تا هند ببریم، اگر برده شود شاید تغییر کند."

براساس معلومات این کمیته، از دهۀ ۱۹۹۰ به افراد دارای معلولیت خدمات ارائه کرده است و تنها در سال گذشته میلادی حدود ۱۸ هزار تن کمک‌های ارتوپیدی و ۲۰ هزار و ۵۰۰ نفر فیزیوتراپی دریافت کردند و شش هزار کودک دارای معلولیت نیز از آموزش مستفید شدند.

کمیته سویدن برای افغانستان در بخش تبلیغ برای آموزش نیز در افغانستان فعالیت میکرد
کمیته سویدن برای افغانستان در بخش تبلیغ برای آموزش نیز در افغانستان فعالیت میکرد

کمیتۀ سویدن برای افغانستان در پی فرمان حکومت طالبان در واکنش به آتش زدن قرآن کریم در سویدن، فعالیت‌های خود را متوقف کرده است.

هرچند این کمیته تأکید کرده است که این سازمان بی‌طرف و غیردولتی است، اما با آن هم فعالیت‌اش در افغانستان متوقف شد.

این درحالیست که شمار زیادی از سازمان‌های کمک‌رسان به دلیل محدودیت‌ها و همچنان فرمان منع کار زنان توسط طالبان فعالیت‌هایشان را کاهش دادند و یا متوقف کردند که این بر نیازمندی‌ها در افغانستان افزوده است و بر اساس آمار سازمان ملل متحد در سال جاری میلادی نزدیک به ۲۴ میلیون نفر در افغانستان به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند.

XS
SM
MD
LG