لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۱۳ سرطان ۱۴۰۳ کابل ۰۳:۱۵

افغانستان

افغانستان موضوع مورد بحث مقامات اتحادیه اروپا و چین

 توماس نیکلاسن نماینده اتحادیه اروپا برای افغانستان
توماس نیکلاسن نماینده اتحادیه اروپا برای افغانستان

توماس نیکلاسن نماینده اتحادیه اروپا برای افغانستان با سفیر چین در کابل دیدار کرد.

سفارت چین در افغانستان به روز دوشنبه در صفحه ایکس تویتر سابق خود نوشت که در این دیدار بر افزایش و تقویت روابط و همکاری های دوجانبه و چندجانبه با افغانستان، تاکید شده است.

نماینده اتحادیه اروپا برای افغانستان در حالی با سفیر چین دیدار کرد که تلاش های منطقه ای و بین المللی برای ایجاد اجماع قبل از نشست نمایندگان ویژه برای افغانستان، در دوحه آغاز شده است.

نیکلاسن پیش از این با امیرخان متقی سرپرست وزیر امور خارجه طالبان و مقامات سفارت ایران در کابل هم ملاقات کرده بود.

اما او در باره این دیدار ها چیزی نگفته است.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

ده مکتب جدید در ولایت پکتیا ساخته می‌شود

ولایت پکتیا در نقشه افغانستان
ولایت پکتیا در نقشه افغانستان

وزارت معارف حکومت طالبان از آغاز کار ساخت ۱۰ مکتب جدید در ولایت پکتیا خبر داده است.

خبرگزاری باختر تحت کنترول طالبان به روز سه شنبه (۲جولای) گزارش داد که این مکتب ها به همکاری یک نهاد غیر انتفاعی در ۹ ولسوالی ولایت پکتیا ساخته خواهند شد.

هزینه ساختن این مکتب ها حدود ۱۹۶ میلیون افغانی تخمین شده است.

این اقدام در حالی صورت می گیرد که در بیش از یک هزار روز گذشته، دروازه مکتب ها به روی دختران بالاتر از صنف ششم بسته است و همچنان در بیش از یک و نیم سال گذشته، بانوان از رفتن به پوهنتون ها نیز باز مانده اند.

دو شهروند افغانستان در ایران اعدام شدند

حلقه دار و جلاد در ایران
حلقه دار و جلاد در ایران

سازمان حقوق بشر ایران گزارش می دهد که دو شهروند افغانستان در زندان شیراز اعدام شده اند.

این سازمان به روز سه شنبه (۲ جولای) گزارش داد که حکم اعدام بر این دو تن به نام های علی الله بخش و افضل الله بخش یکشنبه (۳۰ جون) در زندان عادل آباد شیراز تطبیق شده است.

در ادامه آمده که علی و افضل با هم قرابت خانواده گی داشتند و به اتهام جرایم مربوط به مواد مخدر، سه سال پیش بازداشت شده بودند.

ایران از جمله کشور هائیست که میزان بالا در تطبیق احکام اعدام دارد و بنابر این همواره مورد انتقاد نهاد های مدافع حقوق بشر قرار داشته است.

حکومت طالبان سال گذشته گفته بود که شمار زندانیان افغان در ایران به حدود هفت هزارتن می رسد، اما معلوم نیست که از میان، چی تعداد آنها به اعدام محکوم شده اند.

طالبان ۱۸ نفر را در ولایت ارزگان شلاق زدند و تعدادی به حبس نیز محکوم شدند

ولایت ارزگان در نقشه افغانستان
ولایت ارزگان در نقشه افغانستان

ستره محکمه طالبان گفته است که ۱۸ تن به روز سه شنبه (۲ جولای) در ولایت ارزگان به صورت علنی مجازات شدند.

در بیانیه این محکمه آمده که این ۱۸ نفر به دزدی، اختلاس و فعالیت های غیرقانونی متهم شده بودند.

در ادامه گفته شده که متهان در ورزشگاه ارزگان مجازات شدند و بر هر کدام آنها ۳۹ ضرب شلاق زده شد. همچنان بسیاری از متهمان به چند ماه زندان محکوم شدند.

ستره محکمه طالبان تقریباً همه روزه از تطبیق مجازات علنی بر متهمان در ولایت های مختلف افغانستان خبر می دهد.

فعالان و مدافعان حقوق بشر از نظام قضایی طالبان انتقاد می کنند و می گویند که افراد متهم بدون دسترسی به وکیل مدافع، از سوی طالبان مجازات و زندانی می شوند.

وزیر تجارت و صنعت حکومت طالبان به تاشکند رفت

نورالدین عزیزی، وزیر تجارت و صنعت حکومت طالبان با سردار عمرزکوف، معاون صدراعظم ازبکستان در تاشکند (عکس آرشیف)
نورالدین عزیزی، وزیر تجارت و صنعت حکومت طالبان با سردار عمرزکوف، معاون صدراعظم ازبکستان در تاشکند (عکس آرشیف)

نورالدین عزیزی، وزیر تجارت و صنعت حکومت طالبان، امروز سه‌شنبه، ۱۳ ماه سرطان، در رأس یک هیئت به ازبکستان رفت.

خبرگزاری دولتی باختر، زیر کنترول طالبان، از قول آقای عزیزی گزارش داد که او برای دیدار از نمایشگاه محصولات و تولیدات افغانی به تاشکند می‌رود.

این نمایشگاه ۳ روزه با اشتراک ۲۵۰ تن از تاجران افغان در تاشکند برگزار شده است. مقامات حکومت طالبان نگفته‌اند که زنان تجارت‌پیشه افغان در این نمایشگاه اشتراک دارند یا نه.

آقای عزیزی قبلاً گفته بود که در جریان این مسافرت، برنامه‌های تجارتی خود را با مقامات ازبکستان شریک خواهد کرد.

تلویزیون ملی افغانستان که زیر کنترول طالبان است، گفت که قالین‌های افغانی، صنایع دستی، سنگ‌های قیمتی، میوه خشک و دیگر محصولات و تولیدات افغانی در این نمایشگاه به نمایش گذاشته می‌شود.

ودانت پاتیل: عملکرد طالبان در پیوند به «نقض حقوق بشر»، مانع سرمایه‌گذاری وسیع‌تر بانک‌های خصوصی در افغانستان می‌شود

ودانت پاتیل، سخنگوی وزارت خارجۀ ایالات متحده
ودانت پاتیل، سخنگوی وزارت خارجۀ ایالات متحده

وزارت خارجۀ ایالات متحده در واکنش به شکایت طالبان از تحریم‌های جهان بر خودشان می‌گوید که عملکرد طالبان در پیوند به «نقض حقوق بشر» دلیل عمده‌ای است که بانک‌های خصوصی را از تجارت و سرمایه‌گذاری وسیع‌تر در افغانستان باز می‌دارد.

ودانت پاتیل، سخنگوی این وزارت به‌روز دوشنبه، ۱۲ ماه سرطان، در بیانیه‌ای در پیوند به نشست سوم دوحه گفته است که تام ویست، نمایندۀ خاص ایالات متحده برای افغانستان، در این نشست با صراحت در این مورد سخن گفت.

او افزود که با توجه به مجوز عمومی گسترده صادر شده توسط وزارت خزانه‌داری امریکا، سازمان‌های امدادی و تاجران، آزادی عمل لازم را برای حمایت از مردم افغانستان دارند.

پس از حاکمیت دوبارۀ طالبان بر افغانستان در پانزدهم آگست سال ۲۰۲۱، محدودیت‌های شدید بر آموزش، تحصیل و کار زنان و دختران در این کشور وضع شده است و نهادهای معتبر جهان از مواردی جدی نقض حقوق بشر گزارش داده‌اند. طالبان اکثراً این گزارش‌ها را رد کرده‌اند.

گزارش شده است که نمایندگان طالبان در بحث‌های نشست دوحه بیشتر بر رفع تحریم‌ها و مبارزه علیه مواد مخدر تمرکز داشتند و محدودیت‌های وضع شده بر کار و آموزش زنان و دختران را مسئله داخلی افغانستان خواندند.

رینا امیری، نمایندۀ ویژه ایالات متحده برای زنان، دختران و حقوق بشر افغانستان در اجلاس دوحه گفت که اقتصاد افغانستان در شرایطی که به‌گفته‌اش حقوق نصف نفوس این کشور یعنی زنان پایمال می‌شود، رشد نخواهد کرد.

ایالات متحده پس از حاکمیت دوبارۀ طالبان بر افغانستان، میلیاردها دالر سرمایۀ بانک مرکزی افغانستان را منجمد کرد و نام‌های برخی رهبران طالبان هنوز هم در لیست سیاه این کشور جا دارند.

نمایندۀ روسیه در ملل متحد: مسکو در مورد لغو تحریم‌ها علیه طالبان غور می‌کند

واسیلی نبنزیا، نمایندۀ روسیه در ملل متحد در حال سخنرانی در جلسۀ این سازمان
واسیلی نبنزیا، نمایندۀ روسیه در ملل متحد در حال سخنرانی در جلسۀ این سازمان

واسیلی نبنزیا، نمایندۀ روسیه در ملل متحد گفته است که مسکو در مورد لغو تحریم‌ها علیه طالبان غور می‌کند.

به گزارش خبرگزاری فرانس‌پرس، نبنزیا به‌روز دوشنبه، ۱۲ ماه سرطان، در حالی در این مورد سخن گفت که یک هیئت طالبان با نمایندگان جامعه جهانی بشمول روسیه در دوحه، پایتخت قطر، ملاقات کرد و بر رفع تحریم‌ها تأکید ورزید.

در ادامه به نقل از نبنزیا آمده است که طالبان مقامات «دی‌فاکتو» استند و این حقیقت را نباید نادیده گرفت که طالبان افغانستان را اداره می‌کنند و باید به همین ترتیب با آن‌ها معامله شود.

روسیه مانند کشورهای دیگر از جمله ایالات متحده و نیز اتحادیه اروپا تحریم‌ها بر طالبان را حفظ کرده‌اند.

تقریباً ۳ سال از برگشت طالبان به قدرت در افغانستان می‌گذرد و تا هنوز هیچ کشور بشمول روسیه حکومت طالبان را به رسمیت نشناخته است. اما روسیه و چند کشور دیگر با طالبان رفت‌وآمد دپلوماتیک دارند.

پروژۀ «افغان ترانس» موضوع مورد بحث میان مقامات طالبان، ازبکستان، پاکستان و قطر

مقامات طالبان، ازبکستان، پاکستان و قطر در مورد پروژۀ «افغان ترانس» گفت‌وگو کردند
مقامات طالبان، ازبکستان، پاکستان و قطر در مورد پروژۀ «افغان ترانس» گفت‌وگو کردند

پروژۀ «افغان ترانس» موضوع مورد بحث میان هیئت حکومت طالبان و نماینده‌گان ازبکستان، پاکستان و قطر خوانده شده است.

«افغان ترانس» پروژه انتقال خط آهن ازبکستان از طریق افغانستان به پاکستان است که برای روابط تجاری این سه کشور بسیار مهم به حساب می‌آید.

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان که هیئت طالبان را در نشست دوحه رهبری می‌کرد، شام روز دوشنبه، ۱۲ ماه سرطان، در شبکۀ ایکس یا «توییتر سابق» نوشت که اشتراک‌کننده‌گان این دیدار چهارجانبه بر آغاز هرچه زودتر کار این پروژه تاکید کردند.

این دیدار در حاشیۀ نشست سوم دوحه در مورد افغانستان در آن شهر صورت گرفته است.

خط آهن «افغان ترانس» با طول ۶۴۷ کیلومتر در افغانستان، از مزارشریف آغاز می‌شود و از ولایات سمنگان، بغلان، بامیان، میدان‌وردک، لوگر و پکتیا می‌گذرد و در ولسوالی دند پتان با خط آهن پاکستان وصل می‌شود.

پیش از این مقامات ازبکستان گفته بودند که این پروژه تا سال ۲۰۲۷ تکمیل می‌شود.هزینه مالی پروژۀ «افغان ترانس» بیش از چهار و نیم میلیارد دالر تخمین زده شده است.

وزارت خارجۀ ایالات متحده: پس از اطمینان ملل متحد در مورد بحث روی حقوق بشر، نمایند‌ه‌گان امریکا در نشست دوحه اشتراک کردند

ویدانت پاتیل، سخنگوی وزارت خارجۀ ایالات متحده
ویدانت پاتیل، سخنگوی وزارت خارجۀ ایالات متحده

وزارت خارجۀ ایالات متحده می‌گوید، که نمایندگان این کشور پس از آن برای اشتراک در نشست سوم دوحه آماده شدند که ملل متحد اطمینان داد که در این جلسه روی موضوع حقوق بشر در افغانستان به‌طور معنی‌دار بحث می‌شود.

رینا امیری، نمایندۀ ویژه ایالات متحده برای زنان، دختران و حقوق بشر افغانستان در اجلاس دوحه گفت که اقتصاد افغانستان در شرایطی که به‌گفته‌اش حقوق نصف نفوس این کشور یعنی زنان پایمال می‌شود، رشد نخواهد کرد.

این سخنان خانم امیری در اعلامیه‌ای آمده است که دیروز از سوی ویدانت پاتیل، سخنگوی وزارت خارجه این کشور نشر شد.

افزون بر خانم امیری، تام وست، نمایندۀ ویژه ایالات متحده برای افغانستان هم در اجلاس اصلی دوحه که به‌روز دوشنبه، ۱۲ ماه سرطان، به پایان رسید، اشتراک داشت.

قرار است که نمایندگان ملل متحد و فرستاده‌های خاص تعدادی از کشورها برای افغانستان امروز سه‌شنبه، ۱۳ ماه سرطان، در دوحه با اعضای جامعۀ مدنی و فعالان زن افغان دیدار و گفت‌وگو کنند.

در بحث‌های امروز، نمایندگان طالبان اشتراک نخواهند داشت. نشست سوم دوحه در مورد افغانستان به میزبانی ملل متحد به‌روزهای یکشنبه و دوشنبه برگزار شد.

شماری از فعالان زن به‌دلیل دعوت نشدن اعضای جامعۀ مدنی افغانستان به‌ویژه زنان افغان در بحث‌های اصلی این نشست، نشست حاشیه‌ای را تحریم کرده‌اند.

انفجار ماین کنار سرک در بلوچستان پاکستان یک زن و دو کودک را کُشت

انفجار ماین کنار سرک در بلوچستان پاکستان به کشته شدن یک زن و دو کودک انجامید. حملات خشونت‌آمیز در این ایالت همچنان ادامه دارد.
انفجار ماین کنار سرک در بلوچستان پاکستان به کشته شدن یک زن و دو کودک انجامید. حملات خشونت‌آمیز در این ایالت همچنان ادامه دارد.

در اثر انفجار روز دوشنبه یک ماین کنار سرک در ایالت بلوچستان پاکستان، به قول مقامات، یک زن و دو کودک کشته شدند. داد بخش، رئیس پولیس محلی، به خبرگزاری اسوشیتد پرس گفته که این ماین در منطقه تربت از سوی به گفته وی "دهشت‌افگنان" کارگزاری شده بود.

هنوز هیچ گروهی مسئولیت این رویداد را به دوش نگرفته، اما جدایی‌طلبان بلوچ اغلب نیروهای امنیتی را در این منطقه ناآرام هدف قرار می‌دهند. هرچند اسلام‌آباد می‌گوید که مخالفین مسلح را سرکوب کرده، اما اعمال خشونت در این ایالت ادامه داشته است.

در عین حال، سلیم خان، یک افسر پولیس در ایالت خیبرپختونخواه، گفت که در حمله راکتی بر پوستۀ آنها در جمرود در نزدیکی سرحدات افغانستان دو تن از نیروهای امنیتی کشته شدند. هیچ کس مسئولیت این حمله را نیز به دوش نگرفته، اما طالبان پاکستانی در گذشته مسئولیت چنین حملاتی را به عهده گرفته‌اند.

ذبیح‌الله مجاهد: نیازی به تعیین نماینده خاص ملل متحد برای افغانستان نیست

ذبیح‌الله مجاهد، رئیس هیئت طالبان در نشست دوحه، نیازی به تعیین نماینده خاص ملل متحد برای افغانستان نمی‌بیند و به حضور یوناما اشاره کرده است.
ذبیح‌الله مجاهد، رئیس هیئت طالبان در نشست دوحه، نیازی به تعیین نماینده خاص ملل متحد برای افغانستان نمی‌بیند و به حضور یوناما اشاره کرده است.

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان که هیئت طالبان را در نشست دوحه رهبری می‌کرد، گفته است که هیچ ضرورتی برای تعیین نمایندۀ خاص ملل متحد برای افغانستان دیده نمی‌شود.

مجاهد به‌روز دوشنبه، ۱۲ ماه سرطان، در صحبت با خبرنگاران در دوحه گفت، چون که اکنون صلح و ثبات در افغانستان برقرار است و دفتر هیئت معاونت ملل متحد در افغانستان، یوناما، نیز به نمایندگی از این سازمان در افغانستان حضور دارد، نیازی برای گماشته شدن نمایندۀ ویژه برای افغانستان دیده نمی‌شود.

شورای امنیت ملل متحد در ۲۹ ماه دسمبر سال ۲۰۲۳ قطعنامه‌ای را تصویب کرد که در آن درخواست گزینش یک نماینده ویژه برای افغانستان برای «افزایش تعامل با افغانستان و رهبران طالبان» مطرح شده است.

گزینش نماینده ویژه برای افغانستان از پیشنهادهای کلیدی گزارش مفصل ارزیابی مستقل ملل متحد است که در ماه نوامبر سال ۲۰۲۳ منتشر شد.

در این گزارش آمده است که فرستاده ویژه ملل متحد برای تمرکز بر دیپلماسی میان شرکای همکار بین‌المللی و افغان و تحقق گفت‌وگوهای بین‌الافغانی تعیین شود.

در قطعنامۀ شورای امنیت ملل متحد از انتونیو گوترش، سرمنشی این سازمان، خواسته شده است که نمایندۀ خاصی را برای تقویت سفارش‌های گزارش ارزیابی مستقل افغانستان مخصوصاً در مورد جنسیت و حقوق بشر معرفی کند. هنوز روشن نیست که این نمایندۀ ویژه چه زمان معرفی خواهد شد.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG