لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۱ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۷:۲۴

زن

رهبر کاتولیک های جهان در دیدار با یک گروه از افغان‌ها خواهان ختم تبعیض علیه زنان و دختران شد

 پاپ فرانسیس رهبر کاتولیک های جهان
پاپ فرانسیس رهبر کاتولیک های جهان

پاپ فرانسیس رهبر کاتولیک های جهان در دیدار با برخی افغانان در ایتالیا خشونت و تبعیض بر اساس مذهب در افغانستان و پاکستان را محکوم کرد.

بر اساس گزارش ویب سایت کاتولیک کوریر (Catholic Courier) پاپ فرانسس، رهبر کاتولیک‌های جهان روز چهارشنبه با ۹ مرد از انجمن جامعۀ افغانان در ایتالیا دیدار کرده و در این دیدار خواستار پایان دادن به تبعیض به ویژه تبعیض علیه زنان در افغانستان و پاکستان شده است.

او همچنان پس از این دیدار با حضور هفتگی‌اش در محضر عام از مردم خواست که برای از بین رفتن تبعیض قومی در مناطق پاکستان و افغانستان به ویژه تبعیض علیه زنان کار و دعا کنند.

پاپ فرانسیس افزوده که افغانستان و پاکستان از گروه‌های مردمی زیادی تشکیل شده اند که هر یک به فرهنگ، سنت‌ها و شیوۀ زندگی منحصر به فرد خود افتخار می‌کنند.

این درحالیست که حکومت طالبان در افغانستان به نقض گستردۀ حقوق بشری به ویژه حقوق زنان و دختران افغان متهم است.

این گروه که مدعی تأمین حقوق تمام افغانان از جمله زنان و دختران است، در کنار دیگر محدودیت‌ها و ممنوعیت‌ها زنان و دختران را از کار در بیشتر اداره‌های دولتی و تمامی اداره‌های غیردولتی و آموزش بالاتر از صنف ششم و تحصیل در پوهنتون‌ها منع کرده است.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

زهرا جویا جایزهٔ بین المللی را به پاس فعالیت‌هایش در زمینه های حقوق بشر و برابر جنسیتی دریافت کرد

زهرا جویا
زهرا جویا

زهرا جویا، برنده جایزه «عدالت بین المللی مگنیتسکی» می گوید که آزادی رسانه های افغانستان در معرض تهدید است.

او این جایزه را به پاس تلاش‌هایش برای حقوق بشر، عدالت و برابری جنسیتی دریافت کرد. خانم جویا شب گذشته به رادیو آزادی گفت:

"این جایزه در شرایطی به من اهدا می شود که آزادی بیان و آزادی رسانه ها کاملا در تحت کنترل طالبان در خطر است و نگران این استیم که مردم افغانستان از حق آزادی بیان و حق دسترسی به اطلاعات محروم شوند."

زهرا جویا، مسئول رسانه‌ رخشانه، می‌افزاید که طالبان در سه سال گذشته تلاش‌های زیادی برای محدود کردن آزادی بیان و رسانه‌ها در کشور انجام داده‌اند.

بانو جویا رسانه رخشانه را در سال ۱۳۹۹ خورشیدی در کابل ایجاد کرد و پس از به قدرت رسیدن دوبارۀ طالبان، به لندن پناهنده شد.

جوایز عدالت جهانی مگنیتسکی سال ۲۰۲۴ در شش بخش به فعالان حقوق بشر و رسانه یی از کشورهای امریکا، کانادا، روسیه، آزربایجان، افغانستان و ونزوئلا اهدا شد.

معاون سرمنشی ملل متحد: برای تامین حقوق زنان افغانستان به تلاش و هماهنگی زیاد نیاز است

 آمنه محمد معاون سرمنشی سازمان ملل متحد
آمنه محمد معاون سرمنشی سازمان ملل متحد

معاون سرمنشی سازمان ملل متحد می‌گوید که برای تامین حقوق زنان در افغانستان به تلاش و هماهنگی بیشتر نیاز است.

آمنه محمد این مطلب را روز گذشته در جریان آغاز مباحثه شورای امنیت سازمان ملل متحد در مورد وضعیت زنان افغانستان، در نیویارک بیان کرد.

بانو محمد افزود که باید از زنان افغان حمایت شود و در هر فرصت از حقوق، قدرت و سهم آنان دفاع شود.

در این جلسه سیما باهوس رئیس اجرایی اداره زنان سازمان ملل متحد نیز صحبت کرد و گفت که زنان افغان در خانه های شان زندانی هستند.

طالبان پس از تصرف کابل در ۱۵ اگست ۲۰۲۱، آموزش دختران بالاتر از صنف ششم را به حالت تعلیق درآوردند و مانع کار زنان در اکثر اداره های دولتی و موسسه های غیر دولتی ممنوع شده است.

ملاله یوسفزی از کشور های اسلامی خواست طالبان را به خاطر سیاست‌های زن ستیزانه، پاسخگو قرار بدهند

ملاله یوسفزی برندۀ جایزۀ صلح نوبل
ملاله یوسفزی برندۀ جایزۀ صلح نوبل

ملاله یوسفزی برندۀ جایزۀ صلح نوبل بار دیگر پالیسی حکومت طالبان را در برابر زنان و دختران افغان نکوهش کرد و از کشورهای اسلامی خواست که طالبان را پاسخگو قرار دهند.

ملاله یوسفزی روز پنجشنبه(۱۰ اکتوبر) در شبکۀ اکس(تویتر سابق) نوشته که طالبان میلۀ تفنگ هایشان را بسوی زنان و دختران افغان دور داده و آنها را از آموزش و زندگی آزاد محروم ساخته اند.

ملاله یوسفزی همچنین نوشته که ظلم و بی رحمی سیستماتیک طالبان در برابر زنان و دختران افغان به حدی زیاد است، که از سوی فعالان و مدافعان حقوق بشر، آپارتاید جنسیتی خوانده می شود. او از کشورهای جهان خواسته که با استفاده از قدرت و قوانین بین المللی، طالبان را به پاسخگویی مجبور سازند.

طالبان در سال ۲۰۲۱ میلادی پس از تسلط دوباره بر افغانستان دختران بالاتر از صنف ششم را از آموزش منع کردند. سپس زنان و دختران افغان از رفتن به پوهنتون ها منع شدند و کار زنان در بسیاری ادارات دولتی و همۀ موسسات و نهادهای غیر دولتی ممنوع اعلام شد. ممنوعیت رفتن زنان به حمام‌های زنانه، پارک‌ها و تفریح‌گاه‌ها، سفر بدون محرم شرعی در مسیرهای طولانی، از موارد دیگر نقض‌ حقوق بشری زنان و دختران از سوی طالبان به شمار می‌رود.

سازمان حمایت از خبرنگاران، گزارش تازه از وضعیت نا به هنجار بشری زنان افغانستان منتشر کرد

زنان تحت حاکمیت طالبان در افغانستان .
زنان تحت حاکمیت طالبان در افغانستان .

سازمان حمایت از خبرنگاران افغانستان با نشر یک گزارش در باره وضعیت حقوق بشری زنان افغان می گوید که وضعیت حقوق بشری زنان در شش ماه گذشته در افغانستان بدتر شده است.

کمیته دادخواهی زنان این سازمان روز سه شنبه ۱۷ میزان گفته که در این گزارش با بیش از صد زن در داخل و خارج از افغانستان در مورد وضعیت حقوق بشری زنان صحبت شده است.

در این گزارش ۹۳ درصد زنان گفته اند که وضعیت حقوق بشری در شش ماه گذشته سال روان بدتر شده است و زنان از آموزش، کار، فضای عمومی محو شده اند.

این سازمان می گوید که اکثریت از زنان در افغانستان تحت فشارهای اقتصادی و اجتماعی قرار گرفته اند و به دلیل ترس از انتقام گیری طالبان قادر به بیان آن نبودند.

این سازمان به جامعه جهانی هشدار می دهد که اگر اقدامات اساسی روی دست گرفته نشود، زنان بیشتر قربانی خشونت ها در افغانستان خواهند شد.

پیش از این نیز سازمان های حقوق بشری در مورد وضعیت حقوق بشری زنان در افغانستان ابراز نگرانی کرده اند.

پس از روی کار آمدن حکومت طالبان، زنان از کار، آموزش بالاتر صنف ششم، سفر های طولانی بدون محرم، محروم شدند و براساس قانون جدید امر به معروف و نهی از منکر طالبان، پوشیدن چهره زنان ضروری شده و صدای شان عورت دانسته میشود.

محکمه عالی اتحادیهٔ اروپا زمینه اعطای پناهنده‌گی برای زنان افغان در کشور های اروپایی را سهل تر ساخت

بیرق اتحادیه اروپا
بیرق اتحادیه اروپا

محکمۀ عدالت اروپا امروز جمعه فیصله کرد که ملیت و جنسیت، کافی است تا یک کشور اتحادیۀ اروپا برای زنان افغان پناهندگی دهد.

به گزارش خبرگزاری فرانس پرس، عالی ترین محکمۀ اتحادیۀ اروپا امروز فیصله کرد که مقامات کشورهای عضو این اتحادیه حق دارند، در نظر بگیرند که اثبات خطر این که متقاضی پناهندگی در صورت بازگشت به کشور اصلی خود واقعاً و به طور خاص مورد آزار و اذیت قرار گیرد، غیرضروری است.

این پس از آن است که شماری از پناهجویان افغان بشمول زنان در برخی از کشور های اروپایی مشخصاً جرمنی در مورد سرنوشت شان ابراز نگرانی کرده اند.

جرمنی چند هفته پیش ۲۸ شهروند افغانستان را که به گفتۀ مقامات جرمنی مجرم شناخته شده بودند، به افغانستان فرستاد، اقدامی که نگرانی شماری از پناهجویان افغان را برانگیخت.

چندین دیپلومات بلند پایه امریکایی به حمایت از زنان افغانستان و تلاش برای کمک به افغان‌ها اطمینان دادند

تعدادی از زنان معترض افغانستان.
تعدادی از زنان معترض افغانستان.

شارژدافیر سفارت امریکا برای افغانستان کارِن دیکر می گوید برای حمایت از حقوق زنان و دختران در افغانستان ، تقویه حقوق بشری در آن کشور و کمک به افغان، ملاقاتی را با معاون وزارت خارجه امریکا و رینا امیری انجام داده است.

جان مارک پومرشیم معاون وزارت خارجه امریکا و نماینده خاص امریکا برای حقوق بشر و زنان و دختران در افغانستان رینا امیری به شاردافیر سفارت امریکا برای افغانستان گفته اند که تلاشهای مشترک را دوام خواهند داد.

خانم دیکر در این مورد به روز چهارشنبه در صفحه ایکس ( تویتر سابق) نوشته و از تلاشهای سه سال گذشته تام ویست نماینده خاص امریکا برای افغانستان سپاسگزاری کرده است.

وزارت خارجه ایالات متحده امریکا روز سه شنبه در یک اعلامیه خبر داد که ماموریت تام ویست نماینده خاص امریکا برای افغانستان به پایان رسیده است.

سفارت امریکا برای افغانستان از دوحه پایتخت قظر فعالیت می کند.

ده‌ها دختر افغان از پوهنتون امریکایی آسیای میانه سند فراغت دریافت کردند

 در پوهنتون امریکایی افغانستان در کابل که در زمان جمهوریت فعال بود، صد ها دختر نیز در کنار پسران درس میخواندند.
در پوهنتون امریکایی افغانستان در کابل که در زمان جمهوریت فعال بود، صد ها دختر نیز در کنار پسران درس میخواندند.

سفارت امریکا برای افغانستان، از فارغت ده ها دختر از پوهنتون امریکایی آسیای میانه، خبر می دهد.

این سفارت که از دوحه فعالیت می کند، روز سه شنبه (۲۰ سنبله) با نشر اعلامیه در شبکه اجتماعی ایکس تیویتر سابق نوشته که پوهنتون امریکایی آسیای میانه امسال برای ۳۲ دختر و ۷ پسر افغان هم سند فراغت اعطا کرده است که به آن افتخار می کنند.

در اعلامیه آمده که ایالات متحده برای این محصلان بورس تحصیلی آماده کرده است.

اما در اعلامیه در باره بخش های آموزشی این فارغان افغان جزئیات داده نشده است.

طالبان، پس از تسلط مجدد در افغانستان در آگست سال ۲۰۲۱ میلادی، تمام دختران بالاتر از صنوف ششم را از آموزش منع کرده و دروازه های پوهنتون ها را به روی زنان و دختران افغانستان بستند.

پس از تسلط مجدد طالبان، پوهنتون امریکایی در کابل، فعالیت خود را متوقف کرد.

نمونه‌های از محدودیت بر زنان در حاکمیت سه ساله طالبان

سازمان ملل متحد: در جریان سه سال حاکمیت طالبان در افغانستان وضعیت زنان بد و بد تر شده است

تعدادی از زنان معترض افغانستان که خواهان رفع محدودیت ها بر زنان و دختران افغان اند.
تعدادی از زنان معترض افغانستان که خواهان رفع محدودیت ها بر زنان و دختران افغان اند.

اداره امور زنان سازمان ملل متحد می‌گوید که طالبان در سه سال گذشته، ۷۰ فرمانی را صادر کرده‌اند که مستقیماً بر آزادی، حقوق و زندگی روزمره زنان و دختران افغان، تأثیر می‌گذارد.

به گفتۀ سازمان ملل متحد، وضعیت حقوق زنان در افغانستان تحت حاکمیت طالبان، بدتر شده است.

اداره امور زنان سازمان ملل متحد روز سه شنبه (۱۳ اگست) در اعلامیه ای گفته که ده‌ها پیشرفت در زمینۀ برابری جنسیتی در افغانستان، به دستور طالبان، از بین رفته است.

این اداره می گوید که طالبان در سه سال گذشته محدودیت‌های جنسیتی را وضع کرده اند که ممانعت از کار زنان، منع آموزش زنان و دختران، رفتن آنها به پارک‌ها، کلپ های ورزشی و سایر اماکن عمومی را شامل می شود.

براساس یک سروی سازمان ملل متحد، ۹۸ درصد زنان در افغانستان احساس می‌کنند که در روند تصمیم‌گیری جامعه‌ نفوذ محدود و یا هیچ نفوذی ندارند و وضعیت روانی ۶۸ درصد زنان در افغانستان بسیار بد و یا بد، خوانده شده است.

منیژه تلاش به دلیل حمل شعار حمایت از زنان افغان، از اشتراک در بازی های المپیک پاریس محروم شد

شعار منیژه تلاش « زنان افغان را آزاد کنید»
شعار منیژه تلاش « زنان افغان را آزاد کنید»

در بازی‌های المپیک پاریس، منیژه تلاش عضو تیم المپیک پناهندگان، روز جمعه پس از نوشتن عبارت «زنان افغان را آزاد کنید» روی لباس‌های ورزشی اش که در بازی مقدماتی به تن داشت، از حضور در این بازی‌ها محروم شد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، خانم تلاش که در اسپانیا زندگی می کند، پس از باخت در مقابل ایگورو ایندیا از هالند، این عبارت را با حروف بزرگ به رنگ سفید روی پیراهن آبی خود نوشته بود.

شعارها و بیانیه های سیاسی در ورزشگاه های المپیک ممنوع است.

فدراسیون بین المللی ورزش های رقص در بیانیه ای اعلام کرد که خانم تلاش به دلیل نمایش شعارهای سیاسی روی لباس هایش از حضور در بازی ها منع شده است.

یک گروه ۳۷ نفره از ورزشکاران پناهنده در سومین دوره المپیک پاریس شرکت کردند و در ۱۲ رشته ورزشی مختلف از جمله بدمینتون و بوکس بازی کردند.

سه بازیکن زن و سه بازیکن مرد به نمایندگی از افغانستان در این گروه شرکت کرده اند.

به گزارش رویترز، کمیته بین المللی المپیک به صورت نمادین از این ورزشکاران افغان دعوت کرد تا پیامی را به طالبان حاکم بر افغانستان که زنان و دختران را از ورزش و سالن های ورزشی منع کرده اند، ارسال کنند.

علاوه بر این، طالبان در طول حاکمیت نزدیک به سه ساله شان، مانع دختران بالاتر از صنف ششم به مکتب شده و زنان را از کار در بسیاری از اداره های دولتی و غیردولتی منع کرده اند.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG